Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (43)

  • Severoamerické tržby byly 226 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 1,236 mil. (NIRO)
  • V prvním díle Rychle a zběsile (2001) řekne Brian (Paul Walker) před prvním závodem Dominicovi (Vin Diesel) a ostatním závodníkům: „Prachy jsou mé a váš respekt taky.“ Dominic se pousměje nad tím, že Brian chce i jejich respekt. A Brian řekne: „Někdo si na něm zakládá.“ Rychle a zběsile 8, po závodě na Kubě, Dominic použije podobnou hlášku. Řekne: „Tvůj respekt mi stačí, a bohatě.“ (Jurgen1488)
  • Vin Diesel (Dominic Toretto) si za Rychle a zběsile 8 přišel na 20 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • Když měla postava Hobbse (Dwayne Johnson) podle scénáře ležet u nohou Dominica Toretta (Vin Diesel), Johnson trval na tom, aby alespoň seděl. (tyzmrde)
  • Sestra Vina Diesela (Dom) během natáčení série počítá, kolik úderů herec obdržel, a dohlíží na to, aby je pak všechny vrátil a pár dalších navíc přidal. (tyzmrde)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. dubna 2017 v Berlíně. (Varan)
  • Natáčelo se také v Německu, Ohiu, New Yorku, Georgii či jezeru Mývatn na Islandu. (Varan)
  • Ve filmu byly použity telefony Samsung Galaxy S7 a iPhone 6/6s. (XminerCZ)
  • V celé sérii Rychle a zběsile byla zničena auta a ostatní dopravní prostředky za 523 222 275 amerických dolarů, což je větší částka, než jakou zaplatil americký podnikatel Larry Ellison za havajský ostrov Lanai. (Sochorisko)
  • Lehký tank, ve kterém se prohání Tej (Ludacris), se jmenuje RIPSAW. Ripsaw je malý rodinný projekt společnosti Howe & Howe Technologies. S tímto vozítkem se již jednou při natáčení setkal i Dwayne Johnson (Hobbs), a to ve filmu G.I. Joe 2: Odveta (2013). (Michelin.S)
  • První film ze série Rychle a zběsile, který nemá potitulkovou scénu. (ArsenalEagle)
  • Ve filmu bylo zdemolováno na 300 aut, postavených pro tyto účely. (Sochorisko)
  • Během natáčení došlo k nepřímému konfliktu mezi Dwaynem Johnsonem (Hobbs) a Vinem Dieslem (Dominic Toretto). Johnson si na sociálních sítích postěžoval, že se někteří herci chovají neprofesionálně. Narážka byla mířena na Diesela, který chodil pozdě na natáčení a celý štáb na něj musel opakovaně čekat i několik hodin. Johnson se později za své výroky omluvil ve videu na Instagramu. (bagrneplave)
  • Původně byly zvažovány názvy Fast 8, Furious 8 a Fast and Furious 8. (Blackthunder)
  • První hollywoodský film od 50. let, který se natáčel zčásti na Kubě. (filmsim)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama