Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 8
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Recenze uživatele loveless k tomuto seriálu (4)

Lovci stínů: Nástroje smrti (2016) 

Seriál na motivy knižní série Mortal Instruments od Cassandry Clare. Pro ty, kteří se kvůli tomu chtějí podívat, pak ano, základní premisy stínového světa jsou zachovány, ale děj se zásadně mění a různě míchá a největší tragédie přichází v případě, kdy scénáristé absolutně improvizují. První série je vážně hrozná, herci jsou v převážně příšerní, a to co vypouštějí z úst to opravdu nevylepšuje Hlavní hrdinka je totálně nesympatická a pomyslný hřebíček do rakve zatloukají nepovedené efekty (nejspíš malý rozpočet). Předpokládám, že první sérii většina lidí nezvládne, je to vážně síla, přestože na každém dílu je vidět nepatrné zlepšení. Druhá a třetí série se ale posouvá někam trochu jinam a to kvalitativně vzhůru zhruba na tři hvězdy - herci se rozehráli, už jste si zvykli na ty scénáristické kiksy a tak to najednou všechno vypadá rozumněji (v rámci možností, pořád ještě jsme ve fantasy). Což pro mě víceméně nakonec rozbil až poslední díl (děj je ukončen ve 3. sérii), kde těch nelogičností a dalších blbostí bylo na mě zase trochu moc. Přesto jsem hodná a dávám seriálu jako celku 3 hvězdy. Nejoblíbenější postava Magnus Bane. ()

Série 1 (2016) (S01) odpad!

Totálně tragická první série, kdy všechny díly svou kvalitou balancují na hranici odpadu a jedné hvězdy, a divák se s každým dílem rozmýšlí, jestli se koukat dál. Příšerné herecké výkony, hrozné efekty, na dialozích a zápletkách se scénáristé vyřádili. Přestože u každého dalšího dílu je vidět nepatrné zlepšení, nemůžu než dát první sérii odpad. Pokud přes všechny ty šílenosti vytrváte, druhá a třetí série, která ukončuje děj, jsou o dost lepší. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série seriálu Shadowhunters pokračuje kvalitativně vzestupnou tendencí. Nejsem si úplně jistá, u kterého dílu se to zlomilo a já se přesunula z pocitu, že tohle je tragédie, k tomu, že je to koukatelné... Každopádně stále se nejedná o žádné mistrovské dílo, pořád jsme ve světě stínů a chápu, že ne každému to sedne. Pouze některé události z knih částečně inspirují to, co se v seriálu děje. Subjektivně, druhá série už je ok - není to žádná intelektuální zábava, ale jako oddechovka nebo kulisa dobrý. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Třetí série seriálu Shadowhunters nabízí to nejlepší, čeho se od něj dočkáte. Díly na poměrně slušné úrovni, pořád žádná intelektuální zábava, ale teď už to snad ani nikdo nečeká. Jako oddechovka nebo kulisa úplně v pohodě. Nejhorší pro mě byl poslední díl, který celý příběh uzavírá. Nemůžu říct, jak moc se shoduje se závěrem knižní série, ale vzhledem k neschopnosti tvůrců seriálu pozabíjet některé z hlavnějších/hlavních postav bych úplně nespoléhala na nějakou autentičnost. Takže se nebojte spoilerů a klidně se mrkněte, i když jste ještě nečetli (a pak klidně přečtěte ;)) ()

Reklama

Reklama