Reklama

Reklama

Já, kocour

  • Česko Devět životů (více)
Trailer 3

Tom Brand (Kevin Spacey) je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý a blbec. Snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli, je sebestředný miliardář připraven obětovat cokoliv. I lásku své rodiny. Chystaná stavba je skoro stejně monumentální jako jeho ego. Tomův pracovní život ho od jeho rodiny odcizil. Neváží si oddané manželky Lary (Jennifer Garner), zanedbává dospělého syna Davida a ignoruje žadonění o pozornost dcerky Rebeccy. Ta má k 11. narozeninám jediné přání: chce kočku. Tom se náhodou ocitá ve zverimexu podivínského Felixe Perkinse (Christopher Walken). Svérázný majitel přesně ví, co Tom potřebuje: velkého kocoura jménem pan Fuzzypants. Po cestě na dceřinu párty má Tom fatální nehodu. Po probuzení zjišťuje, že zatímco jeho tělo leží v kómatu v nemocnici, jeho mysl se ocitá v těle kocoura. Tajemný pan Perkins mu dává jasné ultimátum: má týden na to, aby své rodině dokázal, že je miluje a záleží mu na nich. Jinak navždy zůstane chlupatým kocourem. A tak poprvé nemá Tom život ve svých rukou, ale v chlupatých packách a jeho osud doslova visí na drápkách. (Bioscop)

(více)

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to teda hrozná kravina, co Vám budu povídat, ale ten kocour je tak pěknej, že je škoda mít z toho pitomýho scénáře špatnou náladu. Barry Sonnenfeld jistě není žádnej nováček, ten moc dobře ví, jak natočit rodinný film. A musím říct, že se mu to opravdu povedlo. Tady nehledejte filmařské kvality, ale milovníci koček budou určitě spokojení. Christopher Walken se řadí mezi ně. Jen škoda, že Kevin Spacey si tu zrovna střihnul zrovna tak protivnou roli. To mu na osobnosti po nesmyslném metoo moc nepřidá... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $19,700,032Tržby Celosvetovo $57,814,445Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,850,462Tržby za predaj DVD v USA $3,063,863║ pohodová komédia, ktorá našťastie neotrávi, aj keď sa tu naráža až moc dejovo dosť do obohranej schémy, hlavne že sa tu nájdu roztomilé a zábavno úderné scény, Kevin Spacey a Christopher Walken v takomto úlete nemôžu sklamať /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli je to třeba, abych se stal člověkem, budu tím nejlepším kocourem, jaký kdy žil." To zní tak vzletně a přitom jde jen o to, že pan Chlupáč nechce být vykastrován. V tom mu rozumím. Jenže těch filmů, kde se musí polepšit bohatý táta zanedbávající rodinu, rozhodně není málo. Ale žádný z nich, tedy pokud mi paměť slouží, se ještě neproměnil v kocoura. Takže to trošku zavání originalitou, ale zase taková sláva to není. Nicméně mě ty kočičí finty celkem bavily, jednoho zmateného kočičáka taky doma mám a zrovna se mi tře o nohy, takže nemám nejmenší chuť být při hodnocení objektivní. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Úplná ptákovina to není, například různé záběry kamery působí poměrně velkolepě, hlavně když se otáčí kolem komplet renderovaného mrakodrapu. Kočka v pohybu už vypadá o něco hůře, ale občas je to vtipné, Kevin Spacey zachraňuje co může a Robbie Amell překvapivě také není k zahození. Nečekal jsem nic extra, proto zklamán rozhodně nejsem, ale lépe může být vždy...6/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Patrím medzi milovníkov kočiek a kočičákov, takže ma komediálny rodinný snímok "Deväť životov pána Fúzika" zaujal a potešil. Dobre som pri ňom pobavil. Jednoduchý mysteriózny príbeh o workoholickom multimilionarovi, ktorý sa jedného dňa premenil na kocúra mi prišiel vhod. Obzvlášť keď to bolo kvalitne natočené, malo to štedrý rozpočet a hlavnú úlohu stvárnil charizmatický Kevin Spacey. Nevidím dôvod prečo by som tomu nedal aspoň tri hviezdičky. Bolo to fajn. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jděte se bodnout. Já náhodou takovejhle klidnej a milej filmek ocením víc než další čurákovinu od Marvela nebo další zrůdnosti. Ano uznávám, že rozjezd než dojde k přeměně v kocoura mě moc nebavil ani Spacey to nevytrhnul a taky asi nejsem úplně objektivní, protože mi doma běhá hned několik pánů chlupáčů,, ale i tak jsem se příjemně pobavil i mě to trochu dojalo, každopádně do pohody film. Škoda, že kočka je digitální, ale i tak jsou její efekty celkem podařený a kousky s ní prováděný velmi věrný. No a Christopher Walken je pořád naprostá extratřída. Podruhé pálím letos 5* a znova v tom ten chlap má prsty, to nebude náhoda... A proč 5* nestačili by lepší 3*? stačili, ale čtvrtou dám za náklonost ke kočkám a pátou, protože současný hodnocení je výsměch.95% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina. Kdopak to mluví bylo minimálně v prvním díle zábavnější. Fanatičtí milovníci koček si můžou připočíst samozřejmě hvězdičku navíc. 30% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, miniaturní kočkovité šelmy mám rád. Ne tolik, jako přešlechtěné potomky vlků, ale mám. Láska ke kočkám v tomhle případě ovšem nepomůže, jelikož se na plátně hodinu a čtvrt promenáduje cosi, co je často ohavně digitální a v jednom kuse to nesnesitelně vřeští (ne, nejsem cíťa, mrouskající kočku jsem doma měl). Příběh? Moralistická limonádka podle té nejběžnější a nejpředvídatelnější šablony - arogantní milionář, zanedbávající rodinu a zahleděný do svého megaprojektu, je vržen do nedobrovolného pokání a očištěn vrácen zpět (tipněte si, co se ve finále stane ústřednímu záporákovi, na 99% se trefíte). S výše zmíněným tragická kombinace; jako bonus minimálně dvě hrůzostrašně sestříhané scény, jež mě donutily pustit si je znovu (jelikož co že se to WTF právě stalo?). Hvězda za Walkena a Spaceyho. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako rodinný film pro děti celkem v pohodě, pro dospělé to už je horší. Každopádně ty šílený digiefekty si mohli odpustit. Ale jak jinak udělá kočka trojitý salto s pěti vruty, že? Až moc ujetej závěr to v mých očích shodil lehce pod průměr. 45% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příliš rodinný a to dost sráží hodnocení. Hlavně Kevina Spaceyho vidím jako herce, který hraje většinou postavy na úrovni a vidět ho v této úloze nebylo úplně snadné překousnout. Bohužel moc dětinský film. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já člověk, robot, černoch, hrdina, legenda, Američan. Já muslim, zrůda, monstrum, šílenec, padouch. Já Anna, Claudia, Barbie, César, Frankenstein, Baryk, delfín. Já pomsta, porota, spravedlnost, Já a milion dalších lidí, zvířat, věcí. A kdo se na to furt kouká? No přece Já, vůl. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vidět s rodinkou rodinný film s hvězdným hereckým obsazením je vždycky fajn. Tady jsem tedy čekal trochu více, nicméně dětem se to líbilo. Je to film o lidech a o kočkách. Sám jsem jednu takovou kočičí šelmičku opravdu hodně let vlastnil a jelikož mi ten kontakt chybí, byl jsem sám zvědav co za příběh ten film přinese. Zápletka je velmi jednoduchá, nebudu spoilerovat, lecos vykecal obsah a díky ,,kouzlu'' si tak tvůrci připravili množství humorných scének člověk vs kočičák. Bohužel vtipy byly opravdu jednoduché (shodit, rozdrápat, počůrat) a ani děti se nesmály všude, byť bych to od nich v některých pasážích čekal. Moc mně potěšila účast Walkena, vypadá čím dál více mysteriózně a ani nemusí hrát kočičího našeptávače. U Spaceye na mne padl smutek. Ne, nebylo to tou rolí, která mu moc prostoru pro jeho velkolepé herectví nenabízela... Američané čas od času propadnou davové hysterii a začnou honit - čarodějnice, komunisty, zvrhlíky atd... Salem, aféra McCarthy... a mohl bych pokračovat. Teď aktuálně je MeeToo co ničí životy a rodiny. A opět jako každá hysterie tato kampaň otvírá dveře různým vydřiduchům, podvodníkům a frustrovaným jedincům, kteří nemaje jinak uplatnění, snaží se získat na tomto a tak přichází s historkami, kterak byli před 35 zprzněni něčím dotekem či dokonce probůh polibkem ! iNic proti úchylům co požadovali aby za obsazení v té či oné roli atd... si musela nejedna fešná mladá herečka či herec kleknout na kolena před rozepnutý poklopec dotyčného či dokonce lehnout do postele... To jsou u mně normální vyděrači a ať si to ta prasata dnes vyžerou po právu byť je tedy dost divné, že si na to své zprznění ti zprznění vzpomínají často až po desítkách let.... Bohužel jak to tak chodí když se kácí les, třísky často létají dost kolem. V USA jsou to nyní celé hektary lesů a jedna z třísek momentálně zlikvidovala i Kevina. Možná v mládí lehce zhřešil (kdo ne), ale ten bumerang se vrátil zatraceně pozdě a se zatraceně brutální silou a Netflix se dle mého k němu nezachoval pěkně. U mně je Spacey herec č.1 a moc bych mu přál aby se podobně jako ve filmu znovu zase nadechl, posadil a my jej mohli přivítat zpět v plné síle a možná i zmoudřelého. Čekám jen, kdy někdo obviní starého dobrého Washingtona, že při překračování řeky Delaware sáhl nějaké dámě omylem na kolýnko (samozřejmě přes šaty a patero spodniček!)... Amíci jsou zkrátka v tomto ohledu divní... A tak dávám tři masové kapsičky s vůní a příchutí lososa . * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic inteligentního divák nemůže čekat, ale jako rodinná jednohubka funguje dobře. Milovníci koček si přijdou na své .. 4/10 = 47% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú hroznú zlátaninu, no nebolo to až tak zlé. Film samozrejme kopíruje osvedčenú šablónu o tom, ako nakoniec hlavný hrdina cez nejaký scifi alebo fantasy rozprávkový motív príde na to, čo je v živote najdôležitejšie - rodina. To sme už videli napr. v Živote na diaľkové ovládanie s Adamom Sandlerom. Dobre sa však na to pozeralo a Ch. Walkena v póze tajomného obchodníka, ktorý ponúka zázračný tovar mám celkom rád. Bavil som sa hlavne na prvej polovici, kde sa pán Tom Brand ešte len zoznamoval a vyrovnával s mačacím životom. Potom síce zábava trocha upadla, no to už moc nevadilo, pretože to bolo krátke a snímok ubehol ako voda. Lepší priemer, na oddych ako stvorené. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Podivně banální a fádní "kocourovina". Vědomí magnáta Toma Birda skončí po jeho fatálním pádu z mrakodrapu v těle kocoura, kterého právě pořídil své malé dcerce k narozeninám. O to hůř, že Tom kočky nesnáší. Nedá se svítit, sebestředný boháč urazil osud a ten mu zvedl varovný kočičí dráp. Sice hrozí, že Tom zůstane v kočičím těle navždy, jeho tělo už z kómatu možná nikdy neprocitne, jenže tenhle film je natolik scenáristicky průhledný, až je téměř nemožné pohrávat si s pesimistickou variantou příběhu. Než se příběh uzavře, užijeme si s kocourem nějakou tu legraci. Zde je namístě přiznat si, že film kombinuje živé zvíře s digitálním. A pan Chlupáč je v CGI podobě iritující mazlíček. Bezpečně lze poznat, kdy bylo na scéně živé zvíře a kdy nepovedená digitální chlupatice. Efekty jsou katastrofální, hodně kazily dojem, je ale fakt, že některé bláznivé eskapády by nezvládla ani sebelépe vycvičenější kočka. Z herců hraje dobře jen Kevin Spacey, ten ale zmizí po první třetině filmu ze scény. Nahradit ho nikdo nedokázal. Jennifer Garner komediální polohu nezvládá, Christopher Walken coby tajemný prodavač koček má podivínskou auru, jenže se kolem jeho postavy a jejího konání nic nevysvětlí, dětské role nemají výrazné ztvárnění, boháčův syn působí nadbytečně, záporák, usilující o vedení firmy po umírajícím šéfovi, není natolik zlověstně sympatický, aby se mu dalo fandit. Veškeré dění tedy spočívalo na kočičím hřbetě. Nechybělo mnoho a komentující kocour se mohl postavit do stejné řady s (nepovedeným) Garfieldem. Určitě se nedá napsat, že jde o film naprosto nepovedený. Jsou zde příjemně zábavná čísla, nechybí kvalitní kamera osvědčeného Karla Waltera Lindenlauba a hravý Kevin Spacey, jenže příliš inovací se příběh nedočkal, nejednou to celé vyznění mělo banální rozměr a Barry Sonnenfeld se spíše režijně hledal. Milovníci koček přehlédnou průměrné vyznění filmu. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ten film mohol asi vypáliť ešte oveľa horšie... no aj tak to nie je žiadna sláva. "Nine Lives" je podľa mňa proste hlúpa komédia s hlúpymi postavami a absolútne desnými efektami, ktoré asi neberie nikto. Sem tam som sa zasmial, no podľa mňa je aj príbeh postavený na hlavu a ambícia Toma Branda mať najvyšší mrakodrap je skutočne divná. Neviem čo by som povedal ako pozitívum okrem faktu, že som sa zopár rázy zasmial. Herci nie sú zlí, ale ich výkony pôsobia ako keby sme sa pozerali na film a nedávajú tomu moc ducha. Režijne je to podľa mňa veľká bieda a neviem na filme nájsť nič inovatívne alebo neobohraté a staré. Neviem čo by na tom ktokoľvek nejako výrazne pochválil. Už v začiatku som mal pocit, že hlava Kevina Spaceyho bola veľmi zle prilepená na niekoho telo. Celý film popravde vyzerá nejako divne. Súboj o kľúče pobavil a aj snaha Toma komunikovať nie je najhoršia. Takže dám filmu toto. Dokázal som to dopozerať bez toho, aby som sa nejako výrazne vytočil, no často som mal pocit, že niektoré scénky sú veľmi veľmi divné. Zvážte si to, ale osobne by som asi doporučoval pozrieť si niečo iné. Hodnotenie: D+ ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka o napravení charakteru člověka, pro nějž se rodina stala samozřejmostí a všichni lidé jen pěšáky na šachovnici vlastních záměrů. Bohužel ale kromě několika cynických kocouřích poznámek chybí humor - a hlavně se režisér Sonnenfeld nerozhodl, pro koho je tahle vyprávěnka vlastně určena: dospělým přijde příliš dětská, dětem starostmi o potenciální rozvod nebo správní radou chystající se prodávat akcie moc dospělá. A jak už to tak u pohádek bývá, kladné či záporné postavy jsou všechny vymydlené, nagelované a šablonovité. Nejzajímavější je našeptávač koček Perkins: vzhledem, chováním i svým obchodem jako vystřižený z Příčné ulice Harryho Pottera (včetně ollivanderovské hlášky, že člověk si nevybírá kočku, ale kočka si vybírá svého člověka). Dokáže si povídat se zvířaty a předvídá i budoucnost, jen začít čarovat. Christopher Walken je na to zvláštní dost. Sice ne tak démonicky, jako se jevil na počátku své kariéry, nicméně co mu věk sebral na tajemnosti, přidal mu na podivínství. No nic, no. S nostalgií vzpomínám na svéráznou poetiku Addamsovy rodiny, největšího Sonnenfeldova úspěchu. Já, kocour je příliš učesaný, za každou cenu uhlazený, bez chuti a zápachu, nijaký. A nechat hlavní herecký eso Kevina Spaceyho většinu stopáže ležet v kómatu, to je úplně mimo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Já, kocour je bizarní (doslova) číčovina, která divákovi předkládá jeden z těch nejtuctovějších námětů ever - hlavní, těžce egoistická postava po náhlém zásahu "shůry" prochází předvídatelným niterným zvratem - a zároveň nabízí místy neuvěřitelně digitálního kočičáka. Proč tedy tři hvězdy? Sonnenfeldův film je totiž místy tak cringe, až je vlastně celkem vtipný - rozhodně se ale nejedná o materiál na opakované zhlédnutí. Kdo by ale chtěl vidět kočku, libující si v ninja skocích a parašutismu bez padáku, tak směle k obrazovce. ()

Reklama

Reklama