Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání dobrovolníků po zmizelé Michaele nepřináší úspěch, do jejího hledání se kromě policie zapojuje přes své psychické problémy i dívčin otec Karel (Jaroslav Dušek), zároveň se rozbíhá pátrání po uprchlém Filipovi (Oskar Hes), chovanci místního výchovného ústavu. Filip nachází útočiště u svého otce v Polsku, vychovatel Adam Vašíček (Štěpán Benoni) se snaží od svého bratra Lukáše (Jan Cina) dozvědět, co má společného s Filipovým útěkem, policie zatím bere v potaz možnost, že by Filip s Michaelou mohli odejít spolu. Filipův polský azyl končí za dramatických okolností, a setkává se tak s vyšetřovatelem Rajnerem (Leoš Noha), který z něj rozhodně nemá radost. Po Filipově návratu do ústavu se z něj Adam snaží dostat informaci o tom, co ho spojuje s Lukášem. (Necrotongue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na červenou nit příběhu zmizelé dcerky místní starostky v podání vynikající Zuzany Stivínové jsou navlékány korálky sociálních motivů. I v tomto dílu vidíme pusté životy a vládne sychravo, šedo, smog, mlha, tma vytvářející z měsíční krajiny po minulé uhelné éře přízračné kulisy.Severskou stylizaci a vynikající filmová řemesla. Vidíme dobové rekvizity jako třeba letité lůžkoviny, igelitové tašky poletující prázdnotou, zvadlé květiny na odpočívadlech otřískaných paneláků, oschlé chlebíčky. Prostě obraz vykořeněného zmaru. Ale točit bezčasí znamená logicky línější rytmus vyprávění. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl ještě vesměs dokresluje pocity načrtnuté v prvním dílu. Postupně se představují vazby mezi postavami, a na scénu ještě nastupuje policejní detektiv v podání výborného Leoše Nohy, který ukazuje, že při správném vedení nemusí být jen Ádou z Okresního přeboru. Opět je třeba připomenout výbornou atmosféru, kterou dokázali tvůrci brilantně přenést k divákovi. První dva díly jsou vesměs takový komplexní dvojdíl, kdy se seznámime s fungováním tohoto fiktivního světa (Reálně nelze určit, kde v ČR se odehrává, protože spojuje aspekty několika míst do jednoho). ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karel je Hany manžel a Kláry táta?! To by mě vůbec nenapadlo! A mám blbej pocit, že to odnese Karel, kterej se vsadím, že nic neudělal. V minulým díle jsem ho moc ráda neměla, ale teď.. Filip není zrovna andílek koukám. Po první epizodě jsem si myslela, že bude jeden z těch lepších, ale to by asi nebyl v pasťáku, že? A Hana se pořád stará o to referendum? Nevím, jestli mám obdivovat její odhodlání bojovat o nějakej důl i přes to, že se jí ztratila dcera, nebo ji za to odsuzovat. Abraham pracuje pro tu těžařskou firmu, aaah, tak to dává smysl. Ten řetěz mě zmátnul, fakt jsem si myslela, že patří k místní mafii. Každopádně koho je mi fakt líto, je ten zrzavej kluk z pasťáku. Chudák, nevím, jak se do toho ústavu dostal, ale vsadila bych se, že to byla nešťastná náhoda. No a pamatujete, jak jsem minule říkala, že Prcek vypadá jako férovej chlap? Co k tomu dodat, každej má něco... ¯\_ಠ_ಠ_/¯ Hodnocení: moc se zatím nestalo, taková příprava půdy pro novou rostlinku s plot twistem na konci, ale baví mě to velmi/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E02 - Jasná kopie severských serošů "Pustina" je rozhodně na předních příčkách novodobých českých seriálových hitparád.. Celosvětově však dalece pokulhává.. Po rozpačitém prvním díle si díl číslo dva krapet pohoršil.. Příběh relativně bez děje.. Na můj vkus se sleduje nějak moc osob najednou.. Hudba si už od prvního dílu u mne vede dost mizerně.. Druhá epizoda se snaží rozplétat vztahy mezi místními starousedlíky a snaží se nám pospojovat vlákna sousedských i rodinných vztahů.. Napětí se tu řeší převážně střihem.. Atmosféra malinko opadá.. Přijde mi, že tvůrci více tlačí na pilu.. Trošku to vypadá, že se snaží udělat z komára velblouda.. V jedničce díl střihli tak, že jsem se těšila na další.. Závěr ve dvojce je křeč a na trojku mne moc nenavnadil, ale rozhodla jsem se "Pustině" dát ještě šanci.. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Brilantní režie a vůbec technická stránka dílu/seriálu. Epizodické zaměření na jednoltivé postavy v minulém díle jsem chápal jako nutné zlo kvůli představení charakterů a doufal jsem, že napětí na konci předchozí epizody podpořené vynikající Zuzanou Stivínovou se přenese na zbytek děje. Bohužel se nestalo a díl se znovu rozbíjí do několika více či méně zdařilých epizod. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Policie najde balení léku Sudafed. Ten obsahuje pseudoefedrin, z nějž se vyrábí pervitin. (rakovnik)
  • Pohled na Pustinu během úvodních titulků se točil v obci Výsluní na Chomutovsku, v pozadí je vidět Tušimická elektrárna. (sator)
  • Natáčelo se ve Svrkyni, Spořicích, Vrbicích, Kladně, Praze - Proseku, Terezíně. (M.B)

Reklama

Reklama