Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti - Série 3

(série)
Trailer
USA, (2018–2019), 15 h 33 min (Minutáž: 40–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Matthew Daddario, Alberto Rosende, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Michael Brown, Alisha Wainwright, Isaiah Mustafa, Harry Shum Jr. (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Zatímco Lovci stínů řeší změny v osobním životě, démonka Lilith se vydává na cestu, aby vzkřísila svého „drahého chlapce“ Jonathana. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achjo, tak to skončilo. Jak je to celé trapně americké, tak je to skvělé. O to víc mě bavilo, že jsme se ponořily do loru knížek a dohledávaly si co jak mělo být a co jak bude po skončení seriálu. Na tenhle počin budu ještě dlouho vzpomínat - ne pro jeho kvalitu, ale pro všechny ty společné večery doma, joky a slzy smíchu, co jsme pro něj uronily. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3.série se stává pomyslným vrcholem celého seriálu. Máme tu nové protivníky, nová nebezpečí, ještě více napjaté situace, a smrt si jde už pro každého. Lilith, královna pekla, probouzí k životu svého syna, Jonathana. Jen díky Clary, která "obětuje" svůj život, se zdá, že Jonathanovi se nakonec nepodaří ožít. Ale ano, podaří. A i Clary je živá. Lilith je přesunula na Sibiř, a navíc propojila jakousi runou. Čas plyne, díly ubíhají a Jaceovi a ostatním se podaří zjistit, že je živá. Dostanou ji ze spárů jejího zlého bratra, ale nic není u konce. Runa, jež je k sobě pojí, v Clary probouzí temnotu. A ať už se brání sebevíc, touha být u Jonathana je moc silná. V jedné chvíli se jí už nepodaří kontrolovat sebe samu a podlehne. Osvobodí Jonathana a přidá se na jeho stranu. Ale na jak dlouho? Překoná její láska k jaceovi i to nejhorší, co se v ní skrývá? (...) (SPOILER: Ano, nakonec se jí to podaří. Především díky Jaceovi, jenž jí probodne nebeským mečem. Clary se podaří zabít jak Lilith, tak i Jonathana, ale musí proto zapomenout na celý stínový svět; andělé ji totiž seberou její moc. Ale je to tak, jak se zdá? Nikoliv, po roce (viz. poslední díl) si opět částečně vzpomene; vypadá to, že andělé umí odpouštět). Série se mi moc líbila, Kate McNamara, Dominic Sherwood i Emeraude Toubia byly skvělé. Přečtu si i knihu, třeba v ní bude něco víc. 100 procent. ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série seriálu Shadowhunters nabízí to nejlepší, čeho se od něj dočkáte. Díly na poměrně slušné úrovni, pořád žádná intelektuální zábava, ale teď už to snad ani nikdo nečeká. Jako oddechovka nebo kulisa úplně v pohodě. Nejhorší pro mě byl poslední díl, který celý příběh uzavírá. Nemůžu říct, jak moc se shoduje se závěrem knižní série, ale vzhledem k neschopnosti tvůrců seriálu pozabíjet některé z hlavnějších/hlavních postav bych úplně nespoléhala na nějakou autentičnost. Takže se nebojte spoilerů a klidně se mrkněte, i když jste ještě nečetli (a pak klidně přečtěte ;)) ()

Galerie (458)

Zajímavosti (2)

  • Slova, kterými Valentýn Morgenstern (Alan Van Sprang) popisuje, jak to vypadlo po smrti („Byl jsem v temnotě, nebylo tam nic než stíny a já jsem byl jedním z nich.“) jsou stejná, která v knižní předloze po svém oživení použil jeho syn Jace. (vojtaruzek)
  • Při schůzce Jace (Dominic Sherwood), Clary (Katherine McNamara) a Jonathana (Luke Baines) je v pozadí několikrát vidět česká vlajka. Epizoda se navíc zčásti odehrává v Praze v podsvěťanském klubu Kostěný lustr (originálně chybně „Kostí lustr“), do kterého Clary, Jonathan a Jace zavítali i v knize „Město ztracených duší“. V samotné Praze se nicméně nenatáčelo, jako kulisa zde posloužila Paříž a počítačové projekce. (veverrka11)

Reklama

Reklama