Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 7
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 7

Recenze (91)

Blackey. 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem málem neskousla. Myslela jsem, že to vzdám, ale nakonec mě to tak nějak... chytlo. Hlavním důvodem je fakt, že jsem četla jak celou předlohu The Mortal Instruments, a k tomu i druhou sérii ze stejného světa, Infernal Devices. Sice už je to nějaký ten pátek, ale zkrátka jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že po neúspěšném filmu se někdo chopil příležitosti a natáčí seriál. Seriál se od knih hodně odlišuje a je to podle mě škoda, protože mi přijde, že mají knihy větší potenciál a že do seriálu zbytečně přidávají věci, které vytvářejí hluchá místa. První série nebyla nic moc, ale seriál i tak dostal druhou šanci a musím tedy říct, že ji využil. Ano, není to žádný nepřekonatelně úžasný skvost, pořád jsou tam elementy, které mi lezou na nervy a jako fanouška knih mě neskutečně vytáčí, v 2. sérii se ale zlepšilo všechno. Scénář, herci, efekty... je vidět, že měli víc financí a víc času. Noví tvůrci tomu prospěli. Nikdy to nebude podívaná, která uchvátí masy diváků jako Game of Thrones a podobně, ale své fanoušky si najde... a já jsem zvědavá, jakým směrem se seriál vydá dál, pokud dostane příležitost... je to takové moje podivné guilty pleasure a během těch pár dílů 2. série jsem tomu seriálu zkrátka začala fandit. Zatím to má vzestupnou tendenci, snad to tak bude i nadále. Dávám 4*... přestože je to - uznávám - nadhodnocené, ale chtěla jsem trochu vyvážit ty přehnané odpady. ()

Necrolock 

všechny recenze uživatele

Achjo. Vím, že se tu muj komentář ztratí, protože prostě nemám tolik bodů a tudíž nejsem v komunitě ČSFD nic... ale přesto, pokud si to alespoň jeden člověk přečte a dá na mě: Tenhle seriál je na první dojem příšerná slátanina.. další wannabe stmívání, divergence, hunger games, cosi cosi cosi. A první jeden-dva díly takové asi i fakt jsou. Ale časem se ukáže poměrně kvalitní a zábavný příběh. Postavy se začnou prohlubovat a já si to nakonec celý fakt oblíbil. Mrzí mě, jaký to dostává kotel, jen protože je to podle tolik nenáviděnýho receptu. Dejte tomu šanci, má to i pětihvězdičkový momenty. Jinak ale spíš za 4 hvězdy. ()

Reklama

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Dokoukala jsem 3 série po 21 dílech lovců stínů. Co mě mile potěšilo je to, že se seriál oproti jiným docela věrně drží knižní předlohy. S první sérií jsem měla dost problém, stejně jako s postavami, protože Clary bych nejradši profackovala hned na začátku, Jace mi neseděl vizuálně, ale Magnus Bane a Alexander? Pecka, skvělé herecké obsazení. S příchodem 2.série navíc dostal seriál mnohem lepší spád, lepší efekty, démony i akce. Skvělý odpočinkový seriál, když potřebujete něco nenáročného u čeho nemusíte přemýšlet. ()

verbal

všechny recenze uživatele

Slizká pizda, zabíječka debilů. Pro popis výrazu ve tváři po zhlédnutí této oplzlé ukrutnosti je kyselé jablko opravdu zcela nedostačující. Ne, tohle je kousnutí do poštěváku dva měsíce mrtvé sedmdesátileté bezdomovkyně! A já tolik doufal, že nic příšernějšího než Upíří akademie už nemůže existovat! Prostě parazitická degenerace nemilosrdně zabíjející všechny zbytky kulturních buněk, které ještě v dětské müsli přežily útok Tvajlajtu, Heryho Potrata a následných Mozkomorů. Je to jakoby Bela s Patyzónem mimořádně krutým způsobem umučili Bufy a vydali se s Lautnerem do Beverly Hills 90210 vysát Gilmórovic piče. A je to zase děsně kůl, jak jinak! Partička odpudivých nagelovaných ochrnutých buzerantů a umělohmotných sterilních toporných kravek, jakože Lovci stínů, pronásledují jinou partičku odpudivých nagelovaných ochrnutých buzerantů a umělohmotných sterilních toporných kravek, jakože démonů, přičemž opět trousí lobotomizované dietní logy s důrazem na rodinné hodnoty, které nějaká neumětelská grafomanská slepice snad sesbírala z krabic popkornů a reklam na Kokakolu, doplnila nejkůlovějšími hláškami z Tvajlajtů, Hangrgejů, Divergencí a Hostitelů a vydala jako svůj Opus Vaginalis. Já chápu, že nějaká ta uklízečka sem tam do našeho světa potratí geneticky devalvované osmiprsté miminko s míchou vyplňující celou dutinu lebeční, ale že je jich tolik, aby se takové tupé svinstvo vůbec hromadně prodávalo, to je vskutku odstrašující statistika! Hned v pondělí se vypravím do knihovny, kde zcizím první díl té „veleúspěšné“ knižní série, a důkladně si s ní vytřu prdel. A ne, nespláchnu, pěkně to v úterý vrátím zpět do police, aby i sebevypatlanější dement hned poznal, s čím má to ponížení. Přišel jsem, viděl jsem a zvracel jsem jen z prvního dílu, k dalšímu už mě nikdo nedonutí ani za pytel sušených čuráků, proto nehodnotím. A také proto, že „odpad“, jakožto nejnižší možný stupeň pohrdání, by v tomto případě zcela degradoval mou věhlasnou objektivitu. Tohle je totiž přinejmenším sliz, sopel, hlen, plíseň, hnis, sněť, chrchel, absces či gangréna! ()

augustine 

všechny recenze uživatele

Prva seria, je tak do 4. dielu velmi tazko pozeratelna, ale lepsi sa to. Kat McNamara sa fakt zlepsi, sice nikdy nedosiahne kvalit svojich hereckych kolegov, ale uz ju clovek nechce zabit. Ale dovod preco sa na serial pozriet je herecky vykon Harry Shum Jr. (Mike Chang z Glee), ktory ako Magnus Bane neskutocne vali. Potom Matthew Daddario, ktory mu skvele sekunduje, a obcas si clovek vravi, ako moc ich boli chrbat z toho, ze vlastne drzia kvalitu tohto serialu az do jeho uplneho konca. Asi najlespia seria je ta posledna, aj ked ku koncu je velmi velmi urychlena, takze si to clovek az tak neuzije. Ja najviac, ale ocenujem, ze sa nedrzali kniziek (bo by to bola nuda) a skveleho soundtracku (hlavne 3.seria). Serial je podla mna viac pre baby nez pre chalanov, ale myslim, ze ked clovek tomu da tu sancu, tak si tam nieco najde. MInimalne Emeraude Toubia ako Izzy, je fakt krasna drsnacka. Ak ako chlap mate radi fantasy a vasa draha polovicka nie, tak uz jej nemusite pustat len Buffy, ale mozete skusit aj toto. Mozno ju to nadchne. ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Slova, kterými Valentýn Morgenstern (Alan Van Sprang) popisuje, jak to vypadlo po smrti („Byl jsem v temnotě, nebylo tam nic než stíny a já jsem byl jedním z nich.“) jsou stejná, která v knižní předloze po svém oživení použil jeho syn Jace. (vojtaruzek)
  • Jonathan „Sebastian“ Morgenstern (Luke Baines) umí dle knižní předlohy mimo jiné česky. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama