Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Král Christoph se rozhoduje, které ze svých tří dcer předá trůn. Měla by to být ta, která ho miluje nejvíc a má dobré srdce stejně jako nebožka královna. Starší dcery Eugenia a Isabella přirovnají svou lásku k otci k tomu, co je pro ně nejdražší - ke zlatu, drahokamům a drahocenným látkám, ze kterých jsou jejich šaty, Amélie k soli, kterou všichni potřebují. Král se urazí, sůl je pro něj něco příliš obyčejného, a vykáže Amélii ze zámku. Dívka bloudí celé roky v přestrojení za chlapce zemí. V jejich království dochází sůl, lidé jsou nemocní. Jednoho dne krále Christopha navštíví princ Thabo, ptá se po Amélii, se kterou se kdysi setkal v lese, když dobýval ze skály fosilie. Když se dozví, že byla vypovězena, vydává se ji hledat... (TV Nova)

(více)

Recenze (29)

Ephemeris

všechny recenze uživatele

Môj pôvodný slniečkový a oslavný multi-kulti komentár zo dňa 14.1.2017 som vymazala, pretože čas pokročil a už sa s ním absolútne nestotožňujem. Černošský princ je akceptovateľný maximálne v prípade rozprávky z Ugandy alebo Zambie. EDIT: august 2020 ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Uživatelka Anna Čarokrásna - Ephemeris - z řady z nás tu šmahem udělala nácky, čímž se také neprojevila zrovna moc tolerantně, ale to jen na okraj. Tahle německá multi-kulti blbost ve stylu krásné pohádky Sůl nad zlato je zkrátka dalším pošahaným počinem pošahaných Němců a snad i dalším lakmusovým papírkem měřícím kam až lze zacházet. Pro děti pak je to regulérní předkládání čehosi co si budou pamatovat. Prostě v Sůl nad zlato je hlavní hrdina černoch. Sama pohádka je divná a taková syntetická a typicky německá. Němci byli vždycky jiní a vždycky ta jejich pošahanost způsobila totální binec nejen v Evropě. Ať už to byla podpora Lenina nebo zatažení světa do dvou krvavých světových válek. Teď se Němci rozhodli islamizovat Evropu a jejich soudy uznaly třetí pohlaví... Ehhh. Jen se děsím co za pohádky nám naservírují ve svých aktuálních verzích. Předpokládám, že Sněhurku zcela vyloučí, protože trpaslíci by mohli být bráni jako menšina, která dře v dole. Červená Karkulka asi taky zapadne, tam je to o týrání vlků - když se jim spícím budou zašívat kameny do břicha. Perníková chaloupka taky nic moc - nabádání dětí k mlsání sladkého a agresi na starých lidech... Šípkovou Růženku odsoudí svaz pěstitelů a šlechtitelů růží... A tak nám zbývají jen klasické příběhy, kde tu za prince či hloupého Hanse dají tu Afroameričana, tu Asiata, tu Araba či Pakistánce nebo to třetí pohlaví co snad ani pořádně nechci vědět co to vlastně je. Ne Anno, nejsem rasista. Barva pleti mi fakt nevadí. Chodím si co týden k Turkům kupovat kebab, vietnamskou večerku mám hned vedle domu a tak tam chodím jak do špajzu, když doma něco chybí. Ale tohle prznění klasiky, která staletí fungovala mi fakt vadí! Líbí se mi ten starý svět a chceš-li stará Evropa a budu klidně bojovat za to aby takový zůstal. Alespoň v u nás v Čechách. Mimochodem, ten hrdina jiné barvy pleti zaujal i děti a ptaly se mně proč hlavního hrdinu hraje černoch. Za mně tedy - ODPAD ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem tomu ani nevěřil. Je to asi další německé vymývání mozků dětem, aby si uvědomili, že ideální princ je ten z Afriky. A pro německé ženy je to také sen si po prodlouženém doktorátu a cestování pořídit v 35 letech první dítě s vysněným mladým princem Afgháncem. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Madame Markell se zřejmě rozhodla svou přívětivost exportovat i do pohádek. Nic proti černochům, beztak jich už možná je v Německu víc než potomků germánského kmene, ale jistě by se v tom množství dal najít i nějakej hezkej a ten bílý sluha byl v té době taky jako pěst na oko. Ale to jen na okraj, pohádka se bude dobře vyvážet zejména do Francie, Dánska atd.:-) A pokud pominu jasné poselství dětem, nebyla vůbec špatná. Rozhodně dopadla líp než všechny nové vánoční pohádky tohoto roku dohromady. ()

Skuby47 odpad!

všechny recenze uživatele

To, že německé pohádky nejsou příliš nápadité, lze vypozorovat při jejich srovnávání s naší tvorbou. Těch klasických není tolik - u nás Erbenovy v Německu podobné od bratří Grimmů. Dívám se povinně s malou vnučkou a za chvíli budu pohádkový expert. Pohádky mají plnit pro děti hlavně výchovnou roli, dobro zvítězí, zlo je potrestáno. K tomu půvabná princezna, bohaté kostýmy, krásný zámek a trocha humoru. Nerada dávám odpad, jen pokud příběh svou roli neplní. Myslím, že tato pohádka s černošským princem, který doputoval se svým bílým sluhou až do Německa je ukázkou toho, jak jsou tvůrci podbíziví k politikům. Tato pohádka je svědectvím této doby. Určitě byla natočena na objednávku, ale svou roli nesplnila. Moje vnučka se spíše polekala. Ptala se, jestli ten černý pán není zlý čaroděj. Takovou propagandou rasové předsudky u dětí neodstraníme. Je to ubohé. Pohádky jsou součástí národní kultury, která přece různé země vzájemně odlišuje. K čemu se to tvůrci propůjčili a co by tomu řekli Grimmové ? ()

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Rozprávka je o ničom, ale nie preto, že by tam bol princ nesprávnej farby...Niekto to tu dokonca označil za prekrucovanie histórie...hmm, okay. :D Ak dávate odpad len kvôli tomu, tak nielen máte obmedzený vkus, ale ste rovnaký odpad, ako táto trápnosť. ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

O německém království, kde zlo vítězí nad dobrem. Německo (opět) zešílelo a propaganda se projevuje všude - třeba i v pohádkách. -100%...SEPTIK! ()

Kámen odpad!

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Goebbels propaganda eurohavlovize z Krkavčích hor. Toto je docela jiný level. Jo a pokud se vám to nelíbí a neslintáte u toho blahem, jste rasisti, náckové a extrémisti. ()

yvona odpad!

všechny recenze uživatele

Je hodně ubohé hodnotit film jen proto,abych to natřel "těm náckům". Zvlášť když jde o takovou mizernou splácaninu. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen kousek, proto hodnotit nebudu ( ten kousek byl však velmi slabý), ale i já se pozastavuju nad volbou černošského prince. Tady vůbec nejde o rasismus, ale co mi vyloženě vadí jsou všechny ty předělávky i klasických pohádek nebo filmů v duchu politické a genderové korektnosti. Už se prý uvažuje i o černém agentovi 007 a v živé paměti máme Krotitelky duchů (ty jsem ještě naštěstí neviděl). Hrůza, co kdyby se někdo urazil, že nedostává rovné příležitosti! Tvrdím, že tato falešná superkorektnost je cestou do záhuby!!! ()

mardun odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle Německý sračky by měli zakázat a nesnáším když cpou černochy tam kde nemají co dělat. Tohle není odpad, ale pěkná žumpa. ()

marusshhka odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné, co si z tohoto pořadu pamatuji, je, že princové nejsou jenom v Evropě. A to je asi novodobým poselstvím, byť si Sůl nad zlato z dětství pamatuji jinak. V rámci tzv. korektnosti původní idea úplně zapadla. Smutné. A proč jsem se vůbec dívala? Byla jsem trochu zvědavá kvůli L. Brill, která se objevila ve Vánoční hvězdě. ()

harycek odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem rasista , ale tohle multikul-gender masírování dětské duše je odporné , už vidím pohádky jak homosexuální princ z jednoho království obcuje s princem z druhého království, a nebo pedofilní princ osahává malé děti (trpaslíky) , či až z eskymáckého iglů vyleze černoch!? Toto je na žalobu režiséra který podobné zhovadilosti v budoucnu jistě v "Říši" zplodí!!!! P.S. Bohužel toto vše je v (deutsch) EU možné!!!! ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace Soli nad zlato s půvabnou hlavní představitelkou a krásnou výpravou. Líbilo se mi, že než princezna nalezla bezpečné útočiště u čarodějky, řadu měsíců byla sama, bez pomoci, tvrdě pracovala a prošla kus světa. Vysloveně mě pak pobavilo a potěšilo obsazení Sophie von Kessel do role zmíněné lesní ženy. Pro ty z vás, kteří nekoukali na telku v devadesátých letech, Sophie von Kessel ztvárnila Selvaggiu v koprodukční fantasy pohádce Dračí prsten. Romantická linka, iniciovaná již na začátku nalezením solného krystalu, je dobře zpracovaná a ústřední dvojici to spolu moc sluší. Mám jednu velkou výtku, a to k hudbě. Na to, že většina pohádek série Sechs auf einen Streich se pyšní líbivými veselými motivy, zde je hudba místy zbytečně dramatická a depresivní. Na ubrání celé hvězdy to není, ale zamrzí to. ()

Reklama

Reklama