Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

No, proto to má tolik procent. Vidím v tobě znalce, velkého, moudrého, unikátního, jen tak dál :-). 

 (hodnocení, recenze)

Laciné,primitivní a ubohé a na tomtéž i založené.

na příspěvěk reagoval Wau

cantona

cantona (hodnocení, recenze)

Úvodní titulky i znělka nášlapný 6 dílů shlédnuto za jeden večer.

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Seriál je úplně super.Jen jsem tam nenašel nic mysteriózního.Je to pouze detektivka.

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Vyborne, ani si nepamatam kedy som pozeral nieco z sk/cs tvorby, ale toto sa teda poze porovnan so skandinavskymi alebo uk kriminalkami. Keby som nepoznal niektorych hercov ani si nevsimnem, ze to je cesko. 

 

Spoiler:stale som si myslel, ze to bude autobusar.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Souhlas s Bluntmanem, tohle je v pozitivním smyslu ozvlášťňující. Navíc, tu podle mě je i dost dobrý, obhajitelný důvod po takovém postupu sáhnout, (spojler) případ je i není to, o co tu jde, a tyhle zdánlivě klamavé cliffhangery pracují ve prospěch týhle nejednoznačnosti. 

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Dadel

Mně teda hodně laciné přijdou cliffhangery, naopak tohle bylo osvěžující. Hlavně se s tím pracuje tak, že jakmile si zvykneš na podvodnost onoho cliffhangeru, jsou najednou překvapený... nebo bys aspoň měl být (pátý díl).

DejvCZ

DejvCZ (hodnocení, recenze)

Spoiler. druhý díl 53:50 brácha jde do bytu a tam na zemi vidí ležet ženské tělo. Bezpochyby si máme myslet že je to zavražděná. S případem ovšem nemá nic společného a byla to nějaká předávkovaná narkomanka. Tohle je u mě dost trapný a nepodařený scénaristický kousek :(.

na příspěvěk reagoval Dadel

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Dadel

Nz. Však já se obávám, že kdyby se tady siso nezeptal, nedošlo by mi to, byť mi to jméno přišlo nějaký podvědomý. Takže sisovi dík. (btw.: vzhledem k tomu, že právě kompletuju starý bijáky od Calire Denis, který jsou často dělaný právě s Tindertsicks, mně to potěšilo nakvadrát...).

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

rosomak123

Obviňoval jsi mě z toho, že upravuji své argumenty na základě výsledků hlasování, což není pravda. Za svým původním argumentem ohledně důležitosti věku si stojím (Semestr je film o mladých a pro mladé, má pozitivnější kritickou odezvu u mladých či mladších pisálků a pisatelek), přidal jsem i další (v reakci na poslech rádiového pořadu, resp. rozhovoru se Sedlákem a ústředními představiteli). Vyjádření tvůrce lze považovat za insiderskou informaci, když dost dobře nelze zpochybnit, že do toho nevidí víc než my zde na diskuzi. 

 

A prosil bych nepřekrucovat, protože moje zmínka o mediálním pokrytí byla reakcí na tvrzení o tom, kdo si co bude za X let pamatovat. Stejně tak jsem nikde nevyjádřil, že nepřijímám výsledky hlasování. Nic to ale nemění na tom, že Semestr považuji za lepší, cenu získala Pustina, menší část kritické (a "kritické") obce méně hlasovala pro Semestr, větší část pro Pustinu.  

matygol

matygol (hodnocení, recenze)

Ahoj, 

v seriálu mě zaujaly železné sochy u "Duška" kolem chaloupky .. nevíte někdo více informací k nim? díky

rosomak123

rosomak123 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Jo, poučku o korelaci a kauzalitě znám. Taky znám poučku, kterou často opakovala moje babička, že přání je otcem myšlenky. Nezní tak sofistikovaně jako ta tvoje, ale na daný případ mně sedí líp. Můžeš věřit, čemu chceš, ale neměl bys vytvářet pseudoargumenty. Co říká tvůrce v rádiu opravdu není "insiderská informace" (tvůrce se zná se všemi filmovými kritiky? se všemi mluvil a ví, že všichni jeho seriál neviděli?). Lepší mediální pokrytí Pustiny je samozřejmě pravda, ale zase nevím, kde bereš důkazy pro to, že právě tohle má právě u filmových kritiků vliv na jejich rozhodování. Třeba takový Normální autistický film v kategorii dokumentů měl x-násobně horší mediální pokrytí než Zkáza krásou nebo FC Roma a přesto s dvojnásobným náskokem vyhrál. Co třeba zkusit přijmout fakt, že stejně jako si ty myslíš, že Semestr je lepší než Pustina, myslí si zase jiní filmoví kritici přesný opak? 

na příspěvěk reagoval Bluntman

erased

erased (hodnocení, recenze)

Těch chybiček v Pustině asi bylo vícero, ale mě víc než ty zamrzelo, že docela vyšuměl Pásek. Čekal jsem, jak 'náhodou' skončí ve stejném pasťáku jako malej Masař a nějakej záběr naznačí, že vrah nedopadne dobře (a tím pádem i ten Pásek skončí jako další Balog, ne-li hůř). Ale mimo ústřední rodinu to podobně odnesly všechny postavy, škoda toho.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

rosomak123

Poučku o tom, že korelace neznamená kauzalitu, znáš? Nic jsem neupravoval na základě výsledků a zveřejněné tabulky, ono popíchnutí ohledně "ne všichni to viděli" vycházelo spíš z toho, že režisér a spoluscenárista Semestru říkal v jednom nedávném radiovém rozhovoru. Jasně, pro někoho "jedna bába povídala", pro jiného "insiderská informace". To je zároveň odpověď na první otázku. A co se týče odpovědi na druhou otázku, ne, nemyslím si to, vím, že ne, protože čtu i zahraniční periodika, v nichž jsou různá vyjádření hlasujících, pamatuji si kauzy z minulosti (viz Zkrocená hora). Ovšem nepovažuji tento přístup za korektní. Jinak za pár let se uvidí i to, jaký titul měl větší mediální pokrytí, a to nehledě na to, jestli je/není lepší než jiný, méně známý. Soudím podle sebe, Semestr považuji za lepší než Pustinu.  

na příspěvěk reagoval rosomak123

rosomak123

rosomak123 (hodnocení, recenze)

Bluntman

To jsou teda argumenty. Napřed jsi psal, že bude záležet na tom, jaké zastoupení v hlasování bude mít mladá generace. Podle výsledků na webu film. kritiky měla zastoupení silné - hlasovali všichni. A zdaleka ne všichni z nich hlasovali pro Semestr, stačí se kouknout. Takže jsi argumentaci upravil a teď píšeš, že Pustina vyhrála proto, že se všichni hlasující ani neobtěžovali podívat na Semestr. Za prvé by mě zajímalo, kde ses tohle dozvěděl (a ne, "Znám Mirku Spáčilovou" opravdu není argument:), za druhé - vážně si mysíš, že na Oscarech, Zlatých globech, jakýchkoli cenách včetně těch udělovaných kritiky, opravdu všichni hlasující vidí bezpodmínečně všechno? Asi sotva, že? Uzavřel bych to asi s tím, že jestli je "lepší" Semestr nebo Pustina se dozvíme za takových pět, deset let. Poznáme to podle toho, na který z těchhle počinů si za těch pár let někdo vzpomene. Já svůj tip mám, ale život je plný překvapení:)

na příspěvěk reagoval Bluntman

Uživatel siso smazal svůj příspěvek.

siso

siso (hodnocení, recenze)

Dobrý večer. chcel by som sa spýtať ,či nik neviem kto robil OST na tento mini seriál resp či niekde sa dajú nájť songy. cez google som nič nenašiel. dík

na příspěvěk reagoval lupuscanis

lomikarus

lomikarus (hodnocení, recenze)

Spoiler! Nevím, zda jste to už před tím někde neřešili, ale nepřijde Vám divný, že je vrah se svojí tělesnou konstitucí schopen odtáhnout víko od studny, když jsou na to potom při hledání mrtvoly potřeba dva dospělí lidi?

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Je tam i Semestr, a tak bych to na jasnou výhru neviděl. Záleží, jaké zastoupení bude mít při hlasování mladší generace.

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Maerlyn0

Tak to je mi jasný, ale tohle byla jedna vesnice a menší komunita lidí.

Mimochodem podobný případ se už stal.

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama