Reklama

Reklama

Gina (Blake Livelyová), která v dětství přišla o zrak, spoléhá na oči svého manžela Jamese (Jason Clarke) – zdá se, že tato závislost utužuje jejich vášnivý vztah. Když se ale Gině naskytne příležitost podstoupit transplantaci rohovky a začne znovu vidět, jejich život a vztah se obrátí vzhůru nohama. Mladá žena si totiž začne uvědomovat znepokojující realitu jejich manželství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (45)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápadem, nesmělý zpracováním. Thriller o hendikepované Gině, která je slepá, ale operace jí dává naději alespoň u jednoho oka. Osobně oceňuji každý film, který má v hlavní roli hendikepovanou postavu. Škoda ale, že následný příběh je jak smíchanina růžové knihovny a 50ti odstínů šedi. Zbytečně moc erotiky, málo napětí, hodně vztahových výkrutů a nepříjemná ztísněnost, která dělá všecko proto, aby Vám film zprotivila. Přitom vizuálně má moc hezké momenty. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Prý znepokojivou realitu jejich manželství.... Já čekal thriller.... že ženská najednou začně vidět a zjišťuje, že má manžela vraha, který např. zabil i její rodiče... dále, že si představovala, že má manžela krásného atleta a přitom, je to starý páprda a on ji to zamlčel.... ****No a realita? Film je o chlapovi, který je hnusný jako prdel a slepé krávě, která začne na jedno oko vidět a jakmile uzřela svět, myslí si, že je TOP MODELKA a přitom je také hnusná jako noc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto snímku je, že aj napriek zaujímavému nápadu sa toho počas deja naozaj veľa nedeje. Neskutočne nezaujímavo natočené, postavy až na pár scén bez chémie a iskry, napätie začne stúpať až posledných pätnásť minút, no a to stačí len natoľko, aby ste naozaj udržali pozornosť aspoň do konca. Je to škoda, pretože nápad bol skvelý, a keby mi niekto v skratke povedal obsah filmu, dokonca by som sa naň tešil. Mám rád pomalo rozvíjajúce sa filmy, najmä tie, ktoré divákovi zdeľujú nejaké posolstvo, dokážu ho príbehom strhnúť aj napriek rozvláčnemu deju, pomáhajú si vnímavou hudbou, či kamerou. Tu ale absencia týchto položiek chýbala a tak ste mohli utešiť aspoň celkom zaujímavým záverom s dobrou pointou a dobre zvládnutými destináciami. Inak priemer ako hrom. 50%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct co je horší. Jestli to, že film totálně propadl v USA kinech, takže o něm defacto Evropa ani neví, nebo to, že zvučný režisér natočil vlastně docela slušný film, jen má trochu složitou skořápku a většina lidí bude potřebovat dovysvětlenou příběhu pomocí spoilerů na internetu. Pozitiva jsou následovná: Lively si vybírá ambiciózní projekty s potenciálem zajímavých, dramatických rolí. To se jí podařilo v Age of Adeline a chce zde úspěšně navázat, ačkoliv se jí to daří tak na půl. Forster z neznámých důvodů dramatický film s dobrou a silnou dějovou linkou prokládá těžko uchopitelnými surrealistickými, resp. fantasmagorickými vzorci, které nedávají příliš smysl a ani se do konceptu nehodí. I tak ale vede režijní otěže pevně a dává vyniknout hercům. Clarke i Blake vynikající, zbytek do počtu. Emocionální spirála rozpadajícího se vztahu, na který plynule, téměř nepovšimnutelně navazují intriky a podvody obou z dvojice je výborně vyobrazená a ve většině situací uvěřitelná. Proč takový propad u diváků ? Zřejmě proto, že určitá sorta fandů má rada hodně otazníků bez jednoznačných odpovědí, ale musí to vše dávat smysl pokud je dotyčný recipient pozorný ve sledování. Tady ovšem pro správné vyřešení případu ani stoprocentní pozornost nepomůže. Je tam příliš ruchu, těkavých momentek a scénáristických veletočů, takže při titulkách vlastně divák ani neví na čem je a znění příběhu tak, jak ho chtěl tvůrce, si musí přečist na internetu. Jak se takováhle věc hodnotí ? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podobně smíšené pocity jako před lety s Hranicí života (2005), řekl bych. Formálně ozvláštněné jsou oba snímky, ovšem tehdy to bylo o namáhání mozkových závitů (ač se stejně zvláštními výsledky), tentokrát nám režisér Marc Forster předkládá dějově poměrně prostý snímek. Blake Lively kdysi přišla o zrak, takže je z velké míry závislá na manželovi Jasonu Clarkovi. Jenže poté, co se naskytne možnost transplantace, je všechno jinak: ona poznává barvy života, jeho začíná znepokojovat, že se před krásnou (a dosud zranitelnou) ženou rozprostírají nové možnosti. Vizuálně je to znovu pecka, Forster je interesantní a minimalistický, hraje si s obrazem, sype nápady. Navíc má od začátku své kariéry chuť experimentovat, být žánrově rozličný (například jeho poslední přírůstek je Kryštůfek Robin, což hovoří za vše). Surrealistické vsuvky jsou sice už lehce zbytečné, na druhou stranu je fajn ty drobné náznaky a intriky rozpoznávat. Dialogy (a obecně rozpory ve vztahu) místy tahají za uši, Blake nicméně znovu krásná a dokazující, že to s ambicióznějšími projekty myslí vážně. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film se vyvine do takové absurdity, která mě nenechala chladným a vyvolala ve mě až trýznivé pocity nechutenství. Vizualizace z pohledu téměř slepého člověka byla docela fajn, ale jakým směrem se ubíral děj, to mi hlava nebrala. To kam se to ubíralo se mi vůbec nelíbilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bravurně odvedená slepota. Marc Forster by měl točit jen psychologické filmy. Bravurně si s často propíraným tématem vyhrál, plus vynikající přechod u nevidomé z fáze slepoty do vidění na jedno oko. Snad první film svého druhu, u něhož si divák uvědomí, že si má zrak chránit jako bulvy v kebuli. Nejhorší je, že neuvidí kozy, pekáče, ovšem to je jen zlomek zrakového vjemu. O Blake Lively se říká, že lépe vypadá než hraje. Tak s tím nesouhlasím, je ale fakt, že měla tentokrát schopného partnera. Jason Clarke ve své kreaci podává nejzajímavější herecký výkon své dosavadní kariéry. A pak je zde na přetřes její vytuněné poprsí. Lively s Clarkem spolu rozehrávají pestrou (vizuální) hru, kdy návrat zraku slepé barbíně změní dosavadní vyrovnaný průběh manželství a jeho priority. Vzala si ho, když byla nevidomá, až uviděla, koho měla po celou dobu po svém boku, už ho tak nelovískovala. A z upjaté ženy se stala rázem žena s vizáží kurviska. Neméně poutavá je i technická stránka filmu, respektive znázornění pasáží očima slepce, kde dominuje skvělá vizualizační kamera Matthiase Koenigswiesera. Je jich zde velké množství a jsou pěkně vypiplané. K intenzivnímu zážitku také přispívá hudební doprovod Marca Streitenfelda. Film se i lehce vrhá do soft erotiky, nevychází mu to jen v rovině thrilleru, kam nakoukne jen velmi nesměle a nevýrazně. Forster natočil svůj technicky nejnáročnější film. Pokud chce ještě někdy v budoucnu zavadit o prestižní filmová ocenění, měl by se věnovat podobným psychologickým tvarům. 10/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Strašně hezké drama. Je to naprosto skvěle zpracované. Slepota, krása, závislost a žárlivost. A to všechno s krásnou Blake. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, že som od "All I See Is You" čakal niečo iné. Minimálne viac thrilleru. Pretože realita je taká, že film je hlavne drámou. Drámou o dvoch ľuďoch, ktorí mali k sebe spoločnú cestu, v čase, keď bola Gina slepá, no všetko sa to s príchodom návratu zraku strácať. Je to dokonca asi aj zaujímavá paralela. Niečo získala, a niečo iné sa naopak začína strácať. Najlepšia na filme je podľa mňa práve tá ťažká skutočnosť, že všetky postavy sú veľmi pochopiteľné a na nikoho sa nemôžeme dívať očami, že by bol zlý, alebo niečo podobné. Pravda je totiž taká, že Gine sa so zrakom opätovne otvoril svet a mohla zakúšať veci, ktoré predtým nemohla. Zrak jej ponúka obrovské množstvo možností. A naopak jej manžel má pocit, že stratil svoju rolu najdôležitejšieho elementu v jej živote. A začína mu to veľmi rýchlo chýbať. A najmä nevie, ako si svoju manželku môže opätovne získať späť. A tak začínajú v ich svete vznikať neviditeľné steny, ktoré sa bohužiaľ nedajú zboriť. A keďže film sleduje hlavne ich vzťah, myslím si, že je to zachytené veľmi dobre. Rovnako je celkom dobré, že film nedáva na konci jednoznačné odpovede. Môžeme si domyslieť sami. Občas by som asi chcel niektoré veci počuť po lopate, ale v prípade tohto filmu to nie je nutnosť. Herecké výkony sú dobré, vizuálne je to zaujímavé a má to dobré momentky. No priestor kde film podľa mňa zlyháva je fakt, že má veľmi pomalé tempo. Na začiatku mi to nevadilo. Koniec koncov, očakával som aj nejaký thriller. No ten podľa mňa nikdy neprišiel. A dosť mi tam chýbal. Chcel som vo filme viac thrilleru. A možno by som vyhodil niektoré divné scénky z časti v Španielsku. Ako celok som s filmom spokojný, no nemyslím si, že by som sa k nemu vrátil. A rozhodne mám pocit, že mohli do toho dať viac energie a thrilleru. Inak je to celkom obstojné. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to tak nadějně. Blake je nádherná a krásně se na ní kouká. Jen sem si celou dobu říkal, kdy se tam konečně něco začne dít, kdy přijde drama, nebo napětí a ono nic. Film jede po celou dobu ve stejně utahaném tempu jako na začátku a pár originálních nápadů v úvodu, nedokáže pozornost udržet celé dvě hodiny. Šílená nuda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Přes slibnou zápletku u mě tento erotický thriller během sledování upadl do nezájmu. Jen občas se objevily zajímavé okamžiky, jindy moc přepjaté a divadelní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma není vůbec špatné. Manželskou idylu změní v krizi ženina vyléčená slepota. Forster měl bohužel tendence točit umělecký film a to zrovna moc nemusím. Spíš aby se soustředil na thrillerovou stránku věci, která byla mizivá, dával až příliš často prostor nicneříkajícím obrazovým hrátkám a rozmazané optice téměř slepé ženy. Obstáli tak jedině herci. Blake Lively je momentálně to nejkrásnější, co může Hollywood nabídnout a Jason Clarke nezklamal ani tady. Ale čekal jsem tedy víc. 40% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Emócie fungujúce len na konci. Kamera a režijné nápady skvelé. Príbeh ale jedna veľká katastrofa. Medzi hlavnými postavami nefunguje chémia a ich vzájomné vnímanie nie je podané ľudsky ale veľmi účelovo. Nechce sa mi veriť že takýto film natočil Forster. Jeho žánrovú rozmanitosť a prístup k postavám som považoval za jeho najväčšie klady ako súčasného tvorcu. Na to že to využíva pútavé prostredie a vizuál je naozaj krásny je ten film ťažkopádny. Ako keby to trvalo celé veky a pritom je to pomerne krátke. Veľmi by som bol zvedavý čo si o filme myslí tvorca. Pre mňa dosť nuda. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná záležitost, Blake naprosto úžasná a Jason jí báječně sekunduje, příběh spokojeného manželského páru, kterému operace očí radikálně změní život. Pozvolný rozklad vztahu je drtivý, nedůvěra se vkrádá, žárlivost sílí. Vidět, či nevidět? To je, oč tu běží... Zajímavá kamera, krásná hudba, tvůrčí nápaditost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mladá žena je vdaná, vypadá to, že je celkem šťastná, tedy až na to, že je slepá. Pak ale dojde k zázraku, kdy začne znovu vidět. Jako kdyby jejímu štěstí nic nechybělo. Akorát že ono manželství možná není tak dokonalé. Tohle je dle mého tak zabitá příležitost natočit skutečně zajímavý film... Základ dobrý, ale vývoj prostě ne. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Obléknout průhledný scénář do uměleckého kožíšku se teda fakt nepodařilo. Ne že by tu potenciál nebyl. Jenže umění si s doslovností příliš netyká. A to, že nakonec frknu jakože otevřený konec, to už je jenom pěst na oko. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som to, poviem tak ako je. Aj keď som si myslel, že už to mám, tak nie. Nejak som tam postrádal najmä jeho motiváciu. A pri tej etude z Barcelony a Ramosovi som to mal chuť vypnúť. 2 z 5 ()

Reklama

Reklama