Reklama

Reklama

Můj strážný senior

(festivalový název)
  • Hongkong The Bodyguard (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stařecká demence se nevyhýbá ani elitním osobním strážcům, a když už Ting nedokáže uhlídat ani svoji vnučku, odchází na odpočinek. Zločin ale bují i ve zdánlivě idylickém čínském maloměstě a do nebezpečí se dostává dcerka Tingova nového souseda. Aby ji ochránil, musí se statečný senior sám vložit do boje s místní mafií. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Snímku My Beloved Bodyguard to do premiéry 1. dubna 2016 trvalo docela dlouho, protože natáčení skončilo na konci září 2014. Sammo Hung hrál, režíroval a dělal akční režii. Andy Lau si zahrál ve vedlejší roli a produkoval. Dean Shek, Karl Maka a Hark Tsui si svoje cameo role odsedí na lavičce a objeví se ve čtyřech krátkých scénách. Další camea si zahráli Biao Yuen (policista na policejní stanici), Wah Yuen (pošták) a Eddie Peng (voják). Trailery byly zavádějící, protože lákaly hlavně na akci, ale film je o přátelském vztahu mezi Hu Ding(em), kterého hraje Sammo Hung a malou holčičkou Cherry Li. Akční scény jsou celkem tři a ta největší je v závěrečném finále. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung tímto snímkem dokázal, že se umí pohybovat i v jiných žánrech, než jsou ty ryze akční. Citové drama o bývalém osobním strážci jménem Ding v tomto čase v zaslouženém důchodu a bohužel se stále pokračující demencí je mimořádné hlavně v pevném uchopení charakteru takovéhoto člověka. Vyrovnání se s osudem je po psychologické stránce velmi složité, ale v tomto příběhu mu velmi pomůže sousedka mající k němu jisté sympatie a hlavně velmi mladá dívenka taktéž ze sousedství, která si k němu vytvořila velice pevné pouto. Jenomže nastanou problémy a to velmi vážné. Snímek rozhodně není dalším ryze akčním filmem, jak každý už podle účasti Samma očekává. Tohle je psychologické drama, kde samozřejmě nějaká ta akční scéna je v rámci bývalého povolání hlavní postavy příběhu, ale to je v ději jen jako nutný doplněk. Závěrečná akční scéna však rozhodně stojí za povšimnutí, neboť ukazuje, jak je Sammo i přes svůj věk (65) a postavu stále ve výborné kondici. Nedalo se nevzpomenout na Stevena Seagala, který v akčních scénách už několik let používá dubla, kvůli čemuž mu v detailních záběrech není vidět do tváře. Sammo se potupně skrývat vůbec nemusí. Příběh plyne zvolna a dává všemu přirozený vývoj, takže tu není žádné hrrr do tohohle a vzápětí hrrr do támhlectoho, jak bývalo v HK filmech zvykem. Zcela o artový snímek se nejedná, ale hodně se to k němu blíží. Sammo svou postavu zahrál tak přesvědčivě, že ho je až líto. Takovéto asijské filmy do české distribuce nijak nechodí a je to škoda. ´My Beloved Bodyguard´ je jeden z těch nejlepších. P.S. V jedné scéně se vedle sebe objevují dvě legendy HK akčních filmů a to herec Karl Maka a režisér Hark Tsui. Výborná pocta. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takmer po dvadsiatich rokoch sa Sammo Hung vratil k rezii co spolu s akciou nadupanym trailerom slubovalo velku udalost. Prvy zadrhel je, ze trailer sluboval iny film. Je to skôr drama v style filmu Heart of Dragon. Cize citlivy dramaticky pribeh o vztahu dedka (Sammo), ktory zacina trpiet demenciou a maleho dievcatka. A popritom tu je linia s jej nepodarenym otcom (Andy Lau), ktory si zacne s ganstermi a vyeskaluje v akcne finale v ktorom Sammo vymlati cely gang. To ze som dostal nieco ine ako som cakal by mi vôbec nevadilo, keby to bolo tak kvalitne ako spominana pecka Heart of Dragon. Ale nie je. Linia medzi Sammom a dievcatkom je dost plytka a nejake velke emocie vo mne nevyvolala. A podobne je na tom aj tragicka linia s otcom a aj vsetky dalsie. Proste dramaticka stranka prilis nefunguje a skôr nudi. No a ked konecne dôjde na bitky, tak to je znova o niekolko levelov horsie ako pred rokmi, ked Sammo tocil jednu pecku za druhou. Definitivne som pochopil, ze Sammo je uz na bitky stary. Snad to dôjde aj jemu. Ruky ma este rychle a evidentne ma este aj silu, okrem nejakeho nizkeho kopu sa do narocnejsich uderov uz nastastie nepusta. Uvod hromadnej bitky je natoceny celkom vynaliezavo, aby v nej Sammo vyzeral uveritelne, ale neskor sa obraz zacne divne trhat a zvysne bitky sa mi vdaka nemu nepacili. Pôsobili divne. Niekoho môze uspokojit aspon to, ze su riadne krvave. Proste v kazdom ohlade je tento film horsi ako stare Sammove pecky a to, ze to reziroval Sammo je poznat snad len vdaka mnozstvu cameo vystupov Sammovych davnych spolupracovnikov na ktore som sa tesil, ale väcsina z nich nema ziadny vyznam. Väcsina z nich je v style: postar sa pozdravi so Sammom, hodi list do schranky a odide prec. Jedina pointa je, ze postara hra znamy xicht. Najviac som sa tesil na trojicu Dean Shek, Karl Maka, Hark Tsui, ktori sa mihnu viackrat ale cely cas sedia na lavicke a nic zmysluplne alebo vtipne nepovedia. Ale tak bolo mile ich vidiet po rokoch vo filme. O to viac ma zase skamalo, ze sa tu ani na chvilu nemihol Jackie. Ked uz nemal cas na ulohu, ktoru namiesto neho zobral Andy Lau, tak aspon jeden den si na to parsekundove cameo v scene s Yuen Biaom mohol najst. Pre fanusikov by to znamenalo dost vela. Takze jednu hviezdicku davam za Samma, ktory predvadza solidny dramaticky vykon, druhu za cameo vystupy a pol hviezdicky za uvod hromadnej bitky. Celkovo som ale z filmu sklamany. 5/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Otec roku, Andy Lau, ukradne něco, co mu nepatří, jeho dcera poté zmizí a Sammo se vydává do boje, aby ji zachránil... Sammo se holt už nedokáže prokopat, promlátit a proskákat celým filmem jako dřív, v jeho věku na to ale má už právo. Ale i tak dobrý, líbilo se mi, nemusím mít ve filmu rubačku každých 10 minut, tady to vynahrazuje pěkný příběh a dobré herecké výkony. Sammo dokazuje, že zvládne zahrát i vážnější role jen sem tam s nějakou bitkou a ta závěrečná byla navíc dost povedená. Po From Vegas to Macau 3 se Andy Lau objevil zas v něčem normálním a díííky za to. Sice nedostal moc prostoru, ale v roli otce gamblera samoživitele byl skvělý a rozhodně je na něm víc než jen jeho vlasy :) Líbily se mi i lokace, hudba a potěší i camea známých herců. Asi přitlačím na pilu, ale i po druhém zkouknutí mám z filmu dobrý pocit, takže za 4*. Přeloženo. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Pokud jste tlustý, starý a sklerotický může se stát, že opomenete svojí vnučku někde na procházce a ta se již nenajde. Výčitky svědomí, zvyšující se ztráta krátkodobé paměti a mafiáni vám tak znepříjemní osamělý život... Sammo Hung se pasuje do role po které touží každý režisér, aby se sám obsadil do hlavní role - bývalý voják (agent, policista, atd.) ochraňuje, pomáhá dítěti (z 90% je to vždy dívka), aby našel nějaký smysl svého bídného života. The Bodyguard má blíž k japonským melodramatům, jak režií, tak vleklejším dějem s čekáním na akci. Sammo Hunga nemůžeme obviňovat, že nepěkně ztloustl pro martial arts movies, snad jen, že je pro ně starší. Takže by bylo už nevhodné létat vzduchem a dělat otočky. Přesto tenhle obézní senior sestavil adekvátní bojovou choreografii, kde svěže poláme kosti a zpřeráží páteře jak v brutálním náborovém videu na výcvik krav maga. Vždy mě právě fascinuje ten kontrast a využití jeho nestandardní kung-fu postavy, kde protivník nečeká takový výkon a razanci. Zde je to ještě povýšeno tím, že většina protivníků má nože, aby se mohli důstojně postavit kulhavému otylému bezbrannému Sammo Hungovi. Film mohl být lepší, na to jaký námět si vypůjčil z jiných filmů a měl asijské možnosti. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (4)

  • Ding Hu (Sammo Hung) sloužil v útvaru The Central Security Bureau. Jedná se o soukromý útvar armády založený v roce 1949 k zajištění ochrany nejvyšších potentátům a V.I.P osobám při vstupu na čínské území. Tito agenti podstupovali nejtvrdší trénink bojových umění, aby co nejrychleji neutralizovali pachatele podobně jako americké jednotky Rangers. (Scaryman)
  • Režisér Sammo Hung Kam-Bo nabídl původně hlavní rolí Jackie Chanovi, ten však rolí odmítl  kvůli jinému projektu. Nakonec se hlavní role ujal režisér filmu Sammo Hung Kam-Bo. (Cvalek)
  • Původní anglický název byl „Old soldier“. (Grimaldi)

Reklama

Reklama