Reklama

Reklama

Opičí úder

  • Čína Monk Comes Down the Mountain (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Od uznávaného režiséra filmu Sbohem, má konkubíno přichází příběh o mladém mnichovi, který se vydává na dobrodružnou cestu poté, co byl vyhozen ze svého kláštera. Poprvé čelí zkouškám, soužení a svádění skutečného světa a setkává se na cestě s několika velmi důležitými lidmi. Připravte se na mistrovské a úžasné sekvence bojových umění, které povýší umění fyzického boje na novou úroveň! (AXN)

(více)

Recenze (16)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úlet jak svině, ale vcelku zábavný a sympatický. Kung-fu mixlé s Wu-xiou není má oblíbená parketa, ale zde jsem se nestyděl, nepřevracel oči a vcelku jsem byl místy překvapen. S čím je potřeba počítat, že se zde nevyskytuje gravitace lítá se o sto šest, místy máte pocit, že sledujete čínský Prequel k Matrixu s efekty od Michaela Baye, ale je to takové hravé, zábavné, barevné a pokud se bojuje zrovna na zemi tak nechybí i obstojná choreografie se solidními kung-fu prvky. Bavil jsem se dobře, vizuál pokoukaníčko,ale zůstanem na třech. 65% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Opäť len ďalší z mnoha súčasných čínskych historických filmov, ktorý zaostáva v tých najdôležitejších aspektoch, aby to čiastočne vynahradzoval v tých vedľajších, no tentoraz to zamrzí o to viac, že ho nemá na svedomí nejaký obyčajný režisér, ale Kaige Chen, ktorý už viackrát dokázal, že to s týmto žánrom vie a napríklad aj pár rokov starý Sacrifice je pre mňa jeden z najlepších žánrových filmov za dlhú dobu, no tentoraz skĺzol len do štandardnej komercie. Príbeh kombinuje až príliš veľa výrazných a odlišných dejových prvkov, ktoré aj majú dostatok priestoru, vďaka čomu som sa síce nenudil, keďže sa tu vlastne stále riešilo niečo dôležité, ale inak si ma to vôbec nezískalo a bolo mi úplne jedno, ako to dopadne, bez ohľadu na to, či to bolo podané odľahčenejšie, čo platí hlavne o prvej polovici, alebo dramatickejšie vo zvyšku filmu. A môže za to aj nevhodne rozdelené obsadenie, kedže hlavný hrdina Wang Bao-Qiang má podľa mňa len na nejakú menej výraznú vedľajšiu postavu, určite nie na hlavného hrdinu veľkofilmu, takže tu ma vôbec nebavil a vždy to musel za neho zachraňovať niekto iný a podstatne charizmatickejší, v tomto prípade najprv Aaron Kwok a následne Chang Chen, ku ktorým sa pridal. Poteší aj záporák Yuen Wah, aj keď tentoraz skôr len účasťou, inak ma jeho postava zase tak moc nebavila. Po akčnej stránke tiež nie je o čo stáť, súbojov je plno a sú síce dobre a prehľadne natočené, ale po stránke choreografie ma nezaujal ani jediný. Ich nereálnosť je už štandardom, ale predsa len sa mi zdalo, že tu sú už hlavne tie dopady zasiahnutých dosť prehnané. A tak ma potešila jedine tá nečakaná sekvencia z prvej svetovej vojny, ale bola príliš krátka. A po vizuálnej stránke sa tu dá len chváliť, pričom poteší aj výprava a lokácie. Takže aj tentoraz mi to na ten priemer stačí, viacero kladov sa tu nájde, ale keby som Monk comes down the mountain nevidel, o nič by som neprišiel. 52% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozháraný a nesourodý snímek, sledující příběh sirotka, který vyrostl v klášteře a vrací se zpět do města, aby našel nový domov rodinu. Režisér si i tentokrát neodpustil morální téma odpovědnosti, pomsty, atd. Zatímco první menší část filmu je rozverná akční komedie se záblesky kina morálního neklidu, snaha o vykreslení chtíče, zla lidské duše, tak druhá polovina je naprosto odlišná. Zde totiž silně převažuje akční složka a příběh působí velmi zmateně a překotně, kdy divák je vržen do situace teprve později zpětně odhaluje příčinu jednání postav, jejich minulost. Velice povedená kamera, akční složka, hudba, potěší i účast hereckých hvězd jako Chiling Lin, Chang Chen, Aaaron Kwok a řada dalších. Přesto to není snímek, který byl měl nárok patřit do letošního přehledu toho nejlepšího, co se v JV Asii událo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Řada neskutečných příhod jednoho mnicha, který byl nejlepší, tak ho z kláštera vyhnali do světa. Jestli se nepletu, většina lidí, která ho potká, skončí mrtvá, souboje jsou i na můj vkus moc umělé a drátované, a sledovat tohle dvě hodiny, s neustálými změnami rytmu a bez nějakého pořádného zakončení, je nakonec pěkná nuda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Blaznivy film so strelenym hlavnym hrdinom. Po dejovej stranke ma to prilis nebavilo, humorne sceny mi prilis vtipne nepripadali ale absolutnym sklamanim su bitky, ktore su brutalne predratovane a trajektoria letu postav je casto dost divna. Pochvalit môzem snad len velkolepu vypravu. Vysledkom je divny film. 5/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Spojenie všetkého čo nám Čína (kultúrne a geopoliticky) ponúka. Krásne scenérie prírody, pôsobivé mestá na hranici moderného so starým. Spojenie tradičnej komornej drámy, wuxia filmu, kung fu filmu, s prímesou toho spirituálneho a duchovného robí z tohto filmu mix žánrov, ale v Chenových rukách nadobúda potrebný balans na vyjadrenie potrebnej myšlienky a hlavne pôsobí ako pripomienka toho v čom bol Chen tak výrazný režisér. Jeho vizuál je v tomto smere neprekonateľný a film sa môže popýšiť stovkami režisérskych nápadov. Kde pre iných preplácanosť pre mňa dôkaz že ešte nepatrí do starého železa, čo som si úprimne pri jeho posledných filmoch naozaj aj myslel. Nie je to dokonalé. Ale tá hravosť s akou reprezentuje žánre a formy ďalekého východu, bez toho aby ich nejako kazil mi príde viac ako osviežujúce. Nebyť niektorých zbytočných trikov, zvažoval by som aj plný počet. Naozaj aj napriek nízkym hodnoteniam pre mňa príjemné prekvapenie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klasická ázijská zmeska žánrov. Nadprirodzené kung-fu, infantilný humor, nejaký ten patos a emócie. Avšak premiešané a nie potrepané. V konečno dôsledku nebaví ani jedna položka, keďže každá nasledujúca tú predchádzajúcu zhadzuje. A hlavne nudí. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá slepenina příběhů. Mladý mnich odchází z kláštera do města a zažívá nejrůznější situace, někdy vtipné, jindy vážnější. Postavy přichází a mizí. Kdo by se ale zlobil za cameo Vannesse Wu s šíleným čírem, Jayceeho Chana s nateklým obličejem nebo vlasáče Chen Changa. Vizuálně je to moc pěkný, i souboje jsou povedený, Wang Baoqiang skáče jako gumídek po litru hopsinkový šťávy a pořád se něco děje, takže mi ty necelý dvě hoďky utekly strašně rychle, ale... No, pár jich tam bohužel je. Místy to na mě bylo až moc ujetý a pak téma sexu mi do takovéhleho filmu vůbec nesedlo, nebo aspoň forma, jakou to tu bylo zpracováno. Nicméně to je takový úlet, že jsem se nakonec rozhodla, že se pustím do překladu. Přeloženo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čínská historická wuxia komedie nestaví na žádné pořádné zápletce, jenom mladého, zpočátku snad i lehce prostomyslného mnicha/učedníka vyhazuje z kláštera zakusit obyčejný život, napáchat nějaké dobré i zlé skutky a poznat ženy/sex. Zkrátka získat moudrost, pokoru a zkušenosti, aby mohl pokračovat ve výcviku; přičemž z něj nedělá ani toho nejsilnějšího, ani nejschopnějšího. Celkem úsměvná, zběsilá, svérázná zábava to je, krásně vypadá a v přepálené akci se na drátech poletuje jako v X-Menech, jen nedrží úplně pohromadě a ve druhé polovině dlouhé stopáže jí poněkud padá řetěz. 65 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme je naozaj cítiť nesprávne využite možností. Príbeh zo začiatku nádejný, ale potom jeho kvalita ide dolu rýchlo a už to zachraňujú len múdre rady. Bojové scény „slušne prehnané“, ale to „odstrčenie“ auta do jazera už bolo na mňa veľa. Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další čínský snímek pro evropského diváka značně těžko uchopitelný. Akčně založené fanoušky pochopitelně budou přitahovat akční scény s bojovým uměním a hned první minuty je v plné síle navnadí, ale pak ouha, atmosféra celé koncepce snímku se náhle odebírá do jiných končin. Žánrově se jedná o směs akce s komedií, do kterého byla přidána poetika, mystika, fantasy a hlavně čínská legenda. Příběh je hlavně o filozofii života a v tom to právě je. Kolik evropských diváků něco takového dokáže pojmout? Minimum. ´Velikost je podřízena Cestě a životu. Pochopení života a toho, jak funguje, je prvním krokem ke studiu Cesty. Jen když zažiješ dobro i zlo, dokážeš doopravdy ocenit Cestu. Jen čisté srdce pojme všechny věci… hory, pláně, řeky i věčný vesmír.´ ´Světlo je nádherný. Je světlo a tma, Slunce a Měsíc. Všechny rostliny zbožňuji Slunce. Letokruhy mají jeho tvar. Květiny se otáčí za sluncem. Zvířata se zase honí za Měsícem. Jsou aktivní v noci. Úplněk je zcela uchvátí. I my jsme zvířata, s nádechem Slunce v našich očích. Bohužel září nenávistně.´ Kdo tohle nepochopil, nechť se na tento snímek ani nedívá. Vadu však přeci jen má a to jsou viditelně používaná lana při natáčení akčních scén. Nepřirozené skoky a lety prostě bijí do očí. V tomto směru se nedá nic jiného říct, než: ´Zlatá stará akční škola Jackieho Chana.´ ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Syn vypráví o svém otci, který byl donucen hledat obživu mimo klášter ve světě širém a patrně pro něj stejně nepochopitelném jako pro nás tento film. Složenina z mnoha zvratů, ale velmi pěkně udělaná, soubojově na výši, kostýmy dle mého vkusu. Zanechává ovšem onu známou prázdnotu z asijských filmů, kdy Evropan má pocit, že ho bacili po hlavě a konec se nekonal. Prostě ono: A to už bylo všechno? ()

BAADRAAM 

všechny recenze uživatele

Pro evropského diváka dost ujetá záležitost. Film jsem shlédl v 3D kině v čínském publiku v čínském prosředí. Pro mě vlastně první styk s moderním čínským filmem, takže zážitek vesměs dobrý, nicméně, jak jsem již řekl, strašně ujetá záležitost. Mix fantasy, akce, komedie, dobrodružství, sexu a kdo ví čeho ještě. Až moc kunfu. Většinou jsem se načapal, že se směji ve chvíli, kdy se ostatní nesmějí a naopak se nesmál, když jsem se smát měl. :)) Zážitek tedy skvělý, film ovšem slátanina.. ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Kung-Fu Hustle 2. Az matrixovsky poeticke suboje s epickou hudbou. Tie kung-fu bitky su prave najlepsie od Wachowskich trilogie - demolacia obsahu akvaria, bitka na basketbalovom ihrisku, tichy majster vs. zdrogovani chuligani, tichy majster vs. zradcovsky, divadelne predstavenie, najlepsi majster vs. cierni prisluhovaci a zaver v rozkvitnutom lese - co fight, to balzam pre oci. Niektore sceny su nasnimane az poetickou kamerou a la Tiger a drak. Achillovou patou celej snimky je vsak hlavny hrdina "monk" s jehou jackie-chanovskym tajtrlikovanim. Vyladit tuto jednu vadu a davam plny kotol, pretoze vsetko ostatne je mojou krvnou skupinou. ()

Reklama

Reklama