Reklama

Reklama

VOD (1)

Emma (Ashley Benson) je studentka a právě se odstěhovala do nového bytu v New Yorku. Jenomže je sledována stalkerem, jenž se naboural do veškeré elektroniky, kterou má při sobě - mobilní telefon, notebook a další. Stalkerova posedlost je stále silnější. Zaznamenává nejintimnější okamžiky z Emmina života. Aby toho nebylo málo, zanedlouho mu prosté pozorování nebude stačit. (Kacitr)

(více)

Recenze (15)

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto jakože hororu jsem se dozvěděla, že Ashley Bensonové strašně narostla prdel a stehna. Což mě fakt rozesmutnilo, jelikož se mi ta holka vždy tolik líbila a najednou BUM a člověk kouká na prdelatou Ashley s nohama jak antický sloupy a začínající celulitidou !! Takže horor to byl. Kdo se těšil na obnažený tělo Ashley a třeba nějakej ten sex, ten bude zklamán na plný čáře, Ashley ukáže při mrdání půlku zad a další intimní ukázky z jejího života jsou třeba to jak Ashley sere. Což mě nechalo ledově chladnou, stejně jako koukání, jak na Wii hraje virtuálně tenis a podobný píčoviny. Stalker než se rozhoupe k něčemu víc, tak uběhne skoro celej film a ten konec nemá šanci zachránit hodinu a něco kolosální nudy, kdy největší pecka je zjištění, že Ashley je tak trochu kráva a člověku je díky tomu u pitchy, co se s ní stane. Jak jsem naivně čekala, že si po Sestře zlepším náladu, tak jsem se dostala z hovna do ještě větší sračky. Doporučuju všem, který nemám ráda, ať maj taky zkurvenej večer u filmu jako já. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča Emma (Ashley Benson) je prijaté na ekonomickú školu v New Yorku, a tak si nájde byt, do ktorého sa nasťahuje. Snaží sa začať znova od začiatku a minulosť mieni nechať za sebou. Po krátkej dobe však nadobúda podozrenie, že ju niekto sleduje. Po neškodných udalostiach však prichádzajú stále intenzívnejšie útoky na jej súkromie a Emma zisťuje, že človek, ktorý ju sleduje, sa stal naozaj nebezpečnou hrozbou. Na odvahe jej nepridáva ani to, že je v obrovskom meste úplne sama a ako mladá bezbranná žena sa pre útočníka stáva jednoduchým terčom útokov. - Na Ratter som sa tešil, pretože som sa dočítal, že pôjde o horor z najnovšieho hororového subžánru Cyberploitation, čiže tu bude masívne využitie modernej techniky, ktoré mám velmi rád. Taktiež je zjavné, že subžáner Found Footage dosiahol v roku 2014 svoje maximum a hororov natáčaných týmto štýlom sa už objavuje pomenej, a keďže mám tento štýl rád, teším sa na každý nový nádejný príspevok. Ratter sa už od začiatku tvári klasicky subžánrovo a týmto štýlom sa uberá v podstate až do úplného konca. Hlavná postava je taká 50/50, takže je znesitelná, ale nie je nijak oslnivá, či už hovorím o hereckom výkone alebo o výzore. Technika funguje velmi dobre, je využitá rozmanito a uveritelnosti napomáhajú viaceré použité zariadenia, sekanie a lagy, ako aj rôzne nezmyselné uhly, v ktorých nie je takmer nič vidieť, ale v tomto horore majú svoj zmysel. Ako to u klasických Found Footage hororov býva s prácou so stopážou, rovnako aj u Ratter sa nájdu natiahnuté momenty, ale vzápätí ich nahradí nejaká rozvinutá zápletka, takže to celkom pekne ubehne a dokáže si držať pozornosť diváka po celú dobu. Príbeh je celkom málo rozvinutý, ale pre mňa osobne zaujímavý, keďže sa snaží poukázať na nebezpečenstvo, ktoré číha v modernej technike a na internete a taktiež sa Ratter snaží mať aj miernu výchovnú funkciu. Ratter v podstate nie je žiadnym prelomovým hororom, ale vďaka svojej perfektne vyhovujúcej stopáži a tomu, že je celkom dobre zvládnutý, si jedno pozretie určite zaslúži. Taktiež je prvým zástupcom svojho zatial minisubžánru v tomto roku, ktorý bude horormi tohto typu jednoznačne nabitý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ashley Benson na webce?! To bývá jednou za hororový život. A šmírovat tuhle buchtu, která nemá o ničem ponětí, je lahoda. Masturbuje, hraje virtuální tenis, jde na hajzl, potí se, promenáduje se ve spodním prádle. Film je bohužel příliš korektní. Když takové hormonálně nevyrovnané klisně hacknout noťas, tak pořádně! To znamená žádné spodní prádlo, ale ležet u koz. Žádné masturbování pod peřinou, ale pěkně explicitně. Detaily všude, kde to jen jde. V menší míře by se tohle šmírování soukromí mohlo stát i v reálu. Tedy bez těch "strašidelných" návštěv tajemného šmíráka přímo v apartmánu, ty už jsou celkem diskuta(de)bilní. Buchta jde do ledničky, nerozsvítí, šmírák je za rohem. Buchta jde ven, šmírák je u ní v bytě. Tohle "dokonale" načasované míjení naštve. Ovšem pozor, nebylo to úplně příjemné. Dlouhý statický záběr na spící pannu, náhle na dveřích stín. Velmi infarktové, panečku. Ve filmu není ani vysvětleno, jak vše prováděl. Objevily se i totální nesmysly. Buchtě přijde poštou od něj holítko. Proč?! Sice se hodilo, na nohy, na škatuli, ale nepochopil jsem, co bylo záměrem poslat tenhle dáreček. Ashley si už zasloužila být k vidění i v jiné roli. A to se jí podařilo. Seriálové "Lhářky" sice v pohodě, přece jen její půvaby jsou stavěné právě pro tyhle voyeurské aktivity. Režisér Branden Kramer nechtěl ani tak poukázat na hrozící problém současné doby, úplnou ztrátu soukromí, má v tom šmíráctví zálibu a chtěl prostě Ashley. Vždyť i jeho předchozí film byl podobného zaměření. Takže rejža úchyl, buchta k sežrání, film ujde. Finále i překvapilo. V rámci možností i rozpočtu natočeno odpovídajícím způsobem. Docela působivé pustit si večer. A čekat až v tichu zavrzá třeba nezvaný návštěvník. 6/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pokud by nám tvůrci naservírovali solidní finále, kde by se i leccos vysvětlilo, dal bych 4 hvězdy. Takhle jsme v podstatě 80 minut sledovali jednu holku, jak spí, tancuje, pak zase spí a pak pro změnu tancuje. Závěr mi sice na pár vteřin husinu nahnal, ale to je na celý film prachsprostě málo. Tedy..slabota. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který si chce hrát na velmi závažný, protože zobrazuje problematiku, která je v současnosti celkem aktuální, ale dělá to jen na efekt, a to takový, aby ani na konci jste neměli pocit, že jste viděli něco dobrého. Úhly záběru jsou někdy těžko realizovatelné náhodou, ale tak fajn, je to film, jenže je to i o tom, že je to bez napětí, bez očekávání. Nudný stalking, to je zlé. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

"Mám pocit, že mě někdo stalkuje." řekne Ashley Benson 12 minut před koncem. Tak já od toho nic extra nečekal tak jako tak, ale že to bude až tak moc špatné, to jsem opravdu nečekal. Holt zase po nějaké době jsem narazil na film, který byl tak moc špatný, že mu ten odpad dát prostě musím. Ratter si totiž nic jiného nezaslouží. Chápu, že režisér nás chtěl všechny postrašit s tím, abychom dávali bacha, že nás přes kameru v počítači nebo mobilu může nějaký hacker sledovat atd., ale v tomhle mizerném podaní to stěží můžu brát nějak vážně. Tady je totiž špatně snad všechno a zbývá jen chabá snaha. Found footage kamera se sice snaží imitovat Alone with Her jakože maximální realističností, jenže když u toho myslíte, docvakne vám, že to prostě nefunguje. Mobily mají foťák i z boku? Možná nějaký takový je, ale v životě jsem ho neviděl. A když ho holka nosí v kabelce, fakt vždycky tak, že je skrz něj vidět úplně úžasně přes tu mezeru? A takových nesrovnalostí je tam ještě hromada. Ještě příšernější je ale "příběh", protože fakt nevěřím tomu, že to mělo vůbec nějaký scénář a spíš si myslím, že to celé byla jen mizerná improvizace, protože tady je nějaké vedení děje ještě horší, než kdybyste se řídili pár slovy napsanými na ubrousku které byste nazývali scénářem... Snaha pomalu vyvíjet napětí - úplně na prd. Ashley Benson dělá doma rutinní věci, občas se potkává s přáteli a než přijde nějaká zmínka o něčem divném, je 25 minut v háji. Pak se zase kecají nahodilé řeči o nahodilých věcech a další náznak přijde až po dalších 25 minutách. Stalker se neukazuje, vše sledujeme jakože z jeho monitoru (což taky žádnou atmosféru nevyvolává), v poslední čtvrtině se párkrát objeví jako nějaká temná postava s kloboukem a v poslední scéně mu je vidět i trochu obrys tváře a to je vše. A hlavně nad tím vším nepřemýšlet, protože jestli tu holku jen chtěl najít a zabít, to mohl udělat mnohem, mnohem dřív. Vlastně mi vůbec nevíme, co se s ní stalo, jestli ji unesl, znásilnil a zabil, znásilnil a unesl apod. Nevíme nic, ten film je o ničem, bez čehokoli zajímavého nebo důležitého a tím pádem je i naprosto zbytečný. Ani Ashley Benson (kterou mám docela rád jen kvůli jejímu výkonu ve Spring Breakers) tu nemá co hrát, tak co za klady v tom mám vidět, když ten film kromě pár malicherností žádné nemá? odpad! ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

No zatím poměrně nízký hodnocení mě i celkem překvapuje... přiznám se, že jsem vůbec neřešil detaily z hlediska logiky věcí a případný naivity protagonistů, ovšem u obrazovky mě to udrželo spolehlivě, napětí a atmosféra nebyla vůbec špatná, stopáž ideální a hlavní hrdinka mi přišla v pohodě. Tenhle žánr, nebo spíš subžánr, mi přijde zajímavej a velice aktuální. Zvláštní záběry z mobilu v tašce apod. celkem podtrhávaj autentičnost. Za mě dobrý. ()

FOndra odpad!

všechny recenze uživatele

Hodina sledování ničeho. Tedy home-video ve kterém nemá herečka co hrát. Téma hackování přístrojů využité na nulu. Poslední desetiminutovka nezachrání celkově promarněný čas... ()

Shay 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil a udržel si mou pozornost od začátku až do konce. Jen je škoda, že to nepokračovalo dál, určitě by to stálo za to. Za mě moc fajn snímek, který by si zasloužil lepší konec. ()

Brumbambule 

všechny recenze uživatele

Já jenom prostě nechápu, že někoho napadne něco takovýho natočit!!! Bez děje, bez hlavy, bez paty...Nuda, žádnej děs, ani rozuzlení... ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal více. Už, když jsem o filmu poprvé četl mě to zaujalo a docela jsem se na to těšil bohužel zklamání. Přitom téma není špatné,ale zpracování je tragické (čekal jsem nějakou gradaci děje, že ji bude třeba vydírat posílat její masturbační video na net a podobně on se zmohl jen na několik sms a na závěrečný útok) přes 70 minut se dívat na jednu ženskou, kterou zabírá kamera z několika úhlů časem omrzí. Poprvé jsem to zaspal někde tak v půlce podruhé jsem to už shlédl celé a kdybych to zaspal nic se nestane. Zachránil by to konec to by, ale musely vysvětlit kdo jí co udělal jak jí to hackl a co se sní stalo na konci je sice dodatková scéna kde jsem čekal, že to vysvětlí třeba, ale je tam kulové. Naopak oceňuji nápady, že si hned nechala vyčistit počítač a poslat nový telefon (nabízí se otázka jak jí mohl hacknout nový telefon, ale budiž nechám to plavat) 40 procent více nejdu ()

Andrew88cz 

všechny recenze uživatele

Podle mě dost podhodnocenej film. Mladá holčina, kterou si vyhlídl jeden stalker... klasika otravné telefonáty, smsky, špehovâní přes webku atd., ale je to poměrně stylově podáno. (7/10) ()

matko2351 

všechny recenze uživatele

Ako horor by som to nenazval, aj keď tam bolo pár momentov. Veľmi sa mi páčilo spracovanie a typ filmu. Bolo to štýlové, desivé, pôsobivé. Ten koniec ma dostal asi najviac, ostalo to otvorené a nechané na divakovú fantáziu. Skvelé. ()

Reklama

Reklama