Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

TerezD 

všechny recenze uživatele

Na Pustinu jsem slyšela od známých tolik chvály, že mi to nedalo a musela jsem se podívat, o čem všichni tak nadšeně diskutují. Po prvním dílu jsem spokojená, skvělé zpracování, kamera naprosto bez chyby. Perfektně vykreslený obraz nehostinných severních Čech nabitý mrazivou až severskou atmosférou. Zatím je předběžné hodnotit celý seriál, ale pokud se to bude dál vyvíjet, tak jako po úvodním dílu, tak moje nemalé nadšení ještě vzroste. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soidní rozjezd, který ukazuje nejen počátek samotného případu, ale i problematiku celé obce. Koncept Twin Peaks funguje hned od prvního dílu velmi dobře. Všichni jsou podezřelí, všichni jsou divní...Je vidět, že tvůrci si dali práci s atmosférou místa, a díky lokacím dokázali onu ponurost skvěle vystihnout. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normální Severní Čechy. Chtělo by to sevřenější, vyostřenější prostředí/charaktery. Beru, že to je začátek. Třeba se to ještě více ponoří do reklamy na Českou Republiku ;) . Jinak trošku hype...72%. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Jasně že jsem čekal, že to bude dobrý, ale ne až takhle dobrý. Vykreslení Sudet je sice možná i přehnaný, a to říkám jako někdo, kdo v nich vyrůstal, i když ne zrovna v podkrušnohoří. Přes esenci toho nejdepresivnějšího zůstává ale ta atmosféra prostředí tak uchopitelná, až opravdu mrazí, což je pro mě momentálně nejvíc podstatný, a rozmetává to nejčastější neduh většiny "našich" (ok, není to origo koncept) pokusů přesvědčit - hele, fakt jsme tady, není to rádoby. Marně vzpomínám, kdy jsem naposled cejtil něco podobnýho z důvěrně známýho prostředí - snad při sledování Schmitkeho a trochu při Kobrách s užovkama. Tady je ale zachycení těch nejjemnějších detailů v chování a reakcích postav skoro furt tak věrný, že nemám slov. Výborně hrajou všichni, Stivínová jak o život. Normálně mám strach podívat se na další díl, aby se ten dojem nepokazil. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Pustine jsem se dostal celkem se spozdenim. Co jsem tak slysel, tak jsem ocekaval depku. Ale takovou? Tak kvalitne natocenou? Vypada to na serialovou pecku, kterou jsem si mel vpalit mnohem driv. Jestli se udrzi kvalita pilotu, tak se mam na co tesit! ()

.baris. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První, co mě napadá, je, koho napadlo obsadit sluníčkového Jaroslava Duška do takovéhle role. Ale ono to funguje, na úsměvné "štípání bambusů" si při jeho scénách v chatce rozhodně nevzpomenete, ba naopak, jde z něj strach smíšený s hnusem a možná i špetkou lítosti. A vůbec tak nějak pořád přemítám nad obsazením, který je prostě absolutně famózní. Ale po prvním dílu mě celá výborně vykreslená hnusná atmosféra ponořuje tak hluboko, že si nejsem jistá, že chci sérii vidět celou a přemýšlím, zda Pustinu vůbec dokoukám. Nakonec se však rozhoduju, že to dám, přece jenom ohlasy jsou velké a výkony prvního dílu jsou příslibem, tak uvidíme, snad se toho sexu aspoň trochu ubere... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že ačkoliv nelze upřít tomuto dílu řemeslnou kvalitu na vysoké úrovni, opomenout výborné herecké výkony, tak mne to nechytlo. Ani téma, ani zpracování. Atmosféra je sice patřičně "Severská", bezvýchodnost kraje z ní cáká všemi směry, ale osudy těch nerudných lidiček mi tak nějak zůstaly ukradené. uvidím, co dál. ()

REP_ReZeNT 

všechny recenze uživatele

První díl jede uz po první polovině na víc jak 80%, vynikající znělka, vynikající hudba, atmosféra odpovídající pustině do slova a do písmene. Špína, deprese, sklíčenost, úzkost, napětí, atmosféra severní "pusté" Evropy, chci okamžitě vidět další díl. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla bída a zmar. Z každého jednoho člověka nemáte dobrý pocit a všechny postavy a obyvatelé Pustiny jsou extrémně v hajzlu. Město pokrývá šeď, mlha a v pozadí se hulí ze všeho z čeho jde. Navíc i každé místo a prostor působí, jako by byl před spadnutím. Pasťák (ten mi připomínal v hardcore verzi ten Bočanův z trezorového filmu s Vyskočilem, jehož tady hraje Benoni), hospoda, rozpadlé chatrče i parkoviště s kamiony a skoro z každého vylézá prostitutka. Myslím, že Zachariáš, jemuž tleskám, nemohl nastavit pochmurnější a depresivní atmosféru. Technicky se jedná o skvost, jak kamerou, tak střihem, ale nejvíc mě zaujala vynikající práce se zvukem, ostřílené dvojice Čech - Rejholec. Scénář Štěpána Hulíka rozjel několik opravdu podivných postav a každá může ve chvíli překvapit, k tomu se nejedná o scénář, který by byl nějak zbytečně komplikovaný. Naopak je velmi srozumitelný a jasný a nastavuje zrcadlo některým aktuálním problémům a zabudovává je do detektivní zápletky. Velmi se mi líbilo obsazení, které není úplně tradiční. Stivínová v roli starostky a místní učitelky v lesní školce, působí výborným a vyrovnaným dojmem, Duškova postava, vzhledem k jeho komediální minulosti, absolutně z jiného soudku - psychicky narušený erotoman, dále Holubová s Vladykou jako manželé, Špalková, nebo Sitta, bez chyb a přesně zapadli do oné šílené temnoty a syrovosti. Jsem jen a jen zvědav, co se z toho vyvine dál. Zatím velké Díky HBO a gratulace k další nastavené laťce do nedosažitelné výše. 80% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začína to dosť zaujímavo. Všetko to ide pomaly, ale ako pilotný diel to stačí. Závan filmárčiny tam cítiť je, obsadenie je super a príbeh nás ku koncu pekne začne vnárať. Som rád, že som sa konečne k tomuto seriálu dokopal. ()

korect 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl připomene zápletkou snad nejvíc seriál Killing nebo Twin Peaks, atmosféra je tady ale mnohem syrovější. Zajímá mě, jak se příběh dokáže rozestřít do osmi dílů, zatím dávám napjatých 70% ()

Reklama

Reklama