Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších kasových prepadákov histórie, po ktorom by tak ostrov hrdlorezov mal navštíviť samotný režisér a vydať sa napospas osudu. Ono, nie že by to bolo úplne márne, ale keď to porovnáme s mnohými tými korzármi a pirátmi, o ktorých sa natočilo veľa filmov, tak toto pokulháva. A to nielen v porovnaní s Deppovskými pirátmi, ale napríklad aj so seriálom o Tarabasovych Karibičanoch. Tu to bolo za veľa peňazí málo muziky, akurát tak emancipovaná hrdinka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli TOMUTO som sa po latinsky neučil.“ V čom je problém OSTROVA HRDLOREZOV? Pretože ak JEDEN JEDINÝ FILM ZRUINUJE KOMPLET CELÉ ŠTÚDIO, tak MÁ problém. Určite nie v bombastickej výprave. Prístavy, mega lode, tajomné ostrovy zahalené v hmle. Nechýbajú povinnosti pirátskeho žánru (mapa vedúca k pokladu). Tento film proste stál 98 miliónov, čo je fakt veľa na polovicu 9O. rokov. A predsa je to také slabé. Herecké obsadenie je vyložene nevydarené (pôvodne oslovený Michael Douglas dobre vedel, prečo odmietol), Geena Davis bije v titulnej úlohe ako päsť do oka, ešte horší je však matný Matthew Modine. Vedľajšie postavičky sú mdlé (kapucín dokonca trápny), čo je hriech pre každý dobrodružný príbeh, ktorý stavia na tíme. Hlavný zloduch je v podaní čudného Franka Langellu ako čaj, plešina nestačí. Ďalej nezaujímavé dialógy, nevydarené pokusy o včasné načasovanie gagu, akčné scény opulentné ale chaoticky zostrihané, snímke chýba tempo, napätie i vnútorná logika. Ako pre Davis, tak pre Harlina tento veľkolepý prepadák predstavoval plus mínus záver dovtedy úspešnej kariéry. Neskorší Piráti Karibiku sa zo všetkého poučili a boli super. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Akční, svižná, výpravná, přiměřeně zábavná a velmi spektakulární podívaná. 1) Takhle nějak jsem si představoval bájná pirátská dobrodružství ve věku, kdy mě to zajímalo._____ 2) Film pravděpodobně cílí na teenagery, ovšem na teenagery před třiceti lety. Nejsou tu žádné gore scény, žádné krveprolití, žádný sex. Vše jen v náznaku a decentně, jak to bývalo zvykem za mých mladých let. Pro mě plus, pro některé diváky asi ne._____ 3) Trochu problém mám s hereckým obsazením. 36letý Matthew Modine (zloděj Shaw) není špatný, i když mojí představě fešného charismatického piráta neodpovídá ani za mák. Kvalifikací pro roli 39leté Geeny Davisové bylo zřejmě manželství s režisérem, jinak si její angažování neumím vysvětlit._____15letému Christopheru Mastersonovi (blonďatý pirátský klučina Bowen) to slušelo. Opička Finster sedí._____ 4) Ke konci si snímek stává poněkud rozvláčným, nějakých 20 minut krácení by prospělo._____ 5) Zajímavosti obsahují přehled neúspěchů snímku, které nějak nechápu._____ 6) Filmováno převážně na Maltě a vloudilo se i pár záběrů z Thajska._____ 7) Určitě bych dal pět hvězdiček...kdyby mi bylo patnáct anebo kdybych byl fanda do pirátských dobrodružství. Holt ale není a nejsem. Ale přece jen...Onto your stations, men. Prepare to come about, south to south-east. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Mooc dobrá oddechovka na sobotní večer...Řekla jsem si: když to bude kravina, tak to vypnu. A...nevypla sem to. Jenom ta strašně oslavovaná hudba mi právě neseděla. Byla celá taková přeplácaná a jásavá, občas jsem si musela říkat, že je to snad vtip, do některých scén se vůbec nehodila. To je ale všechno, co bych filmu vytkla. Byla jsem zase malým dítětem, které se zaťatými pěstmi očekává ten nevyhnutelný happyend. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Blockbuster od Harlina který bohužel nevyšel. Je to naprosto průměrný pirátský film s velkým rozpočtem který ale není tak moc vidět. A nezachrání to ani parádní kamera dobrá výprava a sexy Davis. Film je šíleně zdlouhavý a dost jsem zíval. Škoda čekal jsem od toho daleko více. Harlinovy tenhle přešlap ale prominu, nenatočil zatím nic z čeho bych blinkal, což se málokomu povede. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Problémy provázely i natáčení, které se přizpůsobovalo rozmarům režiséra a jeho hlavní hvězdy (=partnerky). Původně obsazený Oliver Reed musel z projektu odstoupit, neboť ukázal na Geenu Davis holý zadek. Kameraman si zlomil zápěstí a musel být nahrazen a Harlin se shádal se štábem takovým způsobem, že několik desítek techniků dobrovolně natáčení opustilo. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)
  • Malá pirátská opice, kterou nosí Geena Davis (Morgan Adams) většinou na rameni, se jmenuje Thor. (Rominator)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama