Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem byl pyšný na to, že si Rychle a zběsile umím užít, ale tady jsem popravdě asi na deset minut usnul. Nemůžu říct, že by nějaká část byla špatná (i když si trvám na tom, že první půlka je lepší), ale celek ty víc než dvě hodiny neutáhne a začne být poměrně úmorný. Mrzí mě, že akci si kvůli dementní kameře nejde plně užít (rozhodně tomu nesluší IMAX), ale její velkolepost má něco do sebe. Osobně nejsem touhle sérií otrávený a umím si představit, že u dalšího dílu to na mě opět bude fungovat. Rozhodně mi představa devátého a desátého Rychle a zběsile dělá míň vrásek než třeba pátí Piráti. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Největší tunerská sága potřebovala nový impuls do dalších let. Téma zrady a hlavní záporák s vagínou ho bez debat přinesly. Sledovat Toretta v boji proti vlastní rodině je nepřirozené a zábavné zároveň. Obsazení Theron do světa alfa samců bylo trefou do černého, protože většina žen v sérií slouží jen jako ozdoba nebo mužský přívěšek. Podobně jako ona válí i Statham. Ruské finále je však už moc dlouhý a velký úlet. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kdo si hraje, nezlobí a někdy tak i vydělává miliardy. Jako Diesel a spol., kteří si hrají rádi, a od pátého dílu jim studio dopřává čím dál dražší hračky, oni zvou na pískoviště další a další sympatické kamarády, vymýšlejí si stále větší kraviny a na to jejich hraní si na EXPENDABLES a bondovky se čím dál tím líp kouká, protože to nejsou žádní onanisti, ale dobře vědí, co divák chce a to mu taky měrou vrchovatou dopřávají. Pořád sice ne a ne trefit pořádného záporáka, obvykle si vystačí s tím, že je záporák jen sexy, ať už ho hraje Statham nebo Theron, ale komicky přepálené akční scény a hláškování už mají v malíku. Osmička má zatím nejzajímavější zápletku (ne, že by na tom nějak extra záleželo), dobře distribuovanou akci (otvírací honička na Kubě, akce v Německu a útěk z vězení v polovině první a v té druhé pak epická akce v New Yorku a ještě epičtější finále s ponorkou), která se k mé potěše odehrává skoro výhradně za dne a nejen, že se podařilo udržet na palubě nejcennější herecké akvizice série a sice Rocka se Stathamem, ale jejich vzájemné špičkování patří tentokrát k vrcholům filmu. Za mě spokojenost a přeju téhle sérii, kde se běžně auta honí s ponorkami a Stathamovu matku hraje Helen Mirren, i nadále tučné výdělky a dlouhý život. Protože já si taky rád hraju. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pozor, následující komentář obsahuje smířlivost.. Je fakt, že scénář byl nejspíš zplozen ve dvacet minut trvající zácpě (nechám na vás, jakého byla charakteru) a jeho autor dost často popírá skutečnost, že je podepsán i pod některými předchozími díly, nicméně ten přítomný buddy movie nadhled dává místy zapomenout na brutální znásilňování Isaaca Newtona, mentálně postiženou dějovou linku i Torettovy rodinné kidy. Pozornost udržuje i hvězdné herecké obsazení a nejeden divák musí ocenit, že se Statham v roli baby sittera nenechá zahanbit svými zkušenějšími kolegy vílou Zuběnkou a panem Dudlíkatorem. Co na tom, že akce je už totálně over the top a naše planeta jí začíná být malá. Tipuji, že v dalším díle bude Dom tlačit golfáč s nitro pohonem a jeho parta dělat smyky na dně Mariánského příkopu či driftovat kolem americké vlajky na povrchu Měsíce (snad použijí stejné studio jako tehdy v 69´). Pokud mají filmy ze série o dvoustopých strážcích galaxie nějakým způsobem vykročit do druhé desítky, tahle cesta se jeví jako to nejmenší zlo. Family First. Focus & Forget.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Esencia, kúzlo Fast Five je definitívne preč. Zostáva čistokrvná akčná komédia plná podarených hlášok a záporákov. Skvelá zábava na jeden krát, okorenená nevidenými technologickými motívami vo forme problematiky samoriadiacich áut či EMP. Rozpočet bol na výsledku silno poznať. Odlahčenie sérii určite prospelo, nakoľko v prehnaných momentoch som sa náramne bavil, ale celkovo mám radšej vážnejšiu nótu. I preto potešila skvelá záporná postava Charlize Theron. Ps: Chýbaš nám, Brian... :( ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po zúfalo priemernej a zabudnuteľnej sedmičke a jej paradoxných rekordných tržbách, aj keď je jasné, že veľký podiel na tom mala smrť Paula Walkera som už sérii, z ktorej mám ale aj tak skutočne rád len piaty diel žiadne väčšie šance nedával, ale ôsme pokračovanie je na tom predsa len o niečo lepšie. Nič výnimočné sa ani tentokrát nekoná, ale aspoň to dejovo prinieslo do série niečo trochu nové, rovnako aj nové spôsoby využitia automobilov v akcii pomocou najmodernejších technológií, pričom mi to prišlo vzhľadom na vyše dvojhodinovú dĺžku príjemne svižné bez hluchých miest a tak som v rámci možností série celkom spokojný. Ale nie som úplne spokojný, ako séria pracuje s relatívne novými postavami. Od piateho dielu sa v každom diely objavil nový súper, ktorý bol sám o sebe skvelý a vďaka tomu to bolo správne vyhecované, samozrejme hlavne The Rock v piatom alebo aj Jason Statham v siedmom, pričom ani Luke Evans v šiestom nebol vôbec zlý, ale tento diel mi v tomto prišiel ako kombinácia rodinného filmu a paródiu na seba, tu sú už všetci spolu šťastní, všetky zločiny a pomsty sú zabudnuté a tak je to jedna veľká šťastná rodinka. Ako nestrannému divákovi, ktorému táto séria slúži len ako jednorazová oddychovka raz za pár rokov mi to je viac menej jedno, ale keby som bol jej veľký fanúšik, tak by mi to teda riadne prekážalo a kazilo by mi to aj predchádzajúce diely. Po akčnej stránke stále platí, že ma dokázala nadchúť jedine päťka, ktorá bola nápaditá, napínavá sa ponúkla dostatok parádnych akčných sekvencií, ale po zabudnuteľnej sedmičke je to posun vpred. Sekvencie s automobilmi sú rozmanité, niektoré originálne a technicky očakávane prvotriedne zvládnuté, takže kvalitu im uprieť nemôžem, ale predsa len to nie je môj štýl a tak som si pri nich väčšinou len pomyslel, že celkom dobrý nápad, ale výraznejšie ma neupútali. Omnoho viac mi sadli súboje, ktorých síce nie je zase tak moc, ale časť vo väzení ma teda dosť bavila a akcia v lietadle tiež. Obsadenie je už roky stále totožné, rovnako aj ich správanie, takže tu už nemá moc čo prekvapiť, ale tentoraz ani nováčikovia moc nezaujmú. Hlavná záporáčka Charlize Theron síce sama o sebe určite nie je zlá, ale predchádzajúce diely mali podstatne lepších záporákov a nováčik Scott Eastwood ako pomocník Kurta Russella je síce sympaťák, ale tým to aj končí a jeho postava ma tu vôbec nezaujímala. A režijne si séria už roky drží svoj štandard a aj napriek zmenám režisérov necítiť výraznejšie zmeny. Takže opäť to nie je nič, čo by som si chcel pozrieť znovu, ale od tejto série ani viac nečakám, obstojná oddychovka na upršané odpoludnie. 64% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantasticky natočená pitomost, která mě neskutečně baví. Dokonalé triky dávají i těm nejbizarnejším scénám punc reality. Snaha scenáristy, který přes všechny ty šílenosti dokáže udržet příběh v jasně daných kolejích, o invenci je obdivuhodná. Rock a Statham vynikají jak v hláškách tak přátelském pošťuchování. Diesel jede klasiku. Točí film pro radost a ještě vydělává. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdybych tohle dostal jako kluk, velice pravděpodobně by to byl můj nejoblíbenější film a pouštěl bych si ho znova a znova. Rozhodně není překvapením, že se tahle frančíza od usedlejší pětky stává pořád větší sci-fi a tady už to jinak opravdu jinak označit nejde. Boží oko z předchozího dílu bych ještě zkousnout dokázal, ale tenhle díl tuto metu hravě přeskočil hned dvojnásobně. Tak nějak jsem to sice nečekal, ale předpokládat jsem to mohl, o to víc však nemohu pochopit, proč mi zběsilá osmička po stránce příběhu naprosto vůbec nebavila. Chris Morgan už naprosto rezignoval na nějaké dějové zvraty ukotvené v realitě a začal sám sebe parodovat. Musím to sem prostě napsat naprosto zřetelně. TEN SCÉNÁŘ JE NAPROSTO VYPATLANÝ. Pravidelně jsem zíral, co všecko dokážou jednotlivé postavy vypustit z pusy a brát to jako normálku. Prakticky u každé situace jsem si říkal, že tady bych použil jiný slovní obrat, který by dával alespoň nějaký smysl, tu jsem si zase říkal, že tahle nová postava sem byla vepsána po zhlédnutí nějaké vydařené venezuelské telenovely a nemá tu co dělat. Ano, půjdu na to podruhé a už s tímhle budu smířený...je třeba si ale uvědomit, o jaký mílový krok je jinde F.Gary Gray než James Wan. Po stránce režie prakticky není co vytknout. Gray je jistý v kramflecích, naprosto nekompromisně bezchybný v akčních scénách a umně se mu daří sloučit hektickou hudbu do tempa rychlých motorů. Konečně můžu říct, že jsem to u něj viděl už u Loupeže po italsku, kterou jsem viděl minimálně dvacetkrát. Dále si odškrtávám položku, která je na filmu absolutně to nejlepší. Což jsou bitky tělo na tělo. Ty jsou o dva levely výše než jakákoliv automobilová honička (respektive auto-ponorková a celé mohutné finále). Scéna ve vězení je sekvence, kterou jsem snad ještě neviděl. The Rock měl na roli mnohem víc času než v sedmičce a řádně se tu vyřádil, až jsme si s kámošem řekli, že tohle prostě není ani z pokulhávajích béčkových vod, ale ještě někde víc vzadu...ovšem tak neuvěřitelně zábavných, že se strašně těšim, až to uvidím znovu. No a pak si šetřím samozřejmě Jasona Stathama. Ten má letos zřejmě pouze jeden film, loni měl také pouze Mechanika, ale jestli se připravoval na tuhle roli, tak mu to jsem schopen odpustit. Naprosto každá scéna s ním je v různých ohledech naprosto neuvěřitelná a rázně doporučuji nenakoukávat jednotlivé tv-spoty, překvapení v kině je pak o to příjemnější. A abych to zbytečně nenatahoval, ještě se letmo zmíním o záporácké straně. Zápletka s Dieselem propálená od prvního traileru je samozřejmě jeden velkej bullshit, což nemyslím jako spoiler, ale byla prakticky jen jedna cesta, proč by se něco takového mohlo stát. Charlize Theron se do okulárů nezapomenutelných záporáků rozhodně nezapíše, je ale patřičně chladná, sexy, má dredy a umí pěkně zuřit, to je ale tak všecko. A vůbec nejhorší je její vousatý posluhovač z GoT, který nemá jedinou scénu, kde by mohl vyniknout a po většinu času se jen tváří nasraně a je celkově napřesdržku. A to je asi tak vše. Série rozhodně vytěžená není, opět se cestuje po světě a po místech, kde série ještě nebyla (New York a nádherná neokoukaná Kuba) a najednou je ta plánovaná nová trilogie o to reálnější. PS : Zombie Cars. Když to člověk vidí, v tu chvíli vlastně neví, na co debilního z 80s to kouká...8/10 () (méně) (více)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvalita jednotlivých dílu FF se dá vnímat třeba podle toho, které díly si opravdu pamatujete. Zapamatovánihodná byla jednička, protože byla relativně laciná, zemitá a originální. Pětku si každý pamatuje, protože přinesla patřičný boost a skok o ligu výš, plus spoustu skělých režijních nápadu a diváckých taháků (Rock apod.) Zbytek už splývá dohromady a pamatovat se dají jen ty opravdu peakové highlighty, ať už pozitivní, či naopak. Osmý díl neni jiný a spadá tak do kategorie nijak vyjmečných. Žádná akční scéna není opravdu kulervoucí (CGI bordel neznamená automaticky posez na prdel), Charlize, Statham a spol sice fajn, ale s takovým hereckým potenciálem si počechrat auta ve dvou třech scénách, nechat se prohnat ponorkou a thats it ? Kde jsou full contact souboje typu Rock vs Diesel, nebo Rodriguez vs Carano ? To byly highlighty v akčním nátřesku. Tady nic takového není. Všechny ty nařvané triky nezastíní absenci tvůrčích nápadů a vycizelovaný vizuál za 250 mega z toho neudělá maskulinní akční jízdu. Family feeling pokračuje, v pořádku, však na to hlavní hrdinové mají už věk, ale nejlepší scény nejsou ty akční. A to asi není OK. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbilo, jak respekt budící Dominic Toretto mluví o tom, že rodina je číslo jedna. Jenže při všech těch zběsilých honičkách po frekventovaných ulicích musel zákonitě někomu navždy vzít strýce, dceru nebo otce.. Ale to jen rýpu. Většina z osmi dílů tak nějak splývá dohromady. Tam poslali logiku na hodně dlouhý výlet, tam vsadili na hvězdného záporáka, tam už úplně vypustili míru a limity, tam to bylo dějově hodně mělké. Ale tahle parta tady pořád je a oproti ultrahlučné a ultraabsurdní sedmičce je to palec nahoru. Tudíž tady nemáme tak šílenou bezmozkovou jízdu, ovšem troufám si tvrdit, že kdyby vypadl kterýkoliv člen týmu, může se jet dál v dalších pěti pokračováních a ty monstrózní tržby budou přesto pokračovat. Hranice mezi hrdiny a záporáky jsou nesmírně tenké, takže Dwayne Johnson se špičkuje s Jasonem Stathamem, každopádně je to fajn. Pouliční závody jsou dávno pryč, jede se na vyšší rychlost a vyšší hlučnost/destrukci. Kdo na to přistoupí, bude se bavit. Řemeslník F. Gary Gray příjemně překvapil. PS: Hackerky jsou dneska zatracený kočky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ale... No... Proč ne. Sice bezduchá, ale zábava to je, ačkoliv více než z Vina Diesela a jeho rodiny (dejte si stranou pětikorunu pokaždé, když to slovo padne, a máte na lístek do kina) těží z Dwayna Johnsona a Jasona Stathama (chápu, proč si vysloužili vlastní film), z Charlize Theron a hlavně ze sympaticky přepísknuté akce, ve které se auta chovají jako divoká zvířata a vy čekáte, kdy se změní v transformery, a když se do finální honičky zapojí ponorka, vlastně to není vůbec nepatřičné. ()

kulyk

všechny recenze uživatele

No ne, já nemůžu. V rámci férovosti nenahazuji hodnocení, protože jsem se nedostal za Havanu, ale blbě mi z toho je jako kdybych vychlastal desetilitrový kbelík Cuba Libre smíchaných s močítem, to celé prokvedlané Fidelovou jemně zamřelou stehenní kostí. Na až takové píčárny jsem asi trošičku starý. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Už to není o autech, ale o spoustě prachů. Vin Diesel chytil velikášskou slinu a původní myšlenku (která mě hodně bavila) přeměnil na předraženou akční melanž, která sice nabídne co se od ní očekává, ale srdce už v tom není a to je škoda. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jste se tu jako fakt všichni posrali?! Co to mělo bejt?! Já opravdu neměl přehnaná očekávání, fanoušek týhle série už ze mě nebude, ale doufal jsem aspoň v zábavnou píčovinu ve stylu sedmičky, ale tohle bylo něco nepopsatelně strašnýho, tak trapně už mi v kině dlouho nebylo. Nepochopím takový sešup směrem dolů, ale musel bych se hanbit sám před sebou kdybych hodnotil jinak. Zatím jasnej kandidát na odpad roku. Jestli byl v minulých dílech děj mírně řečeno retardovanej, tak tady připomíná žumpu plnou splašků, ale není to zábavný jenom uhozený. Navíc téměř veškerá akce je ničená píčoidním střihem. No nic dál už mě to nezajímá z touhle sérií končím, stejně nevím jak tohle dopadlo, protože chvíli před koncem jsem odešel z kina, nechtěl jsem kvůli dokoukání týhle mrdky čekat půlhodiny na zastávce na další rychlej a zběsilej autobus.0% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Ponorka-dron, zombie auta a kopec dalsich obskurne infatilnych napadov, ake mozu skrsnut len v hlave osemrocneho chlapca...vypnut totalne logiku, uzit si babo so Stathamom, par vtipkov a kopec vybuchov... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Několik hodin po projekci a hnije to ve mně. Jako jo, akce sice je nefalšovaná blockusterová špica, ale jako k čemu mi to je, když jsou všechny dialogy jak z pomocný školy, hlášky předvídám na věty dopředu a prostě u toho přepálenýho klišé nedokážu jen tak vypnout a ryze se bavit. Nato je tu holt příliš dementního scénáře, sorry. Guilty pleasure my ass, na tuhle nezranitelnou macho partu sou krátký i Avengers. Takže ne, Diesel mě zas nemá. Nemůžu dát víc jak průměr filmu, ve kterým si ruský separatistický skupiny tisknou vlastní terroristický loga na karosérie terénních vozů, a taky jehož každej díl končí pokaždý naprosto stejně (rodina!!), to fakt nejde. Chci to mít rád, ale místo toho mi to jen "nevadí". ()

pepo 

všechny recenze uživatele

skvely popcornovy vyplacha na druhykrat je to este lepsie. Cele dve hodiny usmev od ucha k uchu. A je mi luto ludi, ktori v tom nevidia tu neuveritelnu nadsazku a nadhlad. Ten film je fakt neodolatelny. 9/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Osmičky platí, že sudý díl bývá slabší než lichý. Po našlapané 7 tady máme co do akce průměrnější pokračování, které opět sází na vylomeniny s autama, proti je tentokráte ponorka a Charlize Theron. Co do záporáka o něco lepší průměr. Chtělo to nějakého ultimátního bouchače, ale souboj s Kristoferem Hivjou se smrskne zhruba do 15 sekund. Z tohodle dílu mě toho zrovna moc v hlavě neutkvěje. Závěr snímku je natolik nostalgický, že se to dá odpustit snad jen v téhle sérii. Takže abych to shrnul. Vlastně se jedná o Bondovku s autama. Ti hoši se prostě musí všude dopravit autem. Pokud mě nějaká postava dostává, tak je to Mr. Nobody. Kurt Russell si ho neskutečně dává. Ta postava je pro tuhle sérii neskutečná výhra a díky ní věřím že se série Fast and Furious stane vlastně nesmrtelnou a díly budeme dostávat stejně jako v případě Bondovek, protože tohle nejde brát v žádném případě vážně a herci i tvůrci to vědí moc dobře a všichni si svou účast náramně užívají. Jsem i docela zvědavý jaké špičkování nás čeká příště. 60% ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama