Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání dobrovolníků po zmizelé Michaele nepřináší úspěch, do jejího hledání se kromě policie zapojuje přes své psychické problémy i dívčin otec Karel (Jaroslav Dušek), zároveň se rozbíhá pátrání po uprchlém Filipovi (Oskar Hes), chovanci místního výchovného ústavu. Filip nachází útočiště u svého otce v Polsku, vychovatel Adam Vašíček (Štěpán Benoni) se snaží od svého bratra Lukáše (Jan Cina) dozvědět, co má společného s Filipovým útěkem, policie zatím bere v potaz možnost, že by Filip s Michaelou mohli odejít spolu. Filipův polský azyl končí za dramatických okolností, a setkává se tak s vyšetřovatelem Rajnerem (Leoš Noha), který z něj rozhodně nemá radost. Po Filipově návratu do ústavu se z něj Adam snaží dostat informaci o tom, co ho spojuje s Lukášem. (Necrotongue)

(více)

Recenze (31)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dvou epizodách se budu držet zkrátka, ale voní to severem, tudíž očekávám velké překvápko. Našinci hrají výborně a pochopitelně Jarda Dušek je mimo jiné, skvěle nalíčený. Možná je škoda, že se to zahojí. Tak sem s dalším dílem, zatím je to výborně rozehrané! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mami, ségra si myslí, že je největší obluda na světě." Příkladná matka nemá ani jednu fotku své milované dcery? No dobře. Takže se pátrá, prchá, nikam to moc nevede, každá scéna s dementy z Pasťáku je pro mě utrpením a ani Karel nikoho neznásilní. Přesto mě celkem bavila polština, zaujala mě situace kolem Lukáše a jen doufám, že ty na závěr nalezené nohy nebudou mít stejně dementní vyústění, jako to tajemné "Něco máme" z koncovky první epizody. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci dál vysílají několik matoucích stop, do popředí se začíná víc dostávat téma mladistvých delikventů, kteří mají hodně mizerné vyhlídky. Začínají se propojovat s pátráním po zmizelé dívce, což nabídne několik slušných scén. Víc prostoru dostává i rozvážný vyšetřovatel Leoš Noha, který stejně jako vesměs neherci z pasťáku herecky zaujme. Víc se postupně dostáváme do spletitých vztahů a některé postavy se dál propadají do bahna, které si pod sebou rozšlapaly. Velká spokojenost. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhý díl má své, začíná se nám to zamotávat. Více prostoru dostal Jan Cina, kterému role drsňáka svědčí, v takové roli jsem ho totiž ještě neviděl. Kluci z výchovného ústavu dostanou také prostor a divákovi se něco málo vyjasní. Nejvíce však táhnou seriál Jarda Dušek a Leoš Noha, oba ještě neřekli poslední slovo. Prostředí a další věci chválit už nemusím. Teď vše záleží jakým směrem se bude seriál ubírat a jestli nás čeká nějaké překvapení. Kvalita z toho cítit je, teď záleží, jak se s tím naloží. Závěr samozřejmě nalákal dál, přesto první díl byl o něco málo lepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prechádzka po nových zákutiach českého Mordoru pokračuje, spoznávame ďalších skřetov. Zabudnite na elfov a hobitov, možno sem tam nejaký trpaslík. Menšou nevýhodou môže byť, že "wau" efekt epizódy 1 patrí vždy len epizóde 1 a riešenie záhady je ešte v nedohľadne. Ale drsňárna je to pořádná... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je již dobrý zvykem druhých dílů, bylo to výrazně slabší. Dokonce ani Jarda Dušek neukázal svoje péro. Docela mě zaráží duo Stivínová - Křenková coby matka - dcera. Mezi oběma herečkami je i na první pohled věkový rozdíl zhruba 15 let. Vím, že se na severu Čech ději divné věci a tamní obyvatelstvo je civilizací nepolíbeno, ale že by to byla až taková zvířátka, která by se množila už v 15 letech? Musím se přiznat, že moje nadšení po prvním dílu lehce upadlo. Na české poměry je to stále dobré, ale trošku to začíná smrdět tuctovou kriminálkou točící se kolem drog a sexu. Snad tahle epizoda byla jen pověstným tichem před bouří. Pokud by se celý seriál odehrával v podobném duchu, tak mi asi dlouho chutnat nebude. Slabší tři kousky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na červenou nit příběhu zmizelé dcerky místní starostky v podání vynikající Zuzany Stivínové jsou navlékány korálky sociálních motivů. I v tomto dílu vidíme pusté životy a vládne sychravo, šedo, smog, mlha, tma vytvářející z měsíční krajiny po minulé uhelné éře přízračné kulisy.Severskou stylizaci a vynikající filmová řemesla. Vidíme dobové rekvizity jako třeba letité lůžkoviny, igelitové tašky poletující prázdnotou, zvadlé květiny na odpočívadlech otřískaných paneláků, oschlé chlebíčky. Prostě obraz vykořeněného zmaru. Ale točit bezčasí znamená logicky línější rytmus vyprávění. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina kvalitních záležitostí z prvního dílu zůstala, jen děj lehce ztratil na tempu, protože se scénář více věnoval vedlejším linkám příběhu, které mají diváka znejistit a zmást, ale my se nedáme! ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl si diváka postupně omotával zajímavými dějovými lanky, struktura druhé epizody tento svazek povolila a víceméně prošuměla bez větší pocitové rezonance. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karel je Hany manžel a Kláry táta?! To by mě vůbec nenapadlo! A mám blbej pocit, že to odnese Karel, kterej se vsadím, že nic neudělal. V minulým díle jsem ho moc ráda neměla, ale teď.. Filip není zrovna andílek koukám. Po první epizodě jsem si myslela, že bude jeden z těch lepších, ale to by asi nebyl v pasťáku, že? A Hana se pořád stará o to referendum? Nevím, jestli mám obdivovat její odhodlání bojovat o nějakej důl i přes to, že se jí ztratila dcera, nebo ji za to odsuzovat. Abraham pracuje pro tu těžařskou firmu, aaah, tak to dává smysl. Ten řetěz mě zmátnul, fakt jsem si myslela, že patří k místní mafii. Každopádně koho je mi fakt líto, je ten zrzavej kluk z pasťáku. Chudák, nevím, jak se do toho ústavu dostal, ale vsadila bych se, že to byla nešťastná náhoda. No a pamatujete, jak jsem minule říkala, že Prcek vypadá jako férovej chlap? Co k tomu dodat, každej má něco... ¯\_ಠ_ಠ_/¯ Hodnocení: moc se zatím nestalo, taková příprava půdy pro novou rostlinku s plot twistem na konci, ale baví mě to velmi/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po úvodním díle nám tvůrci začali objasňovat vztahy mezi postavami. Atmosféra je stále stejně temná, jako je cítit marnost v jednání aktérů, obyvatel Pustiny. Po bezdechém úvodu se děj maličko rozvolnil. Ale ty konce jednotlivých dílů!!!!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaj, a už je to tady. Pár zajímavých scén se našlo, ale došlo přesně k tomu, čeho jsem se obával - začíná z toho být obyčejná detektivka, ze které mnoho pořádně tajemného už vyprchalo a místo toho nastoupilo to klasické tajemno, točící se jen okolo toho, kdo zamordoval ta zvířata a kam zmizela ta holka, přičemž je dost jasné, že ji někdo zabil a i když mě pořád zajímá, kam se teda ztratila, očekávám přesně tuhle nejklasičtější možnost. Jasně, je to krimi seriál, co od toho víc mám chtít, ale u komentáře k pilotu jsem asi dost jasně napsal, jak já to s nimi mám. A klidně ať to je jen obyčejný zástupce svého žánru, ale musí si mě to prostě získat. Pustina mě pořád zajímá, ale - a to už jsem psal taky u pilotu - obávám se, že pro mě dopadne stejně jako Vzteklina... Navíc některé dějové linky mě přestávají zajímat, osudy fakanů z pasťáku jsou mi už tuplem ukradené (pokud se nikam nepohnou), co je špatně s Karlem se vlastně taky vysvětlilo a i když jsem si myslel, že se sem ten Křenkové permanentní prkenný výraz bude konečně hodit, tak se mi ukázalo, že jsem byl na omylu - ona fakt není žádná herečka, nezlobte se na mě... 3* ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím stále ve stylu "jednooký mezi slepými král". Ano, ve srovnání s ostatní českou seriálovou tvorbou Pustina vyčnívá, ale že bych se třásla nedočkavostí na další díl... To ne. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E02 - Jasná kopie severských serošů "Pustina" je rozhodně na předních příčkách novodobých českých seriálových hitparád.. Celosvětově však dalece pokulhává.. Po rozpačitém prvním díle si díl číslo dva krapet pohoršil.. Příběh relativně bez děje.. Na můj vkus se sleduje nějak moc osob najednou.. Hudba si už od prvního dílu u mne vede dost mizerně.. Druhá epizoda se snaží rozplétat vztahy mezi místními starousedlíky a snaží se nám pospojovat vlákna sousedských i rodinných vztahů.. Napětí se tu řeší převážně střihem.. Atmosféra malinko opadá.. Přijde mi, že tvůrci více tlačí na pilu.. Trošku to vypadá, že se snaží udělat z komára velblouda.. V jedničce díl střihli tak, že jsem se těšila na další.. Závěr ve dvojce je křeč a na trojku mne moc nenavnadil, ale rozhodla jsem se "Pustině" dát ještě šanci.. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl ještě vesměs dokresluje pocity načrtnuté v prvním dílu. Postupně se představují vazby mezi postavami, a na scénu ještě nastupuje policejní detektiv v podání výborného Leoše Nohy, který ukazuje, že při správném vedení nemusí být jen Ádou z Okresního přeboru. Opět je třeba připomenout výbornou atmosféru, kterou dokázali tvůrci brilantně přenést k divákovi. První dva díly jsou vesměs takový komplexní dvojdíl, kdy se seznámime s fungováním tohoto fiktivního světa (Reálně nelze určit, kde v ČR se odehrává, protože spojuje aspekty několika míst do jednoho). ()

Reklama

Reklama