Reklama

Reklama

Malebné procházky po celém světě

(seriál)
  • USA Picturesque Walks Around the World
Ukázka z filmu
USA, 2003, 66+68+70+49 min

Obsahy(1)

Projděte se po těch nejkouzelnějších koutech světa. Opusťte spěch a shon moderního života, vybočte z vyšlapaných stezek a poznejte místa turisty dosud neobjevená.
DVD 1 - Podmanivá příroda (66minut):
Irsko - poloostrov Dingle
Cestujte na poloostrov Dingle v Irsku - nejzápadnější bod v Evropě - známí pro své neuvěřitelně zelené scenérie také jako Smaragdové pobřeží. Vydejte se do nitra tohoto atlantického poloostrova, obdivujte jeho impozantní a nádherné pobřeží, staňte se svědky proměnlivých nálad oceánu a nahlédněte do všedního života místních obyvatel.
Aljaška - Chilkootská stezka
A pak se přemístíte na Aljašku - pozoruhodnou zemi daleko na severu. Poznejte její divokou a nespoutanou přírodu, nádherná jezera, která zrcadlí velkolepé hory i temně zelené lesy plné zvěře. Pěší putování nás dovede k těm nejúchvatnějším místům tohoto přírodního ráje, kam turisté běžně nezavítají.
Rakousko - Solná komora
Navštívíte také Rakousko, zemi plnou přírodních i architektonických pokladů. Na nevelké ploše najdete vysoké hory, líbezná jezera, hluboké lesy i půvabné louky - a tyto přírodní krásy doplňují jedny z nejmalebnějších architektonických skvostů kontinentu. Cestujte napříč krajem známým jako Solná komora, na sever od Alp, přírodním klenotem zasazeným v rakouské zemské koruně.
DVD 2 - Po stopách lidstva (68 minut):
Itálie - Umbrie
Cestujte do Itálie - země středozemního klimatu, bohaté historie a rozmanité kultury. V samém srdci této půvabné země leží Umbrie, kde poutník může kráčet v šlépějích svatých. Tady naleznete scenerie, které po staletí zobrazovali slavní malíři a kde jsou pozůstatky antického Říma neodmyslitelnou součástí krajiny i každodenního života.
Peru - Incká stezka
Další nezapomenutelná cesta na vás čeká v Andách - je to jedna z nejkrásnějších horských cest na světě. Půjdete místy, kde před pěti stoletími Inkové vybudovali říši, která se rozkládala od Ecuadoru po Chile, a v níž sjednotili 12 milionů lidí z nejrůznějších kmenů. Cestou, které se také říká Inca Trail, na vás dýchne historie....
Francie - Katarská cesta
Navštívíte také Francii, kde se na sever od Pyrenejí rozkládá jedna z jejích nejdivočejších, nejodlehlejších a nejkrásnějších oblastí. Objevte tento drsný i romantický kraj s pohnutou histirií, který byl kdysi nazýván Okcitánií. Najdete hrdou, nezávislou zemi s vlastním jazykem a tradicemi.
DVD 3 - Divoká planeta (70 minut):
Afrika - Kilimandžáro
Nejdříve se ocitnete na horkých afrických pláních střežených lvi. Vydáte se k zářícímu ledovému vrcholu majestátní hory Kilimandžáro. Projdete čtyřmi ročními obdobími a pěti klimatickými zónami a setkáte se s téměř všemi možnými formami vegetace.
Nový Zéland - Hollyford Track
A pak vystoupáte po úbočí hor se zasněženými vrcholy, projdete se divukrásnými fjordy a prastarými lesy Nového Zélandu. Zažijete vzrušující dobrodružství poznávání, stanete se svědky úchvatných zázraků přírody a setkáte se s jedinečnou, často zvláštní faunou i flórou tohoto ostrova.
USA - The Grand Canyon
Poté se ponoříte do hloubky Grand Canyonu. Poznáte tajemství nejskrytější svatyně, projedete se po klidných, svatých místech kmene Havasupai. Na pouti do srdce tohoto rozsáhlého skalního zázraku vás ohromí velkolepá krása řeky Colorado.
DVD 4 (bonus) - Největší div staré Číny (49 minut):
1. úsek - v Lanzhou
2. úsek - poušť Tengger
Velká Čínská zeď je jednou z nejpozoruhodnějších staveb v lidské historii - a vy s námi můžete projít její nejstarší a nejvzácnější části. Cestou objevíte rozpálené pouště, vystoupáte vysoko do hor a proniknete do těch nejodlehlejších a nejhůře dostupných oblastí Číny.
3. úsek - koridor Hexi
4. úsek - ze Zhangye do hor Qilien
Setkáte se s lidmi, kteří žijí a pracují v blízkosti jednoho z nejstarších a nejromantičtějších úseků Velké zdi. Tato velkolepá stavba je němým svědectvím o dovednosti dávných obyvatel Číny - v některých místech je až 10 metrů široká - a o jejich snaze ochránit svůj národ před nebezpečím přicházejícím zvenčí.
5. úsek - do pouště Gobi
6. úsek - na konec Velké zdi
Prohlédnete si nádherné buddhistické chrámy, dávná města a slavnou hedvábnou stezku s její živoucí historií. Stanete se svědky extrémního klimatu pouště Gobi, nahlédnete do životadárných oáz a budete obdivovat prastarou kamenickou práci.... Tato nezapomenutelná cesta vás skutečně okouzlí! (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama