Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele SimpanzJi k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2016) (S01) 

Ohnivý kuře patří k těm lepším komediálním seriálům za poslední dva roky (nebo snad máte zájem o český remake amerického seriálu Rudyho má každý rád, další remake seriálu Kancl, nebo snad nejnovější patok Drazí sousedé?). V seriálu vyčnívá hlavně slušně hrající Simona Babčáková a v poslední době jsem si (díky Autobazaru Monte Karlo) oblíbil Lucii Polišenskoz, která sice má nic moc roli, ale zato mě tam baví. Samozřejmě to nečekaně táhne vcelku ucházející Dolanský a snažící se být dobrý Prachař. Některé vtipy nebo gagy, které se v epizodách objevují, jsou i dobré, že se jim zasměju. Ale po půl hodině od shlédnutí seriálu si vůči mé dobré paměti nepamatuji ani jednu hlášku, takžemaximálně tak pokus o vzkříšení českých seriálů na vyšší úroveň. To, že to není tak hrozné jako seriály dané televize nebo komerčních stanic (Cesty domů, Svatby v Benátkách, Doktoři z Počátků, Přístav, Na vodě nebo klasika Ordinace a Ulice), za to asi může zprvu dobrý výběr režisérů (Kodad, Chlumský) a hlavně výběr dobrých herců. Jediné, co mě štve je, že seriálové exteriéry se točí v Benátkách nad Jizerou, ostatně tam, kde se točí šmíra Svatby v Benátkách. Prima asi holt nemá kde jinde točit. Do desátého dílu jsem se vcelku bavil, a čekal, jak se seriál bude vyvíjet dále. Po shlédnutí desátého dílu si ale začínám uvědomovat, jaký je to patok. Začíná to být jako všechny hrozné, výše jmenované, děsuplné seriály. Můžou za to debilní dialogy. Pokud se seriál bude táhnout tímto tempem, slibovaných 80 dílů rozhodně nedokoukám... 29. 3. 2016 ()

Unavené štěstí (2016) (S02E11) 

Asi doposud nejslabší epizoda - pomalu ale jistě seriál začíná slábnout. Nová postava otce Didi je úplně zbytečná. Problémy kluků se vždy nějak vyvinou, pak buď zaniknou nebo se vyřeší. U Slepičků se už neřeší exekuce, což je škoda, protože právě díly s tímto tématem patřily mezi ty nejzajímavější (jak herecky, tak co se týče scénáře tu probíhaly nejsilnější okamžiky). Moje oblíbená Babčáková, která táhne celý seriál (a hlavně kvůli její postavě ještě seriál sleduji) nedostala tolik prostoru, kolik by potřebovala. ()

Všechno je jinak (2016) (S02E12) 

Po kratší odmlce opět veselejší epizoda, kde se až tak neřeší rodinné spory snad každé z postav. Chyběla linie U Slepičků, což mi vůbec nevadilo. Prostor tak naštěstí neměli ani otravní štamgasti, kteří tam vysedávají snad v každém záběru. Veruna s Dančou si s dortem poradily i přes Robertovu lumpárnu. Babčáková měla pár malých štěků ohledně Kellera, jehož postava mizí z obrazovek. Klukům se zase hospoda rozjíždí, a to jak díky smlouvě s pivovarem, tak kvůli velké rodinné oslavě. Melancholický Macátko na samém konci této epizody byl jakýmsi bonusem. ()

Omyl, otec spokojenosti (2016) (S02E13) 

A zase klesáme o úroveň níž. U Slepičků nic zajímavého, Malvína se stává známou díky televizi a rádiu, které o ni jeví zájem díky kuchařce. V hotelu už se zase vyhrožuje. Robert ohledně exitu Renatě, Trébl ohledně vyhazovu z práce Juniorovi a Renatě. Kluci střídaj brigádníky jak trenky, ale vypadá to, že Macátko se jen tak vyměnit nenechá. ()

Lež má krátké nohy (2016) (S02E14) 

Macátka (dle Lia Pacátka, což se mi líbí víc) si čím dál víc oblibuji. Chyběl Grand, většina se zaobírala Slepičkovými. Daniela zase budeme rozpitvávat, kluci maj zas problém, Pacátko ho vyřeší. Nezasmál jsem se ani jednou, ale dramatický to taky nebylo. Já vlastně nevím, proč to ještě sleduju. Asi mi to vymylo mozek, nebo co. ()

Kohoutí zápasy (2016) (S02E15) 

Opět se spřádá plán na Trébla, který pěkně naletí. Renata už není taková můra, co bývala. Oběd a večeře obou Klářiných přítelů vyjde docela dobře. Malvína to přehání. Takhle jsrm to shrnul, a vlastně jsem se na to nemusel hodinu dívat. ()

Hříchy minulosti (2016) (S02E16) 

Veruna s Burákem jdou do soutěže, Klára s Didi jsou šťastné díky Danovi, Trébl naletěl znova. Nudaaaa. ()

Reklama

Reklama