Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč nezatracuju exsistenci toho filmu je fakt, že si zde Verbinsky bzjevně bral inspiraci při tvorbě Pirátů z Karibiku. Jinak ale šmíra nejtěžšího ražení, Geena Davis je strašná, akce je jaksi bez nápadu, šťávy, čehokoliv a celé je to tak strašně zdlouhavé a nastavované... Skutečné utrpení... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bez akýchkoľvek príkras ako prvé napíšem, že Geena Davis v pirátskych a starodávnych šatách bola jedným z toho najviac sexi, čo kedy filmové plátno vypustilo do sveta. Doba obľúbených pirátskych snímok žiaľ už asi pominula. Napriek tomu sa filmári čas od času pokúšajú oživiť záujem o tento vďačný dobrodružný žáner. Skúsený režisér akčných filmov Renny Harlin nakrútil Ostrov hrdlorezov ako pestrú prehliadku, ktorá má všetky atribúty rozprávania o bukanýroch. Scenáristi vytvorili jednoduchý príbeh o honbe za pokladom na neznámom ostrove. Pridali do neho všetko, čo má taký príbeh mať a ozvláštnili ho tým, že na miesto romantického hrdinu dosadili odvážnu sexi ženu. Dej sa odohráva na Jamajke a v jej okolí. Podľa zavedených pravidiel sa v ňom objavujú divoké úteky, šermiarske súboje, výbuchy strelného prachu či stroskotanie v búrke; nechýba ani námorná bitka. Hlavnú úlohu si prekvapivo zahrala Harlinova manželka Geena Davis, známa doteraz z úplne iných rolí súčasných žien. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

První pokus udělat z Geeny Davis akční hrdinku a první pád na držku, přesto to její manžílek zkusil podruhý, aby si tu hubu rozbil ještě jednou. Harlin se asi v předmanželský smlouvě zavázal splnit manželce každý přání, jinak si neumím vysvětlit, jak mohl vzniknout film, proti kterému jsou i třetí Piráti takřka veledílo. Tohle je totiž neskutečně pitomá věc s naprosto ujetým scénářem co se týká charakterů, směřování děje, zvratů, zkrátka všeho. Dodnes nechápu, jak se mi to povedlo dokoukat do konce, asi v tom bylo něco svým způsobem fascinujícího. Člověk si pořád říká ne, to neudělaj, a ono jo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak špatný, jak se traduje, Ostrov hrdlořezů není. Geena Davis je velmi sympatická, Frank Langella skvěle záporný, výprava velkolepá, Debneyho hudba bez jediné falešné noty, akční scény často doslova explozivní a tempo nepřetržité. Velká škoda je však toho nepříliš zajímavého a ničím originálního příběhu, dlouhé stopáže a především marných pokusů o humor, které se téměř stoprocentně míjejí účinkem (čestnou výjimkou je například houslista v závěrečné bitvě). Tři a kousek. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To byla v roce 1995 nějaká hrozná potopa? Paměť už mi tak neslouží a přece jen mi v té době bylo 7 let, ale jinak si nedokážu vysvětlit divácký nezájem o dva velkorozpočtové filmy odehrávající se na vodě. Jedním z nich je právě Ostrov hrdlořezů a tím druhým Costnerův Vodní svět. A při tom se jedná o kvalitní filmy. Fakt. Ostrov hrdlořezů stojí za pozornost díky výborné výpravě, svižnému tempu a našlapané akci, kdy všechno vybuchuje (Občas sice i dostavník. Ale tak když mu trefili nádrž:-) a celé to za ty dvě hodinky docela rychle uteče. Geeně Davis jsem tu drsnou polohu moc nežral, ale na druhou stanu jiskření mezi ní a Matthew Modinem docela funguje. Pohodou a karibským rumem nasáklý film, který si určitě nezaslouží, aby ho každý srážel jen protože nic moc nevydělal a pár kritikům se nelíbil. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Původně si měl roli Shawa zahrát Micheal Douglas. Ten však z projektu odstoupil, protože tvůrci odmítali dát této postavě větší prostor. (Coldrex)
  • Scénář a kulisy byly dokončovány bez dohledu režiséra Rennyho Harlina. Výsledky se mu však nezamlouvaly, a tak se začalo bourat, přestavovat a přepisovat. Také to je důvodem, proč se rozpočet snímku vyšplhal až na 115 milionů amerických dolarů. V kinech jich poté ale utržil pouze 11 a půl. (Coldrex)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama