Špióni odvedle
Greg MottolaScénář:
Michael LeSieurKamera:
Andrew DunnHudba:
Jake MonacoHrají:
Zach Galifianakis, Isla Fisher, Jon Hamm, Gal Gadot, Patton Oswalt, Maribeth Monroe, Matt Walsh, Amy Parrish, Ming Zhao, Kevin Dunn, Darin Cooper, Cullen Moss, Ari Shaffir, Marc Grapey, Massi Furlan, Karina Bonnefil, Jona XiaoProducenti:
Walter F. Parkes, Laurie MacDonaldStřih:
David RennieScénografie:
Mark Ricker, Melissa HouseMasky:
Jamie ClineKostýmy:
Ruth E. CarterPlakáty
Užijte si setkání s neobvyklými sousedy v zábavné akční komedii, ve které září hvězdy jako Zach Galifianakis, Jon Hamm, Isla Fisher a Gal Gadot. Obyčejný pár z předměstí zjišťuje, že udržet krok s Jonesovými — neskutečně atraktivními a světaznalými novými sousedy — nebude snadné. Obzvláště když odhalí, že pan a paní Jonesovi jsou tajní agenti zapojení do mezinárodní špionáže.(Bontonfilm)
- Jeff a Karen žijí spokojený život na předměstí, když se k nim přistěhují Tim a Natalie Jonesovi, kteří vypadají jako mladý pár plný vášně, která už u Jeffa a Karen vyprchala. Jeff a Karen jsou z nových sousedů nadšení, ale zároveň v nich dvojice vyvolává otázky. Natalie je krásná, ale na předměstí se obléká velmi vyzývavě, takže ji ostatní ženy nesnáší. Tim se živí jako spisovatel cestopisů a má plno historek, kterými všechny baví, a proto se zdá téměř dokonalý. Karen dvojice velmi zajímá a její chování jí přijde podezřelé, takže se jednoho dne rozhodne Natalii sledovat. Karen Natalii sleduje několik hodin po nákupech, ale Natalie ji odhalí. Karen samozřejmě tvrdí, že jde jen o pouhou náhodu a vše skončí u toho, že spolu Karen a Natalie nakupují spodní prádlo. Jeff a Tim se mezitím potkají v obchodě a pak jdou spolu na oběd do japonské restaurace, o které ví jen několik lidí. Když se Timovi v restauraci podaří Jeffa opít, začne z něj tahat tajemství o několika lidech ze společnosti, kde Jeff pracuje jako personalista. Jeff řekne Timovi vše, co chtěl Tim slyšet. Pak je Jeff uštknut hadem a hrozí, že zemře, ale Tim a majitel restaurace reagují rychle a Jeffovi se nakonec nic nestane. Když se Jeff dostane domů, čeká tam na něj Karen v novém spodním prádle. Karen a Jeff jsou po mnoha letech poprvé v létě sami, ale už to vypadalo, že vášeň jejich manželství opustila. Jenže kombinace nového spodního prádla a alkoholu v Jeffově krvi vášeň mezi Karen Jeffem opět rozproudila a chvíli to vypadalo na vášnivý sex, ale dvojice při dovádění omylem rozbila skleněnou sošku, kterou jim dal Tim. Karen v rozbité sošce našla štěnici a bojí se, že je Jonesovi sledují. Když se pak Karen dozví, že Jonesovi nejsou ten večer u sebe doma, tak tam s Jeffem vyrazí na průzkum. Karen a Jeff u Jonesových našli odposlouchávací zařízení a je jim jasné, že jejich noví sousedé jsou špioni. Jeff a Karen byli během svojí čmuchací mise málem odhaleni, ale nakonec zvládli utéct včas. Natalie si i tak všimla, že u nich doma někdo byl a podezření okamžitě padá na Jeffa a Karen. Následujícího dne si Jeff nechal zjistit, jak moc profesionální bylo odposlouchávací zařízení, které měl doma. Bezpečnostní pracovník jeho firmy Carl zjistil, že jsou Jonesovi zcela jistě profesionálové, ale více po telefonu říct nechtěl. Jeff a Karen se tedy s Carlem sešli osobně, ale než jim Carl stihl něco říct, byl zastřelen. Jeffa a Karen z přestřelky zachránili Tim a Natalie, kteří za nimi přijeli. Natalie a Tim pracují pro vládu a zkoumají to, že někdo používá Jeffův pracovní počítač k tomu, aby prodal teroristům technologie, na kterých pracuje Jeffova společnost. Natalie a Tim zjistili, že tou krysou je Dan Craverston, kterého k tomu donutila jeho žena Meg. Jeff a Karen je oba velmi dobře znají. Dan nakonec Timovi a Natalii vše řekl a Jeff svolil k tomu, že Dana nahradí při předávce čipů muži, který si říká Škorpion...(TV Prima)
- Jeff (Zach Galifianakis) a Karen (Isla Fisher) Gaffneyovi chtějí prožít klidné léto, jenže se seznámí se svými sousedy – Jonesovými (Jon Hamm a Gal Gadot). Zanedlouho si všimnou, že Jonesovi jsou až moc dokonalí, a na vlastní pěst se snaží zjistit o nich pravdu. To se ovšem vymstí a zapletou se tak do mezinárodní špionáže.(hendrich6)
- Keď ich deti prvý raz v živote odcestujú na letný tábor, manželia Jeff a Karen Gaffneyovci dúfajú, že si konečne užijú spoločne strávené chvíľky osamote a podarí sa im znovu zapáliť vášeň, ktorá už medzi nimi pomaly vyhasína. To sa ale ľahšie povie ako urobí. Karenine predstavy totiž rozptýli náhly príchod nových susedov, ktorí sa nasťahujú do ich slepej ulice. Fyzickej podobe neskutočne atraktívnych Jonesovcov snáď dokáže konkurovať len ich svetácky a sofistikovaný život. Tim Jones je uznávaný autor cestopisov s mnohými záľubami, medzi ktoré patrí napríklad vyfukovanie vlastných sklenených sôch. Jeho žena Natalie je nielen konzultantka sociálnych médií a majiteľka blogu o varení, ale aj hrdinka pomáhajúca srílanským sirotám v ich ťažkej životnej situácii. Karen sa oprávnene pýta, prečo by niekto tak báječný a dokonalý chcel žiť práve v tomto zapadákove? Napriek jej počiatočným pochybnostiam však susedské vzťahy prekvitajú - Jeff vidí v Timovi toho najúžasnejšieho kamaráta, o akom sa mu ani nesnívalo, a Karen sa nechá strhnúť Nataliným oslnivým a sexi prístupom k životu na predmestí. Práve keď sa ich priateľstvo začne zdanlivo stmeľovať, Gaffneyovi sa ocitnú priamo vo víre udalostí medzinárodnej špionáže, ktorá im poskytne dychberúci pohľad ďaleko za hranice ich života v slepej uličke. Oba páry čoskoro zistia, čo skutočne znamená "byť dobrým susedom".(TV JOJ)
- přehled
- ocenění
Photo © 20th Century Fox
- Při setkání v hotelu se Scorpionem (Patton Oswalt) pije Jack (Fred Galle) šampaňské, z hluboka se napije a na stůl pokládá z poloviny prázdnou sklenici. V dalším záběru je však sklenice zcela prázdná. (MrAldridge)
- Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia, predovšetkým v meste Atlanta. (MikaelSVK)
- Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
21.10.2016 20th Century Fox |
---|---|
01.03.2017 Bontonfilm |
01.03.2017 Bontonfilm |
Hapretor
Zas tak vtipné to nebylo. Ale Isla byla v těch šatech při předávání mikročipů úplně k sežrání a Gal to zase hezky zahrála. Jen, když jsem ji tady viděl, s jejím tělíčkem v plné parádě, tak si říkám, jak ji někdo mohl obsadit do role Wonder Woman ?! - Dyť je to vyzuna plochá s prťavym zadkem a malými boky a má dopředu svěšený ramena ... ajk ... sice v obličeji fakt hezká, ale má postavu spíš jako rachitická modelka, než princezna drsná bojovnice ... takže asi tak ... u mě omyl ... jinak tento film zabavil ...(30.12.2016)
AmunRa
Milá špiónská komedie nepřináší sice nic nového, ale obsahuje několik dobrých scén, jednu výbornou automobilovou honičku a překvapivě dobré obsazení méně známými herci. Zach Galifianakis v roli nezajímavého maloměšťáka hraje dobře, ale strašně mi lezl na nervy. Isla Fisher jako jeho žena je pro mě takřka neznámé jméno, ale přitom podala nejlepší herecký výkon. Jon Hamm jako mužská polovina špiónského dua nijak nevynikl, ale proti izraelské modelce a herečce Gal Gadot neměl žádnou šanci. Je úplně jedno, jestli umí hrát, ale díky svému charismatu stejně přitáhne pozornost na sebe. Díru do světa tento film neudělá, ale za shlédnutí stojí.(5.11.2017)
LencaN
Příjemná oddechovka, která vás přivede na jiné myšlenky po hrozném dni. Úsměvné a milé. Herecké obsazení super. Především moje oblíbenkyně Isla Fisher hrála bezvadně a Gal Gadot byla nádherná, na akční postavy prostě jak stvořená. Špionský páreček naruší poklidný rodinný život ústřední manželské dvojice. Jejich poznámky z běžného života v naprosto nestandartních nebezpečných situacích, kdy se střílí, mučí a vyhrožuje, jsou srandovní.(27.12.2017)
eexDon
Für mich - 60%, - /děj samo o ničem, ani jsem si ho vlastně moc nevšiml, že by tam nějaký byl, občas to bylo trochu trapný a sprostější, ale docela se to dalo/, + /akce ušla, občas docela k zasmání, trojka Zach + Isla + Gal docela šla, zvláště když měl Zach projednou docela normální roli/, hodnocení - nakonec v rámci možností ucházející volovina, co trochu pobavila a hlavně moc nenasrala vulgaritou nebo trapností, jinak to docela šlo, když od toho člověk nečeká moc(17.8.2018)
Gilmour93
Suburban spy adventure. Není to úplně festival vtipných situací a povedených skečů, ale leccos zachrání casting Liščí čtverky. Hamm je odborník na štramáctví, Fisher s Gadot tasí ženské zbraně a spravedlivě rozdělují mezi horňáky i dolňáky a Galifianakis, co pro jednou nevypadá jako neoholený kočkodan, zde využije své přednosti ve stoickém servírování humoru. Třeba když je v ilegální asijské restauraci napaden částí jídla z menu..(6.4.2021)