Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Cival 

všechny recenze uživatele

Bezkrevný Matthew Modine, prapodivné akční scény a přeplácaný scénář poslali Harlinovu flotilu doslova ke dnu. Je nicméně krásné vidět ty prachy utopené v nedigitálních kulisách. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Geena Davis měla oživit svoji pohasínající slávu za přispění jejího manžela. Dopadlo to přesně naopak. Renny Harlina je mi líto, protože na to, jaký monumentální propadák tenhle film byl, neodvedl vůbec špatnou práci. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rádobylíbivý pokus připomenout korzárskou klasiku jakou bezesporu byly filmy s Errolem Flynnem nebo třeba Černý Korzár s Kabirem Bedim. Ale ani krása hlavní hrdinky (ostatně která žena s takovými dvojčátky jako má Geena Davisová by v korzetových šatech nepozvedla úroveň čehokoliv čeho by se účastnila, že ano?;)) a tradiční devizy tohoto žánru (exotika, souboje a spol.) toho moc nezmůžou. Prostě nic moc, pomineme-li velice dobrou hudbu, která je dílem Johna Debneyho, a díky které dostává Ostrov Hrdlořezů ***. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Největší problém jsem měl s obsazením hlavní hrdinky. Geena Davis se na roli drsný pirátky hodí asi jako Big Lebowski do speciálních jednotek. Navíc mám pocit, že Renny Harlin si spletl filmování s dnem ohňostrojů v Brně. Správný dobrodružství by mělo vonět dálkama nebo tajemstvím a ne prachama. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $98miliónov║Tržby USA $10,017,322║Tržby Celosvetovo $18,300,000║ Tak tu akoby Renny Harlin po úspešných akčných filmoch čakal zaručený úspech a doslova v jeho podaní sledujem úplne pasívnu réžiu, kde v podstate skoro nič za tie nehorázne peniaze nefunguje asi okrem tej hudby ale to je strašne málo o hereckých výkonoch v podaní Geena Davis a Matthew Modine škoda hovoriť, absolútne povrchne, miestamy to vypadá ako televízna produkcia a nie veľkofilm aspoň že tie lode postavili skutočné. Záverečný súboj lodí bol ešte ako tak v medziach, ten sa dal zniesť. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, který na dlouhá léta pohřbil piráty v Holywoodu do nejhlubší hrobky v oceánu. Dlouholeté čekání na zachránné plavidlo se vyplatilo a Piráti z Karibiku navrátili piráty zpět na výsluní. Tento film však je opravdu blbost a nezaslouží si být milován. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nestastny dobrodruzny film, ktery stal spoustu penez, ktere se bohuzel na vysledne kvalite vubec neprojevily. Kdyby mi bylo deset asi bych se nad timto filmem rozplyval, ale.... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tento propadák mi zase nepřišel tak strašný. A ani mi tu nevadí Geena Davis, spíše mi přijde dost bezkrevný Modine. Pravda ovšem je, že je pro mě při sledování filmu hodně podstatná hudba a John Debney zde složil jednu z nejlepších hudebních kompozic pro film vůbec. Možná proto jsem k tomuto snímku docela shovívavý. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film jenž se stal synonymem pro neúspěch a nekvalitu. Což si tak docela nezaslouží. Není to totiž vyloženě nudná podívaná. Jen je prostě ve všech ohledech strašně moc průměrná. Přitom při jistější ruce režiséra a menší přeplácanosti by mohlo jít o výtečný pirátský snímek. Ostrov Hrdlořezů je dobrodružná podívaná, která kdyby vznikla o deset let dříve, tak dle mého nemá ani zdaleka tak špatné renomé. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slátaniny tohohle tyou mě vždycky odpuzovaly, snad možná být v hlavní roli muž a ubrat tak polovinu "rádobyhlášek", údajných dějových "zvratů" a připitomělé akčnosti a film by aspiroval na průměr nejvyššího kalibru. Pirátská tématika se holt musí zpracovávat úplně, ale úplně jinak. Tedy odpustit si výlety do teenagerských komedií (nemá-li jít o totální parodii) i do jejich romantických konkurentek a soustředit se alespoň na jednu vážnou postavu. (Jestli to může být vůbec někdy ženská, je jednoduchou otázkou.) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jedna z nejfatálnějších finančních katastrof, co se kdy ve filmovém světě objevily. Kariéra ambiciózní Geeny šla ke dnu jako ten nejděravější škuner, nemluvě o celé společnosti Carolco. A přitom je tenhle Ostrov neškodný a lehce stravitelný pirátský film se vším, co k němu patří - pokladem, akcí, plachetnicí, zradou a krásnou hrdinkou. Jen zkrátka přišel předčasně o nějakých osm let. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli TOMUTO som sa po latinsky neučil.“ V čom je problém OSTROVA HRDLOREZOV? Pretože ak JEDEN JEDINÝ FILM ZRUINUJE KOMPLET CELÉ ŠTÚDIO, tak MÁ problém. Určite nie v bombastickej výprave. Prístavy, mega lode, tajomné ostrovy zahalené v hmle. Nechýbajú povinnosti pirátskeho žánru (mapa vedúca k pokladu). Tento film proste stál 98 miliónov, čo je fakt veľa na polovicu 9O. rokov. A predsa je to také slabé. Herecké obsadenie je vyložene nevydarené (pôvodne oslovený Michael Douglas dobre vedel, prečo odmietol), Geena Davis bije v titulnej úlohe ako päsť do oka, ešte horší je však matný Matthew Modine. Vedľajšie postavičky sú mdlé (kapucín dokonca trápny), čo je hriech pre každý dobrodružný príbeh, ktorý stavia na tíme. Hlavný zloduch je v podaní čudného Franka Langellu ako čaj, plešina nestačí. Ďalej nezaujímavé dialógy, nevydarené pokusy o včasné načasovanie gagu, akčné scény opulentné ale chaoticky zostrihané, snímke chýba tempo, napätie i vnútorná logika. Ako pre Davis, tak pre Harlina tento veľkolepý prepadák predstavoval plus mínus záver dovtedy úspešnej kariéry. Neskorší Piráti Karibiku sa zo všetkého poučili a boli super. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pirátská tématika, plachetnice, překrásné ostrovy Karibiku a dobrodružná honba za pokladem, to vše v tomto jinak v tomto jinak nenáročném, nemastně-neslaném a hlavně docela zbytečně předlouhém snímku. Film má tu správnou piratsku atmosféru, akorát jsem postrádal nějaký větší napětí. Kolikrát velice fatální a nesmyslné bitvy viz. jako ta poslední na dvou lodích, které proti sobě stojí a navzájem se snad z pěti metrů odstřelují-takový nesmysl (co se týče skutečnosti, i jisté taktiky) jsem dlouho neviděl! Dobrá místa se tu střídají s hluchými, souboje pirátů jsou asi tak napínavé jako když bojují děti v mateřské škole, domnívám se že například k Černému korzárovi má tento film hodně daleko, Geena Davis jako Morgan je sice hezká, ale jako pirátka rozhodně nepůsobí. No zázrak to vyloženě nebyl, ale takový odpad-také vyloženě ne.. Exteriéry Thajska a Malty byly vynikající a Geeně Davis to v přiléhavém korzetu také docela slušelo, ač její hlas byl opět velice nevýrazný, řekl bych že až přímo dětinsky tragický, navíc určitě by ve mě ale nevzbudila absolutně žádný respekt a autoritu neměla jako vrchní velitelka-kapitánka taktéž téměř žádnou. Není nad mužského kladného hrdinu např.s dobrodružné klasiky Černý Korzár nebo přímo Deepovského Jacka Sparrowa. Na závěr bych tedy ještě dodal-že dabing u některých osob byl přímo katastrofální! Mluvení padesátiletého chlapa jako dítě-no nevím, ale tady mohli vybrat přeci někoho vhodnějšího. 100. mil. film s megalomanskou výpravou nakonec skončil jako naprostý finanční propadák, který může oslovit vážně tak max. děti do 15. let, které se ale v té době podobně jako třeba já vezli hlavně na vlně animovaných filmů, v té době skutečně na vrcholu.. Přibližně kolem roku 1992, mě však podobným způsobem tedy asi v mých 13. letech oslovil například film Hook, tak tady se zas pokládám otázku, že přeci jenom jako pubertálnímu klukovi by se mě to zřejmě asi líbilo. Ještě bych podotkl fakt že od tohoto filmu se de facto žádnému jinému režisérovi do podobného žánru (nechtěného) na dlouhá léta tedy přesně na 8. let jít. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Škoda že tenhle docela slušný snímek položil na prdel jednu z nejlepších produkčních společností 90. let... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč nezatracuju exsistenci toho filmu je fakt, že si zde Verbinsky bzjevně bral inspiraci při tvorbě Pirátů z Karibiku. Jinak ale šmíra nejtěžšího ražení, Geena Davis je strašná, akce je jaksi bez nápadu, šťávy, čehokoliv a celé je to tak strašně zdlouhavé a nastavované... Skutečné utrpení... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnej film, samozřejmě že nápad dat jako hlavního hrdinu pirátku, která si hraje že je nějak hrozně drsná neni úplně nejšťastnější, ale Geena Davis to nehraje úplně špatně a i když to nemá nějak zvlášť promyšlenej a propracovanej děj a většina těch neznámejch herců hraje dosti průměrně, tak se u toho dá docela dobře pobavit, možná by film snes trochu menší stopáž, protože přece jenom ta zápletka neni zas tak dobrá, aby se to dalo prodlužovat donekonečna, ale 2 hodiny nejsou nic co by se nedalo vydržet. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

První pokus udělat z Geeny Davis akční hrdinku a první pád na držku, přesto to její manžílek zkusil podruhý, aby si tu hubu rozbil ještě jednou. Harlin se asi v předmanželský smlouvě zavázal splnit manželce každý přání, jinak si neumím vysvětlit, jak mohl vzniknout film, proti kterému jsou i třetí Piráti takřka veledílo. Tohle je totiž neskutečně pitomá věc s naprosto ujetým scénářem co se týká charakterů, směřování děje, zvratů, zkrátka všeho. Dodnes nechápu, jak se mi to povedlo dokoukat do konce, asi v tom bylo něco svým způsobem fascinujícího. Člověk si pořád říká ne, to neudělaj, a ono jo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se Harlin nesnažil a ne, že by mu to v některých jednotlivostech (výprava, akce) nefungovalo. Ale jako celek a jako jeden z nejdražších devadesátkových blockbusterů to pokulhává. Scénář sice svižně řetězí žánrové motivy, ale žádnou památnou podívanou s nějakým přesahem z nich neuplétá a chtělo by to přitlačit i na vtipné slovní přestřelky, které se tu objevují jen tu a tam. Geena Davis sem sice typově sedí a minimálně v Thelmě a Louise předvedla, že hrát umí, ale tady moc přesvědčivá není a její chemie se snaživým Modinem, kterému role sedla výrazně líp, je nulová. Celkově tomu chybí drajv, velkolepost a efektnost, které o osm let později nabídli Piráti z Karibiku a Master and Commander. Je zajímavé, že ve stejném roce vyhořela i jiná epická mořská podívaná, Vodní svět, zatímco o dva roky později se Titanic stal nejúspěšnějším filmem všech dob. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ve stejné době jako Piráty z Karibiku a musím říct, že jsou oba přibližně stejně dobré. Zatímco v Pirátech okouzluje skvělý Johnny Depp, tady na vás pirátská atmosféra dýchá ze všech stran. Možná, že někomu přijdou Piráti z Karibiku mnohem lepší, ale to bude spíš jen obrovskou reklamou, která číhala opravdu na každé stěně. ()

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama