Reklama

Reklama

Hledání ztracených obrů

(seriál)
  • USA Search for the Lost Giants

Obsahy(1)

Před pár lety objevili bratři Vieirové soubor vyspělých kamenných staveb a tunelů, které by mohly poukazovat na ztracenou civilizaci - takovou, jež nebyla v historických knihách nikdy zmíněna. Další průzkum je přivedl k ještě mrazivějšímu odhalení: v jádru této ztracené civilizace žili obří humanoidi, kteří se kdysi toulali po Severní Americe. V seriálu Hledání ztracených obrů sledujeme bratry Vieirovi při jejich výpravách do tajných komor, podzemních tunelů a záhadných mohyl - to vše ve snaze najít jedinou kost, jediný vlas, jediné vlákno obří DNA, které by jim umožnilo odkrýt tuto utajenou kapitolu v dějinách Ameriky. (History Channel)

(více)

Recenze (4)

Motherlovebone odpad!

všechny recenze uživatele

Dva špatný herci potkávají ještě o moc horší herce, který jim pomáhaj najít emerikánský obry. Ultrablbost určená pro obyvatele USA, který stále ještě věří na andělíčky, bibli a holokaust. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dva bráchové, povoláním kameníci, dostali neskutečnou touhu dokázat světu, že kdysi existovala bájná rasa obrů a vydávají se po celém USA, aby získali pádný důkaz. A já jim v tom fandím, protože ačkoliv jsou to diletanti, nadšenci bez zkušeností, badatelé amatéři, mají pokoru k vědě, archeologii a zavedeným postupům a nejsou to klasičtí pitomečci, co si řeknou: "Tady něco bude, vole, rozděláme pivo a jdeme to rozkopat, srát na to, že to celý znesvětíme a zničíme, chci zjistit pravdu, vole a taky chci akci pro tu televizi, která to platí,vole!". Zkrátka takový Schliemann, který při honbě za bájnou Trójou sice něco našel, ale zničil pětkrát tolik. Dokument je i kvalitně dramaturgicky vytvořen, takže baví bez ohledu na obsah a v USA se skutečně minimálně v pouštních oblastech v tamních jeskyních našly masivní kostry vysokých lidí, které se historici a archeologové marně snažili přiřadit k tamnímu známému historickému osídlení, takže i když název o obrech zní směšně pohádkově až bulvárně, racionálního člověka by snad i odradil, nadprůměrně vysocí lidé skutečně žili. Zda šlo o ojedinělou genetickou odchylku určité odlehlé skupiny a jedinců, nebo snad o potomky nově objeveného druhu Denisovanů, či cokoliv jiného, na to ať se klidně tihle dva nadšení redneckové snaží odpovědět, já se u toho budu bavit. Že nic konkrétního nezjistí je snad každému jasné ještě dříve než to vůbec zapne, ovšem "něco" málo ano a pokud dokázali přesvědčit univerzitu k oficiálnímu archeologickému výkopu, tak jaký kokot by to odsuzoval. Tímto způsobem se v historii objevilo tolik nových informací, ačkoliv hledači prahli po něčem více mýtickém, že problém s tím nemůže mít snad nikdo při smyslech. Perfektní oddychová záležitost, kterou si pouštím před spaním. 70% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama