Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (908)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Osmičky platí, že sudý díl bývá slabší než lichý. Po našlapané 7 tady máme co do akce průměrnější pokračování, které opět sází na vylomeniny s autama, proti je tentokráte ponorka a Charlize Theron. Co do záporáka o něco lepší průměr. Chtělo to nějakého ultimátního bouchače, ale souboj s Kristoferem Hivjou se smrskne zhruba do 15 sekund. Z tohodle dílu mě toho zrovna moc v hlavě neutkvěje. Závěr snímku je natolik nostalgický, že se to dá odpustit snad jen v téhle sérii. Takže abych to shrnul. Vlastně se jedná o Bondovku s autama. Ti hoši se prostě musí všude dopravit autem. Pokud mě nějaká postava dostává, tak je to Mr. Nobody. Kurt Russell si ho neskutečně dává. Ta postava je pro tuhle sérii neskutečná výhra a díky ní věřím že se série Fast and Furious stane vlastně nesmrtelnou a díly budeme dostávat stejně jako v případě Bondovek, protože tohle nejde brát v žádném případě vážně a herci i tvůrci to vědí moc dobře a všichni si svou účast náramně užívají. Jsem i docela zvědavý jaké špičkování nás čeká příště. 60% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po dvou sračkodílech jsem z toho málem vycouval, pak se ale pobavil - je tu tak nějak všechno, co od podobnýho popkorn hajpu chcete a tentokrát to funguje. Mix hlášek, napálených explozí a honiček, tuny rozmlácených luxus autíček, s trojtou porcí akčních hrdinů, synem Clinta Eastwooda, kundíma lokacema, navíc přehlednější rychlostí a zběsilostí... je ideální kino vypínačka... škoda prvoplánovýho bejby humoru pro bandu teploušů a maminek. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Před projekcí jsem si byl jistý pěti hvězdy nakonec to jsou jen velmi silné čtyři. Tahle série mě víceméně začala bavit až od 5. dílu, poněvadž předešlé díly se věnovaly pouze závodění a to já příliš nemusím. Nyní je z toho něco, co absolutně pohrdá fyzikou, gravitací a logikou a spousta lidí to neskousne, ale nebýt toho, tak v životě ve filmu neuvidím, to co tahle série předvádí, protože žádný jiný film by si tohle dovolit nedokázal a za tohle jsem téhle sérii vděčný. Je zde spousta super herců, výborná moderní hudba, pěkné ženské, rychlé káry, prachy jdou na tom sakra vidět v každém záběru, pro mě jako moderního mladého člověka se na to kouká velmi příjemně a skvěle se u toho bavím. Tyrese Gibson mi svým vtipem podráží kolena, ale slušně sekunduje i Statham byť dle mého ve Spy byl 2x víc vtipnější, přesto mu tyhle pozice sedí a rozhodně bych mu dával do budoucna pouze Akční komedie, než béčkové akčňáky, které točí spousta jiných. Největším highlightem dílu je hackování aut, což je opět něco, co nikde jinde nebylo vidět a 20 minutové finále s ponorkou, torpédy a monstrózními výbuchy, které vyráží dech. Co je naopak mínusem a také důvod proč nedávám plný počet, že výrazně ubyly souboje, zde je vlastně jen stylový útěk z vězení a vynikající Stathamův baby dance, tím to souboje končí a na střílení zde ani nedojde, což mě trošku spíš mrzelo než zklamalo. Předchozí díly se mi líbily o něco více, Osmička mi příjde se více vrací ke starým kolejím tedy k závodění což já příliš nevítám vřele. Charlize Theron jako záporáčka super, škoda, že nedošlo i na ženský souboj. Kino však jasná povinnost a určitě si film ještě zopakuji. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ale... No... Proč ne. Sice bezduchá, ale zábava to je, ačkoliv více než z Vina Diesela a jeho rodiny (dejte si stranou pětikorunu pokaždé, když to slovo padne, a máte na lístek do kina) těží z Dwayna Johnsona a Jasona Stathama (chápu, proč si vysloužili vlastní film), z Charlize Theron a hlavně ze sympaticky přepísknuté akce, ve které se auta chovají jako divoká zvířata a vy čekáte, kdy se změní v transformery, a když se do finální honičky zapojí ponorka, vlastně to není vůbec nepatřičné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pozor, následující komentář obsahuje smířlivost.. Je fakt, že scénář byl nejspíš zplozen ve dvacet minut trvající zácpě (nechám na vás, jakého byla charakteru) a jeho autor dost často popírá skutečnost, že je podepsán i pod některými předchozími díly, nicméně ten přítomný buddy movie nadhled dává místy zapomenout na brutální znásilňování Isaaca Newtona, mentálně postiženou dějovou linku i Torettovy rodinné kidy. Pozornost udržuje i hvězdné herecké obsazení a nejeden divák musí ocenit, že se Statham v roli baby sittera nenechá zahanbit svými zkušenějšími kolegy vílou Zuběnkou a panem Dudlíkatorem. Co na tom, že akce je už totálně over the top a naše planeta jí začíná být malá. Tipuji, že v dalším díle bude Dom tlačit golfáč s nitro pohonem a jeho parta dělat smyky na dně Mariánského příkopu či driftovat kolem americké vlajky na povrchu Měsíce (snad použijí stejné studio jako tehdy v 69´). Pokud mají filmy ze série o dvoustopých strážcích galaxie nějakým způsobem vykročit do druhé desítky, tahle cesta se jeví jako to nejmenší zlo. Family First. Focus & Forget.. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • V celé sérii Rychle a zběsile byla zničena auta a ostatní dopravní prostředky za 523 222 275 amerických dolarů, což je větší částka, než jakou zaplatil americký podnikatel Larry Ellison za havajský ostrov Lanai. (Sochorisko)
  • První hollywoodský film od 50. let, který se natáčel zčásti na Kubě. (filmsim)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama