Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claryin pokus nabídnout Spolku obchod a zachránit si život skončí katastrofou. Simona a jeho rodinu pronásleduje minulost. (Netflix)

Recenze (1)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9.díl. Magnus potřebuje veškerou magii, aby dokázal provést kouzlo, jímž by mohl vrátit Jace do jeho těla. Díky Lorenzovi, Nejvyššímu brooklynskému čaroději, jenž všem pohrozí, se mu jí však nedostane. Překonají ho emoce a na Lorenza zaútočí. Tím si svoji pozici zcela zničí. Jediná šance nyní spočívá v magii jeho otce. Lilith dostane od Jace dárek v podobě Heidi. U ní vyvolá Královna démonů temné tužby a zlo a požádá jí, ab mučila Simona. Ačkoliv ho miluje, přesněji, je jím posedlá, žádost přijme a svého kluka si najde. Chce, aby se do ní zamiloval rovněž, on ale neuposlechne. Tím ji donutí mučit ho o to víc. Nařízne krk jeho sestry a on podlehne hladu. Díky včasné záchraně od Izzy a Jordana jeho sestra neumírá, ale vše stačí k tomu, aby na něj matka zanevřela. Clary je odsouzena k smrti, oblečena a upravena na hranici. Tam už představená Spolku upaluje neposlušné. Mezi čekajícími na smrt pozná Clary i nám starou známou čarodějku praktikující černou magii. Dozvídá se od ní, že je zde proto, jelikož neuposlechla přání představené oživit Valentina. Aby se zachránila před smrtí, vyřkne jako poslední větu přání oživit svého otce. To se jí sice povede, ale ne tak, jak si představovala. Valentine žije, ale jen napůl. Navíc, nic ho nezraní a je mnohem silnější. Proklestí si cestu ven a osvobodí své věrné. V boji přežije jen on a Clary. Je na svoji dceru pyšný, ale ona ho odmítla. Nyní ho žádá, aby ji opět přijal, a nabídne mu možnost dostat se skrze začarované dveře ven. On přijme, a Clary uvolňuje cestu ven. Nakonec však zradí, runu, kterou ho oživila, zničí a Valentine znovu umírá. Poté za ní přijde jakýsi muž, a uvězní ji. Vezme si od jejího otce kus žebra a následně se odhalí. Je to Jace. Lilith po něm chce nejen kost Valentina, ale i srdce Jonathana. Proto ji vezme na cestu s sebou, ke Královně démonů. 100 procent. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Slova, kterými Valentýn Morgenstern (Alan Van Sprang) popisuje, jak to vypadlo po smrti („Byl jsem v temnotě, nebylo tam nic než stíny a já jsem byl jedním z nich.“) jsou stejná, která v knižní předloze po svém oživení použil jeho syn Jace. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama