Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Karlův výslech sice Rajnerovi nepřinese mnoho užitečných informací, ale jeho průběh je rozhodně zajímavý. Karel se stává nezvladatelným, domluvy nepomáhají a Rajner ho nakonec seznámí s tím, co odkrylo vyšetřování v jeho studni. Poté, co je svědkem nálezu ve studni, otestuje Hana brodivost své dodávky a rozloučí se s intervenčním týmem ještě dříve, než se s ním stihne seznámit. Lukáš pomáhá Haně s výlovem, ta se pak dozví o své dceři nové skutečnosti a Karel naráží na zeď nepochopení a odmítání. (Necrotongue)

(více)

Recenze (36)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Slabší v nás vyvolávají touhy ublížit jim ještě víc." Tak konečně nebyl konec předchozí epizody jen dalším špekem na diváka, ale projednou to mělo smysl. To je dobře. Mne samozřejmě nejvíc potěšil můj hrdina Karel při výslechu, taky vylovení, vysušení a odbahnění dodávky a hlavně jsem měl radost, že dementi z pasťáku si pro tuto epizodu dali celkem volno. Jinak mě samozřejmě rozesmutnilo, že děti nedokáží rozeznat tátu od posranýho magora, ale asi jsme nebyli jiní. Patří nám to. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tísnivá atmosféra věčně šedivého místa je tu snad nejsilnější za celou sérii. Debutující autor karlovarských znělek Ivan Zachariáš střídá Nellis, už definitivně víme, co odhalila studna, také víme, že výbornou Stivínovou herecky přerostl nemocný Jaroslav Dušek. Jeho koncert ve vyšetřovací vazbě se musí líbit. Tenhle díl je zejména o tom, jak se oba vyrovnávají s krutou skutečností. Samozřejmě omšelé baráky, zdevastovaná příroda, blátivé ulice a konfliktní vztahy mezi obyvateli zůstávají. A Eliška Křenková konečně dostává víc prostoru. To, jak tvůrci nakládají s postupným rozkladem společnosti, je věc na české poměry nevídaná. Tolik symbolů, tolik významů, tolik falešných stop, tolik linií a motivů. Bravo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostáváme se do druhé poloviny Pustiny a s ní temná atmosféra, která přináší odpovědi a jednu ze zásadních. Ve studánce už víme, co bylo skryto, což jsem svým způsobem čekal, ale i nečekal, spíš jsem to měl 50/50. Tento díl se řadí k vrcholu prozatím, napětí by se dalo krájet a atmosféra tomu dosti pomáhá. Kluci z pasťáku jdou v tomto díle stranou. Teď zbývá jedna dalších několik otázek, kdo? Proč? Co kluci z pasťáku mají za tajemství?Nebo přítel Kláry Lukáš? Věřím, že brzo dostaneme odpovědi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposiaľ najlepšia epizóda. Psychologicky najprepracovanejšia, emocionálne najvyhrotenejšia a asi aj atmosféricky najsilnejšia, rozumej najdepresívnejšia. A samozrejme aj dejovo a dramaturgicky najplynulejšia a najvťahujúcejšia. Len sa človek obáva, či sa nedá ísť už len kvalitou o niečo nižšie, nebude jednoduché udržať latku až do konca vysoko na takejto úrovni, ale samozrejme v to pevne dúfam. Stivínová a Dušek dávajú do toho úplne všetko. Ale to aj ostatní, len mali menej priestoru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně díl jako víno. Bez zbytečných odboček se celý táhne na příjemné kriminální vlně. V podstatě celá epizoda se táhne v depresivní atmosféře a zobrazuje obraz člověka, který byl společností odsouzen. Trošku zde cítím inspiraci vynikajícím filmem Hon. Dušek zde předvedl, jak úžasným hercem je. Dokonalá procítěná role. Autoři si zde hrají s divákem jako kočka s myší. V podstatě za současné konstelace událostí nelze pochybovat o tom, že vrahem je ve skutečnosti opravdu Karel (kterého od začátku podezírám) a svůj čin provedl v rámci svého záchvatu, tudíž si ho nemůže být vědom a ani za něj nést odpovědnost. Takový závěr by pro mě ovšem byl zklamání a příliš průhledný, takže budu doufat, že se pletu. Mezi moje hlavní podezřelé se nyní řadí i nevyzpytatelná Klárka, která bytostně nenávidí svého otce a mohla by mít zájem o osobní mstu, případně žárlit na svoji sestru, která se zapletla s jejím kuchařským přítelem. Znovu musím vychválit scénář. Motiv má snad každá třetí osoba v seriálu a těším se až odhalím, co autoři nakonec vymysleli. Doufám, že to nebude nějaká ubohá fraška a já nezahodil 8 hodin svého života. Musím ještě pochválit opravdu mistrovský zvuk a hudbu od neznámého Davida Boultera, která k seriálu opravdu znamenitě sedí a podtrhuje atmosféru zmaru a beznaděje. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradiční paralelní vyprávění. Podání rodičů - Jaroslav Dušek a Zuzana Stivínová - je přesvědčivé; ovšem stačí jeden pohled sestry (Eliška Křenková) a diváka mrazí. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výslech byl velice intenzivní, skvělá atmosféra, a Dušek to zahrál bravurně. Stejně jako scéna, kdy ho zavřeli do cely a on rozbil židli, začal vyhrožovat, že se zabije, a pak mu detektiv podal fotky Míši. A stojím si za tím, že Karel prostě vrah není a to, jak se k němu ostatní z Pustiny chovají, je hrozný. I jeho rodina už ho odsoudila. Chápu proč, ale no... rozumíte. Zkrátka dokud není člověk odsouzenej, tak je nevinnej. Vůbec celá epizoda byla pěkně intenzivní. Atmosféra temnější než obvykle. Tuhle epizodu si neodpočinete ani na minutku, nervy napjatý jako struny po celou dobu, to vám zaručuju! Herečka, co hraje Hanu, to taky hraje skvěle, zahrát někoho na pokraji zhroucení, mámu, která zrovna zjistila, že ji někdo zabil dceru a neví, co bude dál, musí bejt pěkně těžký. Hodnocení: deprese na druhou/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po "akčnějším", byť paradoxně trochu psychologicky odlehčeném dílu, přišla těžká rána. Ačkoli se v této epizodě téměř nic nestalo, působil zatím nejtíživěji na psychiku. Skládám poklonu herectví Jaroslava Duška a Zuzany Stivínové. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf... Co s tím? Na jednu stranu je tahle epizoda úplně o ničem, vlastně jen vata, kde Karla všichni z pochopitelných důvodů nenávidí a on tomu nerozumí a nic jiného se zde vlastně nestane. Ani ten případ se nikam nehne - tělo Míši se našlo už minule a že to bylo opravdu její tělo se nám potvrdí hned na začátku této epizody. A i když je teďka jasné - jak jsem předpovídal - Jenže zase na druhou stranu tu ta depresivní atmosféra konečně funguje naprosto skvěle a z Pustiny konečně těží maximum toho, co v tom je. Jenže pak je tu zase ta snaha být co nejvíc tajemný za každou cenu a do toho je tu několik nelogičností (především to, že Karla doposud nikam nezavřeli a nikoho to ani nenapadlo, ale taky to, že se zrovna v Karlově cele objevila bůhvíproč židle) a naprosto obyčejná krimi zápletka a tohle všechno mi brání Pustině plně propadnout. Hlavně jsem ale zvědavý, co z toho nakonec vypadne, protože teprve potom budu mít jasno, jak moc se mi to líbilo. Slabé 4* ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E05 - I když se v tomhle díle nic moc nestane (pointa byla jasná už na konci minulého) jedná se zatím o ten nejemotivnější díl ze všech - psychicky se dotkl přesně tam, kde měl.. Herecké výkony Zuzany Stivínové a Jaroslava Duška hluboko přečnívají český standard.. Co jsem vypozorovala, tak zatím mi na "Pustině" celkově nejvíc vadí nevyšperkovaný a často vlažný scénář.. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teprve až teď se mi vryla pod kůži atmosféra seriálu. Perfektní herecké výkony a ta ponurá atmosféra jsou něco, díky čemuž je tenhle český seriál jeden z nejlepších co se u nás natočil. Jsem zvědav jak to celé dopadne. Velká spokojenost. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulý díl dějově zakončil první polovinu série a logickým a očekávaným zvratem posouvá děj směrem k druhé půlce a samotnému vyšetřování, tentokráte už vraždy. Pátý díl sice dějově dopředu moc nespěchá, ale i tak stále nabízí svou kvalitu. Detailně se tak díváme na psychologii dvou postav, z nichž jedna je stále podezřelá. Vlastně ani ne vědomě, ale tím, že tvůrcí zapracovali do děje bipolární poruchu, tak vlastně si ani nemusí být svého činu vědom. S úsměvem pak kvituju, že tvůrci i do tak hutné atmosféry dokázali zapracovat narážku na to, že Dušek hrál zpravidla vždy učitele, a zakomponovat to tak i sem :D. ()

Reklama

Reklama