Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Eric Qualen: Ztratilo se nám tady v horách pár kufrů. Vy nám je najdete. Gabe Walker: Co v těch kufrech bylo? Eric Qualen: Boty, ponožky, sto milionů dolarů. Běžné věci...... Rozhodne jeden z najlepších Stalloneho filmov a jeden z najlepších akčných filmov 90-tych rokov. Veľmi atraktívne prostredie hôr, zaujímavý dej a skvelá akcia. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Zabiješ pár ľudí a si vrah. Zabi ich milión a si dobyvateľ." Krásne moralne skazený záporák, Travers, atraktívne horské prostredie, drsný a ešte drsnejší Stallone! Film má skvelé tempo, je napínavý a akoby nakrútený v 80tych rokoch. Od kamery, cez účesy postáv, až po štýl. Záporáci sú hajzli, Stallone drsný, dialógy stupídne, k tomu množstvo príjemne nezmyselných scén (Stallone lezúci po horách v krátkom tričko), či mnohé úsmevné vraždy. Proste husté béčko, ktoré sa na nič nehraje a je jeden z najlepších post-80s akčných filmov. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Akčňáky od Rennyho Harlina, až na jedinou čestnou výjimku, zdařile balancují kdesi na pomezí třídy A a B. Ani u Cliffhangera tomu není jinak. Originální a dobře provedený scénář, který ovšem má jisté nedostatky především co do reálnosti. Ty má i spousta jiných filmů, jenže Harlin není tak skvělý režisér, abyste na tyhle chybky během chvíle zapomněli nebo je úplně ve všem tom nářezu ignorovali. Ale pokud nebudete mít na práci nic moc důležitého a v telce bude na programu právě tohle, mrkněte na to. Když ne kvůli Stalloneovi, tak aspoň kvůli výbornému záporákovi Johnu Lithgowovi. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani po těch pár letech co jsem tenhle film viděl poprvé neztratil nic ze svého kouzla. Renny Harlin v plné síle ukazuje, jám má vypadat pořádný akční film, který chce udržet diváka v permanentním napětí od začátku dokonce. Záporáci sice nejsou nijak výrazní, ale díky skvěle napsanému scénáři to ani tak nevadí. Je z nich jasně cítit po čem jdou a všechno ostatní je tak trochu mimo, nezáleží na tom. Hlavní postavy jsou sympatické přesně tak jak by měli být a zároveň se jim daří být vždy na těch správným místěch. Celé dvě hodiny je děj brutálně nadupaný a je stále se na co dívat, neboť stále o něco jde. Nebezpečí tady nehrozí pouze od nebezpečných teroristů, ale také od přírody, která za nimi příliš nezaostává, o co se nepostará mráz, to s radostí dokončí gravitace. A hlavně se nedočkáme oblíbeného nekonečně natahovaného konce, i když i tentokrát příběh nekončí v tu chvíli, kdy by se mohlo hrdinům zdát - divák však moc dobře ví co se děje, tvůrci před ním namají co tajit, a tak to má být. Musím se přiznat, že ve scéně kdy se Sylvester Stallone bez bundy potýká s ukrutnou okolní zimou, mi běhal slušný mráz po zádech. Skvělá práce, jen škoda, že pro podobné filmy musíme sahat do filmotéky a nového přírustku se již nejspíš nedočkáme. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden zo skvelých filmov Sylvestra Stalloneho. Kde sú tie časy, kedy sa ešte nemuseli robiť všetky tie výbuchy a špeciálne efekty na počítačoch, ktoré sú pre dnešného diváka povinnosťou pri akčných filmoch. Zlaté filmové deväťdesiate roky. V tomto filme musím jednoznačne pochváliť okrem Sylvestra aj skvelého záporáka Rexa Linna a tiež ku podivu kladnú postavu skvelého herca Michaela Rookera, v súčastnosti známeho hlavne vďaka seriálu The Walking Dead a tiež filmu Guardians of the Galaxy. Cliffhanger je skvelý film, ktorý odporúčam všetkým milovníkom akcie. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Během jedné scény si režisér Renny Harlin stěžoval, že jsou vidět jistící lana a kaskadér pak musel lézt bez nich. (džanik)
  • Severoamerické tržby dosáhly 84 milionů amerických dolarů, celosvětové pak činily 255 mil. (NIRO)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama