Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trochu nerozumím tomu, proč se na seriál dívají ti, jež očekávají intelektuální zábavu a pak jsou zklamaní, že seriál nenabízí intelektuální zábavu. Je to klasická studiovka jen s tím rozdílem, že na rozdíl od Ordinace či Cest domů tohle nejsou jen vztahy, ale najdeme zde celou škálu úskalí. Od podnikatelských problémů přes vztahy, ale také kuchařské zajímavosti, což potěší nejednu domácí kuchařskou kutilku či kutila. Není to klasický tupý seriál, kde se řeší jen kdo s kým a jak dlouho a pak kdo koho za koho vymění. Mě baví M. Suchánek a jeho rodina, zvláště pak Malvína, dále je docela vtipná cukrářská dvojka v čele s Kristýnou Leichtovou. Jakub Prachař a Jan Dolanský ze začátku bavili o něco víc. A méně prostoru dostal i vychytralý Vietnamec, který mě bavil hodně. Je to zkrátka seriál o vaření a ještě o trošce něčeho víc. Ale mě to baví. Je to zkrátka oddychovka, u které nemusíte přemýšlet, a ani se to po vás nežádá. Po krvelačných zprávách z války proti IS a depresivních zprávách z poslanecké sněmovny je to docela fajn si takhle odpočinout u běžného seriálu, u kterého se, na rozdíl od jiných podobných seriálů, dá i zasmát. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Takže si dáme recept na Ohnivé kuře: Nejdříve napíšeme scénář. Ze slaboduchých dialogů připravíme děj, který vložíme do restauračního prostředí, aby nebylo těch seriálů na vodě a v ordinacích přespříliš. Protože Češi mají rádi humor, přidáme pár upocených vtípků a výslednou kejdu vlejeme do úst nebohých herců, kteří se z důvodu potřeby dlouhodobého, pravidelného příjmu upsali k účinkování v této lapálii. Podáváme 2x týdně v hlavním vysílacím čase, protože nic lepšího na Primě natočit neumíme a protože si národ, který nejvíce důvěřuje Zemanovi a Babišovi, nic lepšího nezaslouží! ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Ohnivé kuře 1 (88 dílů) bylo super. Výborní herci, kvalitní zpracování, velmi dobrý scénář s dost dějovými linkami. Ohnivé kuře 2 (116 dílů) však šlo po několika dílech hodně dolů. Neustálé natahovaní čím dál tím víc stupidních dějových linek (některé neustálé točení v kruhu a žádný dějový posun trvalo více jak 4 měsíce a možná i více), mě přinutilo seriál přestat sledovat někdy 3-4 měsíce před jeho koncem. Pustil jsem si, až poslední dvě epizody, abych se podíval na to co mi říkal kamarád, který to sleduje, a sice že děj absolutně negradoval a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by to už mělo skončit. Co se posledního dílu týče tak vypadá jako každý jiný průměrný díl a uzavírat se to začne asi až v posledních 15 minutách. A samozřejmě i v něm jsem se dočkal neustále stejných řečí jaké postavy měly celý seriál. Jak kdyby se seriál zasekl v časové smičce a postavy neudělali vůbec ale vůbec žádný posun. Do toho se začali všichni chovat jak totální idioti. Třeba Veruna co za boha nechtěla rozdělit výhru mezi spoluhráče ze soutěže a tvářila se jak poslední spravedlivá (Tahle linka vydržela, až do předposledního dílu :D). A vůbec to nejstupidnější je finále. To jak to dopadlo s Robim a Rorejsem je jeden z největších výsměchů fanouškům seriálu. Rozhřešení mezi Klárou a Mikem taktéž možná ještě více... Dobře i ta svatba byla úplně debilní... No vlastně všechno bylo... První Ohnivé kuře bylo tak za 4* do druhé zezačátku šlo, ale pak to šlo tak neuvěřitelně dolů, že je to na odpad. Celkově hodnotím 3* ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept okopčený od kdečeho - mix Bobulí, Čtvrté hvězdy i Comebacku. Proč to sakra není sitcom, ale to by se musel komplet přepsat scénář, bo aktuálně je to maximálně úsměvné, ale nikoliv vtipné, což je na komediální seriál málo. EDIT: Po 4 dílech tomu dávám šanci. Nakonec je z toho vztahový seriál, ale vtipu teda ubylo, přesto jako oddychovku lze doporučit. ()

ESNYR

všechny recenze uživatele

Zatím se na to dívám jen proto že mě zajímá do jak velkých dluhů se ještě dostanou a kdo z nich zabije Babčákovou. Po 10 díle, je mi jasné že z dluhů nevylezou ještě minimálně 29 dílů, takže se na to přestávám dívat pro nelogičnost děje. Už po prvních 3 dílech mi nebylo jasné chování postav - určitě bych si nenechal srát na hlavu - a navíc se mi zdá že se to neodehrává v ČR ale v nějakém jiném neexistujícím státě, protože takové lidi já osobně neznám a ani v mém okolí se nevyskytuje tolik imbecilů, idiotů a dementů, jako tady na čtverečný metr. Odpad nedám. Hodnotit nebudu. ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Jeden díl/scénář se skládal z cca 43 obrazů (průměrně 110 stránek textu = 11 700 slov). (TheSlezy)
  • Na výrobě seriálu se během dvou let podílelo cca 390 členů štábu. (TheSlezy)

Reklama

Reklama