Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Stačilo, už dosť. Posledné časti série sú tak nudné a tak mimo reality, že už iba úplným dementom môžu prísť ako "znesiteľné" nie to ešte dobré. Do oči bijúce popieranie fyziky, vymyslené technické postupy čo pre rozumných ľudí vyzerajú ako keby úplne v pohode papekom postavili matičnú dosku. Prehnané a infantílne správanie hlavných postáv, okukané zápletky, predvídateľné. Úplný odpad. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Áno, má to The Rocka, ktorý ide ako skala a áno, tá záverečná prestrelka Stathama s deckom bola vtipná, no to je tak všetko. Ešte asi tri vtípky sa za tých 136 minút našlo. Zvyšok macho-keci pre 12-ročných a extrémne prepálená akcia, ako je už pri tejto sérii zvykom. Tam, kde iným príde súboj "ponorka vs. autá" ako super nápad, ja čakám nejaký SKUTOČNÝ nápad, ktorého som sa nedočkal. Pravda je taká, že ma v kine masívne lámalo, čo je pri akčnom filme fail. Preto idem proti prúdu a úplne v kľude hodnotím dvomi hviezdičkami. ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film. Ja viem, je to skôr rozprávka, poprené všetky fyzikálne javy a podobne..., ale aj tak úprimne,, kedy ste naposledy videli takúto akciu, kedy ste sa naposledy toľko nasmiali na nejakej komédii? Tomuto filmu nechýbalo k poriadnej zábave absolútne nič. Kino bolo vypredané a všetci sa tvárili, že si ho užívajú. Sympatické postavy ako vždy a malý Brian úplná špica, také decko museli hľadať dlho. Ak budu v tomto trende pokračovať určite si nenechám ujsť ani 15-tku. Klobúk dole tvorcom, že aj po 8 diely sa na to dá pozerať. ()

Torpid

všechny recenze uživatele

Proti téhle řadě jsem předem zaujatý. Žádný z těch 8 filmů by neměl být v červených číslech. I když se jedná o ryze akční film, který se nebere úplně vážně, tak stejně 60% stopáže tvoří dialogy a řada z nich je i o emocích těch hlavních gumových pózérů, které poslouchat bolí až fyzicky. Proto taky jsem film sledoval po kouskách asi 2 týdny. Hodně se v komentářích mluví o nadhledu a sebeironii osmého pokračování. Já bych potřeboval 100x vyšší sebeodstup tvůrců od schematu serie, které se buduje desítky let. Výplň mezi jednotlivýma akčníma scénama by mohly vyplňovat tance kolem ohně dvou kmenů v poušti a jediná povolená slova by mohla být jen citoslovce. Pak by byl nadhled dostatečný i pro mě, naprosto necílového diváka, který v současnosti čumí i na to , na co nemá. Nehodnotím. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Je to obří blbina, přímo do nebe volající, kde je každá druhá scéna naprosto mimo, ale když ono se na to tak dobře kouká a navíc se tahle série už přestala brát zcela vážně. Výsledkem je fakt jízda, která uteče jako nic a budete se u toho prostě smát, říkat si, co to je za kravinu, říkat ty vole, to si dělají prdel a během toho se ještě hloupě culit, protože tohle je prostě Rychle a zběsile a to si to může dovolit, takže klidně valte další díly, mě máte koupenýho. 4,5* ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Už ten Domův závod v Havaně předznamenává, co nás asi bude čekat. Skutečnost však ještě překonává očekávání. Spousta brilantně natočených akčních scén, arci zlá a krásná Charlize Theron dokonce i humor, někdy nechtěný. Těžko vybrat jednu top scénu. Moc se mi líbila ta hacknutá auta v New Yorku nebo odklonění torpéda, ale je tam toho mnohem víc. Neuvěřitelná blbost, komedie roku nebo skvělá akční podívaná, ať si vybere každý sám. P. S. Kam se hrabe Kobra 11! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Aj tento diel je v kašľaní na fyziku zas o niečo ďalej ako zvyšok série a hlavná otázka znie: Kam až dokáže táto séria zájsť? O pár dielov sa zrejme dočkáme automobilovej naháňačky na Mesiaci a Rocka čo dá cez tlamu Hulkovi. Trademarkom série sa tiež stáva absolútna lobotomizácia zúčastnených (hlavne scenáristov), takže všetko je podriadené tomu aby to vyzeralo čo najviac cool. Fajn ale je, že si to tvorcovia dobre uvedomujú a film sa berie podstatne menej vážne. Obzvlášť špičkovanie medzi Rockom a Stathamom je komediálne zlato. Zatiaľ ešte tú štvrtú hviezdu dám, ale už sa mi tento štýl začína zajedať. 7/10 ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Jako zajet si do Ruskejch sněhovejch závějí v lamborgini? Proč ne... ale zajet si tam na letních gumách, tomu už říkám výzva :-D A další šílená výzva byla dát si závod s ponorkou v patách. A vzhledem k tomu, že ona ponorka to kalila tak 80 km/hod., měli kluci v nadupanejch kárách opravdu co dělat, obzvlášť když tu ponorku šoférovala ženská... Ale koho by to zajímalo, když veškerou pozornost na sebe strhával vynikající Statham s bouchačkou v ruce jedné a připosranym kojencem v ruce druhé. A každýho, kdo tomuhle mega akčnímu výplachu nedá alespoň tři hvězdy, toho je mi opravdu líto, protože pak nechápu, proč se teda na Rychle a Zběsile 8 díval, místo toho, aby si pustil třeba vynikající sérii Ženy za pultem. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání a nejdebilnější scénář za poslední dobu. Tohle po osmi dílech opravdu zůstalo ze starého konceptu celé série?Je to hnus a kvůli pokoji všech tunnerů, by neměli s dalšími díly pokračovat - 12% ()

FFs 

všechny recenze uživatele

Tenhle počin napíná hranici tolerance diváka na maximum... Jak dostat ponorku do vody... Jak dostat borce do letadla... proč řešit detaily.... Slovy mého kamaráda po shlédnutí této blitky "cítím se být trochu zprzněn". Co tady bylo špatně - no vlastně úplně všechno a kdo nehulí, neměl by se raději dívat, neboť utrpí brain damage.... Jedna hvězda za úvodní scénu s malými fotbalistkami. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Vážně tento replay předchozích pěti dílů ještě někoho naláká do kina? Jasně k různejm Avengers a jinejm filmům s bambilionem pokračování by se dalo napsat totéž. Ale ostatní mnohadílné filmy přinesou něco nového, nějaký prvek, postavu nebo něco osobitého. To se o RaZ říci nedá. Všechno se tu hezky zopakuje. Více se tu mudruje a vymýšlí opravdu až těžko uvěřitelné situace což by ani tak nevadilo ale film se bere tak strašně vážně, že to všechno hrozně bolí. Oproti sedmičce se vrátil humor a film je jednolitý a není to tisíc klipů na MTV. Nej z celého filmu je konec se Stathamem. Zbytek nestojí za zmínku. Je prakticky jedno na jakej díl se kouknete. Co si pamatuju nejvíce a zároveň je to jeden z nej dílů je pětka. Ta zůstane asi nepřekonaná. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že to mám za sebou. Série Rychle a zběsile rozhodně nepatří mezi moje oblíbené, nejsem nějakej velkej příznivec do aut, ale musím uznat, že hlavně první polovina těch filmů z téhle "ságy" měla hodně do sebe. Od pátýho dílu šla kvalita hodně dolů a sedmý pokračování jsem úplně vynechal, protože jsem se nechtěl koukat na to, jak se po smrti Walkera cucalo z prstu a skončilo se s jeho postavou. Osmičku jsem už ale nevynechal, zčásti kvůli "ohlasům", spíš negativním, který jsem zaslechl od svých známých. No, ať se moc nerozepisuju, takhle přehnanej film jsem možná ještě neviděl. Chápu, že se tohle hodně lidem líbí, ale co je moc, to je moc, trocha soudnosti by neškodila. Ale i jsem se hodně poučil, například že v holčičím fotbale v americe si může vzít trenér dvě minuty před koncem time-out, pronýst motivační řeč a zatančit si se svýma svěřenkyněma haku (!), nebo že Dwayne Johnson má takovou sílu, že chytne do jedné ruky vystřelený torpédo jedoucí po zemi a mrdne s ním na nepřátelský vozidlo. Samozřejmě se ze Stathama stala kladná postava patříci do rodiny a sladkej závěr na konec nám dává naději, že se rodina ještě rozroste o jedno baby. No ale čekal jsem to horší, ty akční scény zachránily i ten trapas aut ovládaný na dálku kdesi z prdele, takže za mě to je za dvě hvězdy. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Seria mala aj svoje slabsie diely (dvojka, trojka, stvorka), no mam strach, ze najnovsia osmicka je na tom uplne najhorsie. To, ze je akcia znacne prehnana, je uz pri Fast and Furious normalne, no v tomto pripade to bolo zahnane do extremu. Nepaci sa mi ani to, ze zloduchovia z predoslych filmov sa postupne stavaju tymi dobrymi. Zial, nie je to ono... ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Rychle a zběsile začíná pomalu ale jistě atakovat žánr sci-fi a jakékoli odpoutání od reality bere pouze jako další výzvu a možnost naservírovat divákům opět něco o vlas ujetějšího (doslova). Akce, rychlá auta a dynamika z toho sálá na sto honů, to je pro tuto sérii již klasika, přesto ale k nejlepším pasážím patří chemie mezi Johnsonem a Stathamem, jelikož to vypadá, že ti dva si sedli líp, než kdokoli čekal. Akční finále je brutální výplach, který rozhodně neurazí a dokáže překvapit propojením s předchozími díly. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Taková pěkná akční pohádka, sem tam super gag a ke konci to zabije selfíčko. Rychle a zběsile je prostě značka na praní peněz. Osobně si pamatuji první tři díly a ten zbytek zkonzumuji a vypustím, kdy to tohle skončí? Nebo to bude snad něco nekonečného jako ordinace nebo ulice???? I když tuto otázku si také pokládám u herní série Call of Duty, kostra stejná a jen se změní lokace. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

V pohodě popcornovka. Rock a Statham jsou boží a některé akční scény taky. (Hacknutý auta, vězení) Ta všudypřítomná demence už je ale i na mě moc. Na jedno použití - pak už se to nedá. 5/10 ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile jedeme z kopce. Kvalitní porce akce a zábavy, která se vyrovná Bondovkám. Originální a nápadité scény v ničení vozidel. Nablýskaný vozový park i s tankem. Theron dodá sérii trochu jinou peprnou linku. Nenechte se ale zmást, vše je totiž zase jenom hra s drahými auty na pískovišti a kamarády, kteří nejsou tak trochu postradatelní. 6/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Když tygrovi šlápneš na krk, máš problém, že tu nohu nemůžeš sundat!" Mě tedy tahle šlápota nepoznamenala, tohle pokračování se režijně nepovedlo. ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama