Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

Evander 

všechny recenze uživatele

Opět ještě více přitažené za vlasy, než předchozí díly. Na druhou stranu jsem se po celý film dobře bavil. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Aktuálne dielo (ktoré podľa V. Diesela je začiatok akejsi novej trilógii) ničím nezaostáva od predchádzajúcich dielov. Naopak, v rámci možností je univerzum „FaF“-fu posunutý trošku dopredu. Veľkým ťahom bolo oživene „záporného“ Dominica, čo dostatočne vyplní prvú polovicu filmu. Druhá je už tradične o tímovej spolupráci a rodine. Najväčším zdrojom humoru a vtipných momentov sú spoločné scény D. Johnsona a J. Stathama, ktoré dopadli veľmi dobre. Akčné scény/naháňačky dostatočne kvalitné a prehnané, ako vždy. Megazáporn Ch. Theron. Nabudúce si prosím viac scén od H. Mirren. Zatiaľ jeden z najlepších blockbusterov roku 2017. PS. Na konci (opäť) pekné gesto pre P. Walkera – alias meno decka (Brian). Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka pro dospělé, ale nářez a akce od začátku do konce s hromadou vtipných hecovních a urýpaných hlášek :) Bavil jsem se a za tu ponorku,(které mám hodně rád) dávám plný počet :P ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nepomyslel, že tato série bude mít 8 dílů a bude ještě plánovat další. Táhne se s námi už přes desítku let a stejně dokáže překvapit něčím novým. V nejnovějším díle je to honička před ponorkou bořící sibiřské ledy... ano, opravdu utíkají před ponorkou. Tento film je zkrátka pro všechny a není divu, že má obrovskou fanouškovskou základnu, když ve filmu hrají samé hvězdy jako např. Vin Diesel nebo známý jako The Rock, Dwayne Johnson. Možná si někdy říkáte, že už to nemůže fungovat, ale opak je pravdou. Ono to má stále koule a jede to sakra hezky. Tato série mi přijde jako nezastavitelný stroj, který čím dál více nabírá na otáčkách a síle. Bohužel to, co je opravdu špatné, je příběh, který je opravdu hloupý a bez smyslu, ale když pomyslím na ten úžasný vizuál a honičku s ponorkou, najednou je nějakej příběh to poslední, co bych měl řešit. Zkrátka chci vidět další díl, chci vidět další ponorku a hlavně chci vidět dalšího Stathama vtipkujícího s miminem. :D Ukrutně boží 4 hvězdy!! ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Michal Bay by se nyní od téhle série mohl učit, jak se točí našlápnuté opulentní kraviny. Scéna s auty s hacknutým automatickým řízením je pekelně dobrá, zbytek akčních scén neméně. Krom toho bych nevěřil, že se Diesel, Statham a Rock nebudou v jednom filmu vzájemně herecky třískat, ale funguje to náramně. A krom toho chvílemi je to fakt prdel :) ()

kobliha 

všechny recenze uživatele

Toto bola skor komedia ako akcny film. Toto proste postradalo logiku a ignorovalo vsetky fyzikalne zakony. Toto vas pri sledovani nie ze nuti vypnut mozog, ale vypnut sa cely.. A vsetci sa v tom tvaria prisno vazne, akoby som im to mal cele zozrat.. 1* za Stathamovu scenu v lietadle, tam sa aspon na nic nehrali a brali to s humorom.. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Trošku mě udivuje, že Kurt Russell nebo Charlize Theron berou role v takovýchto průjmech ... 15% (i když za ty prachy - neber to) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zatial posledny osmy diel zobral do svojich ruk reziser F.Gary Gray a nesklamal,nemozem povedat ani krive slovo,jedine,co mi chybalo bol Paul Walker,tato filmova seria je excelentna a tesim sa na deviaty film...:-) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu nadávat jak pitomé to je (na tom tahle série defakto stojí), ale to že mě ty pitomosti vůbec nebavili je prostě špatně. Kdyby se hrdinové konečně dostali do vesmíru, možná bych zašel i do kina. Naprosto nejhorší ale jsou neustálé řeči Vina Diesela o důležitosti rodiny. Už v jinak zábavném sedmém díle jsem měl kvůli tomu chuť vypnout zvuk, ale tentokrát jsem málem vypnul celý film. Už by to chtělo, aby se série posunula nejenom v šílenostech, ale i v tématu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, o čem bude Fate and Furious, když svět přišel o jednoho z tahounů téhle frančízy - Paula Walkera? Tvůrci děj propojili především s posledními dvěma díly a refreshnuli původní partu, kterou doplňuje Johnson se Stathamem. Charlize Theron jako záporačka přesvědčivá, akce tradičně zábavná a přepálená. Zároveň je The Fate of the Furious nejvýdělečnější filmem Universalu v roce 2017 s 1,2 miliardou amerických dollarů, kterému se dokázal přiblížit (v rámci studia Universal) pouze Despicable me 3, který vydělal víc v USA, ale méně v celkových tržbách. Jsem zvědav na chystaný spin-off ze světa Fast & Furious. Budu Rockovi a Stathamovi držet palce. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Tak jako ve většině dílů téhle série je všechno přeplácaný a přehnaný, takže se po dobu sledování filmu poťouchle usmívate a mozek vám jede na volnoběh. Fajty jsou fajn, při honičce na ledě je potřeba vypnout i ten neutrál mozku, ale xichty jsou stále sympatický. Charlize Theron je chladnokrevná jak smrt, Jáson Stathamuj to obrátí o 180 stupňů a Nafta furt otravuje s kydama o rodině, když v náručí hojdá malý nafťátko. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dal osmičku, však pátek při lockdownu není co dělat. Posun od sedmičku je v tom, že akce není méně a je tím i méně hype celkově. Sice úvodní závod je totální maras (jako fakt hořící auto a na zpátečku?!) a závěrečné honička aut a vojenské techniky z jedné vojenské základny plus ponorka je zase nářez jak cyp, ale my zvyklí na trezor, tank, letadlo atd. tohle už nepřekvapí. "Přidaná" Cipher tahá za nitky již delší dobu a polosirotek bude mít kompletní rodinu, tvůrci takhle "řeší problémy" postav. Až někdy bude v TV ten spin-off, tak se nejspíš mrknu, bo tady duo Johnson-Statham fungovalo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Oproti sedmičce se správně ubralo na nesmrtelnosti hlavních hrdinů a dialogy (btw. fajn hlášky i vtípky) společně s příběhem jsou o něco smysluplnější než v předchozích dvou dílech. Jediný, co bych fakt vytknul, jsou názorový veletoče postav, kdy se ze záporáka Stathama stal člen party, ačkoliv dřív šel všem po krku. Aspoň, že se jeho zbližování s ostatníma nese v hodně odlehčenym duchu. Záporáckou štafetu přebírá Charlize Theron a náležitě si svojí roli užívá. Akce je dost, ale nebylo by na škodu přidat ještě pár přestřelek nebo bitek (minimálně jsem čekal pořádnou bitku Diesela se zrzkem od Cipher). Jinak příjemnej nadprůměrnej standard celý série v podobě solidního castingu (občas mě napadlo, že se z FF stávaj pomalu takový Expendables se zálibou v autech), filmařiny a soundtracku. Natočit koukatelnej osmej díl čehokoliv je umění samo o sobě a musim uznat, že se toho F. Gary Gray zhostil se ctí. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Jíž po třetí po sobě je tu totální nášup adrenalinu, luxusní akce spolu se skvělými herci a tentokrát i velmi obrovskou kupou humoru, hlavně především u The rocka a Stathama ... No prostě neskutečně našvihané FF8 na plné čáře na který nemají ani některé komiksovky !! A navíc díky šikovné (psychopatická) Charlize Theron to dodalo FF8 zvlášť exkluzivní lesk a nejen kvůli záporné postavě, ale také díky konečně kvalitnímu scénáři, který nám ukázal zcela jiné pohledy na FF8. Vinu Dieselovi také významně prospěla změna v úloze jakožto zrádce rodiny ... A Dwayne The Rock Johnson je prostě borec největší :)) Těším se na další a další díl, protože je to pořád dost kvalitní, napínavý a to je to nejdůležitější na udržení úspěchu série. Dokonce osmička je nejlepší od pětky a to především díky scénáři, humoru a brutální akce ... Bravoo!! 100% PS: Statham také dost překvapil svojí rolí, hlavně na konci ... Nebudu spojlerovat :) ()

joker30 

všechny recenze uživatele

To, že sa garážový autíčkár prepracoval až na bojovníka vo vojne nadnárodných korporácií by na začiatku tohto, už dá sa povedať seriálu, nevymyslel asi ani Hans Ch.Andersen. Napriek niektorým na hlavu padnutým pasážam v scenári a asi logike a fyzike vlastného FF vesmíru, sa na to z nejakého záhadného dôvodu stále dá pozerať. Súboje alfa samčích pózerov / Rock, Statham ../ a dokonale sexi emancipovaných superžien / Letty, Charlize../ vkusne dopĺňajú niektoré komické postavičky. Už zopár dielov čakám kedy ten škriekajúci černoško zahučí, ale evidentne, stále každého baví najviac :) Samozrejme v závere každého dielu je jasné , že všetko v happyend usmerní MEGA ALFA SAMEC Torreto, ktorému mu logicky všetci odpustia všetko a kráľovské žezlo drží pevne v rukách. 70% ()

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Stačilo, už dosť. Posledné časti série sú tak nudné a tak mimo reality, že už iba úplným dementom môžu prísť ako "znesiteľné" nie to ešte dobré. Do oči bijúce popieranie fyziky, vymyslené technické postupy čo pre rozumných ľudí vyzerajú ako keby úplne v pohode papekom postavili matičnú dosku. Prehnané a infantílne správanie hlavných postáv, okukané zápletky, predvídateľné. Úplný odpad. ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama