Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (908)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po zúfalo priemernej a zabudnuteľnej sedmičke a jej paradoxných rekordných tržbách, aj keď je jasné, že veľký podiel na tom mala smrť Paula Walkera som už sérii, z ktorej mám ale aj tak skutočne rád len piaty diel žiadne väčšie šance nedával, ale ôsme pokračovanie je na tom predsa len o niečo lepšie. Nič výnimočné sa ani tentokrát nekoná, ale aspoň to dejovo prinieslo do série niečo trochu nové, rovnako aj nové spôsoby využitia automobilov v akcii pomocou najmodernejších technológií, pričom mi to prišlo vzhľadom na vyše dvojhodinovú dĺžku príjemne svižné bez hluchých miest a tak som v rámci možností série celkom spokojný. Ale nie som úplne spokojný, ako séria pracuje s relatívne novými postavami. Od piateho dielu sa v každom diely objavil nový súper, ktorý bol sám o sebe skvelý a vďaka tomu to bolo správne vyhecované, samozrejme hlavne The Rock v piatom alebo aj Jason Statham v siedmom, pričom ani Luke Evans v šiestom nebol vôbec zlý, ale tento diel mi v tomto prišiel ako kombinácia rodinného filmu a paródiu na seba, tu sú už všetci spolu šťastní, všetky zločiny a pomsty sú zabudnuté a tak je to jedna veľká šťastná rodinka. Ako nestrannému divákovi, ktorému táto séria slúži len ako jednorazová oddychovka raz za pár rokov mi to je viac menej jedno, ale keby som bol jej veľký fanúšik, tak by mi to teda riadne prekážalo a kazilo by mi to aj predchádzajúce diely. Po akčnej stránke stále platí, že ma dokázala nadchúť jedine päťka, ktorá bola nápaditá, napínavá sa ponúkla dostatok parádnych akčných sekvencií, ale po zabudnuteľnej sedmičke je to posun vpred. Sekvencie s automobilmi sú rozmanité, niektoré originálne a technicky očakávane prvotriedne zvládnuté, takže kvalitu im uprieť nemôžem, ale predsa len to nie je môj štýl a tak som si pri nich väčšinou len pomyslel, že celkom dobrý nápad, ale výraznejšie ma neupútali. Omnoho viac mi sadli súboje, ktorých síce nie je zase tak moc, ale časť vo väzení ma teda dosť bavila a akcia v lietadle tiež. Obsadenie je už roky stále totožné, rovnako aj ich správanie, takže tu už nemá moc čo prekvapiť, ale tentoraz ani nováčikovia moc nezaujmú. Hlavná záporáčka Charlize Theron síce sama o sebe určite nie je zlá, ale predchádzajúce diely mali podstatne lepších záporákov a nováčik Scott Eastwood ako pomocník Kurta Russella je síce sympaťák, ale tým to aj končí a jeho postava ma tu vôbec nezaujímala. A režijne si séria už roky drží svoj štandard a aj napriek zmenám režisérov necítiť výraznejšie zmeny. Takže opäť to nie je nič, čo by som si chcel pozrieť znovu, ale od tejto série ani viac nečakám, obstojná oddychovka na upršané odpoludnie. 64% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmové série, zejména ty akční, mají tendenci se s každým dalším dílem překonávat, a to i přesto, že tím často utrpí realističnost, anebo se vytratí kouzlo prvotního dílu. Rychle a zběsile zažilo obrození v 5. díle, kdy sice šla realističnost stranou, ale za to film získal zcela nové kouzlo, které si hýčká i po následující díly. Partička kolem Vina Diesela si vybudovala jakési kolektivní charisma - testosteron, svaly, vnadné děvy a rychlá auta. Po osmé to funguje lépe než poprvé, kdo by to byl řekl? Je to díky nadsázce a decentnímu humoru. Ač je Rychle a zběsile vlastně "pitomost", je to docela chytře napsaný film. Chytře, protože používá postupy známé z béčkových, průměrných bijáků, avšak umí s nimi naložit podstatně lépe. A akční scény jsou opravdu bomba, troufám si říct, že překonávají např. i všechny ty vyhypované Marvelovky. Za mě je Rychle a zběsile 8 jeden z nejchytlavějších a nejlepších akčňáků posledních let. 9/10 ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Poctivá popcornová šleha. Špičková řemeslná práce, která je trikově přesvědčivá, i když se na plátně dějí absolutní pekla, navzdory šíleným dějovým konstrukcím a šachům s postavami celkem fungující scénář, jehož poradce na hlášky by měl dostat extra příplatky, a postavy, jež přesně znají svoji úlohu v týmu a mají charisma i silné momenty. K tomu fajn záporačka a skvělé taky-finále s Jasonem Stathamem a jeho malým parťákem a výsledkem je ulítlý blockbuster, v jaký jsme ani náhodou nedoufali. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pozor, následující komentář obsahuje smířlivost.. Je fakt, že scénář byl nejspíš zplozen ve dvacet minut trvající zácpě (nechám na vás, jakého byla charakteru) a jeho autor dost často popírá skutečnost, že je podepsán i pod některými předchozími díly, nicméně ten přítomný buddy movie nadhled dává místy zapomenout na brutální znásilňování Isaaca Newtona, mentálně postiženou dějovou linku i Torettovy rodinné kidy. Pozornost udržuje i hvězdné herecké obsazení a nejeden divák musí ocenit, že se Statham v roli baby sittera nenechá zahanbit svými zkušenějšími kolegy vílou Zuběnkou a panem Dudlíkatorem. Co na tom, že akce je už totálně over the top a naše planeta jí začíná být malá. Tipuji, že v dalším díle bude Dom tlačit golfáč s nitro pohonem a jeho parta dělat smyky na dně Mariánského příkopu či driftovat kolem americké vlajky na povrchu Měsíce (snad použijí stejné studio jako tehdy v 69´). Pokud mají filmy ze série o dvoustopých strážcích galaxie nějakým způsobem vykročit do druhé desítky, tahle cesta se jeví jako to nejmenší zlo. Family First. Focus & Forget.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Po fantastickej sedmičke opäť prepad do šedého priemeru. Paul Walker tu riadne chýba. Vin Diesel s jeho obmedzeným herectvom to sám neutiahne a zúfalo mu chýba parťák. Navyše i keď zápletka je celkom zaujímavá (Torreto musí spolupracovať so zlom), ten scenár je len sledom účelovo zlepených akčných scén, ktoré nedávajú žiaden zmysel. Pričom tie sú na horšej úrovni než hocičo v posledných troch filmoch. A hoc si nepotrpím na autá a nepovažujem sa ani za fanúšika série, akosi to stratilo tú atmosféru "všade samé autá" (a trademarky ako zadočky modeliek tancujúcich okolo áut) a ôsmy diel je zameniteľný s ľubovoľným akčným blockbustrom. Ostáva tak len skvelý casting, ktorý ale nie je úplne využitý (Charlize Theron nemá čo ukázať) a občas nejaký humor. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • V závěrečné honičce ponorka vypálí torpédo, které prorazí led a vyskočí nad hladinu. Potom pokračuje po ledu dál. Torpédo se ale dokáže pohybovat pouze ve vodě. Na vzduchu mu vrtulový pohon k pohybu nestačí. (Thommy91)
  • Ve filmu byly použity telefony Samsung Galaxy S7 a iPhone 6/6s. (XminerCZ)
  • Vin Diesel (Dominic Toretto) si za Rychle a zběsile 8 přišel na 20 milionů amerických dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama