Před pár lety objevili bratři Vieirové soubor vyspělých kamenných staveb a tunelů, které by mohly poukazovat na ztracenou civilizaci - takovou, jež nebyla v historických knihách nikdy zmíněna. Další průzkum je přivedl k ještě mrazivějšímu odhalení: v jádru této ztracené civilizace žili obří humanoidi, kteří se kdysi toulali po Severní Americe. V seriálu Hledání ztracených obrů sledujeme bratry Vieirovi při jejich výpravách do tajných komor, podzemních tunelů a záhadných mohyl - to vše ve snaze najít jedinou kost, jediný vlas, jediné vlákno obří DNA, které by jim umožnilo odkrýt tuto utajenou kapitolu v dějinách Ameriky.(History Channel)
Dva těžce pracující kameníci Bill a Jim Vierovi narazili před několika lety v lesích Massachusetts na něco, co jim navždy změnilo život a může změnit také naše dějiny. Bratři Vierovi našli propracované kamenné stavby a tunely, které by mohly být stopou po ztracené civilizaci – takové, o které se nezmiňují žádné historické prameny. Další průzkum místa vedl k ještě mrazivějšímu objevu: v srdci této ztracené civilizace žily obří humanoidní bytosti, dávní vládci Severní Ameriky. Dokumentární seriál Hledání ztracených obrů sleduje bratry Vierovy, jak otevírají tajné komnaty, vstupují do podzemních tunelů a zkoumají záhadné pohřebiště. Snaží se najít jedinou kost, jediný vlas, kousíček lidského DNA, díky kterému by mohli odhalit dosud utajenou kapitolu nejen americké historie.(TV Prima)
Dva bráchové, povoláním kameníci, dostali neskutečnou touhu dokázat světu, že kdysi existovala bájná rasa obrů a vydávají se po celém USA, aby získali pádný důkaz. A já jim v tom fandím, protože ačkoliv jsou to diletanti, nadšenci bez zkušeností, badatelé amatéři, mají pokoru k vědě, archeologii a zavedeným postupům a nejsou to klasičtí pitomečci, co si řeknou: "Tady něco bude, vole, rozděláme pivo a jdeme to rozkopat, srát na to, že to celý znesvětíme a zničíme, chci zjistit pravdu, vole a taky chci akci pro tu televizi, která to platí,vole!". Zkrátka takový Schliemann, který při honbě za bájnou Trójou sice něco našel, ale zničil pětkrát tolik. Dokument je i kvalitně dramaturgicky vytvořen, takže baví bez ohledu na obsah a v USA se skutečně minimálně v pouštních oblastech v tamních jeskyních našly masivní kostry vysokých lidí, které se historici a archeologové marně snažili přiřadit k tamnímu známému historickému osídlení, takže i když název o obrech zní směšně pohádkově až bulvárně, racionálního člověka by snad i odradil, nadprůměrně vysocí lidé skutečně žili. Zda šlo o ojedinělou genetickou odchylku určité odlehlé skupiny a jedinců, nebo snad o potomky nově objeveného druhu Denisovanů, či cokoliv jiného, na to ať se klidně tihle dva nadšení redneckové snaží odpovědět, já se u toho budu bavit. Že nic konkrétního nezjistí je snad každému jasné ještě dříve než to vůbec zapne, ovšem "něco" málo ano a pokud dokázali přesvědčit univerzitu k oficiálnímu archeologickému výkopu, tak jaký kokot by to odsuzoval. Tímto způsobem se v historii objevilo tolik nových informací, ačkoliv hledači prahli po něčem více mýtickém, že problém s tím nemůže mít snad nikdo při smyslech. Perfektní oddychová záležitost, kterou si pouštím před spaním. 70%(11.6.2016)
Komentáře uživatelů k TV seriálu (4)
Zeck
Attta
Takový dokument snad nemůže nikdo v dnešní době myslet ani vážně.(7.6.2016)
sator
Velmi slušné...nicméě trpí nešvarem dnešní doby na 7 či více dílů fakt koukat nebudu...(16.10.2016)
Motherlovebone
odpad!Dva špatný herci potkávají ještě o moc horší herce, který jim pomáhaj najít emerikánský obry. Ultrablbost určená pro obyvatele USA, který stále ještě věří na andělíčky, bibli a holokaust.(13.11.2016)