Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Davidx

Davidx (hodnocení, recenze)

Pachatelem vraždy Míši je soused z chaty Jaroslava Duška, Roman Skamene !

na příspěvěk reagoval Alena77

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Honzad007

Možná to bude tak banální, že ji někdo znásilnil (nebo se s někým vyspala sama), pak si šlehla, někdo ji našel a odklidil do studny.

rules

rules (hodnocení, recenze)

je to ten pasak, ma rad mlade masicko a donutil tu kurvu menit vypoved,

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Honzad007

Honzad007 (hodnocení, recenze)

Pustina začíná být v českém kontextu opravdu zcela bezkonkurenční, snad ještě nikdy jsem v takovém očekávání nevyhlížel finále českého seriálu. Zatímco předposlední díl pomalým tempem budoval snad tu nejtíživější atmosféru, šestý díl byl extra nabitý děním a novými informacemi. Stivínová s Křenkovou hrají žal naprosto skvostně a uvěřitelně, Duškova postava je dokonale rozporuplná, i postava detektiva je herecky zcela přesná. První díly jsem tvůrce ještě lehce podezříval ze samoúčelnosti některých prvků (aneb snaha o severský look), ale dneska už vážně věřím, že tohle je plnohodnotná kvalita.

 

SPOILER: Mám teorii, že si s námi tvůrci od počátku velmi dobře hrají. Servírují nám bezcharakternost obyvatel Pustiny a jejich možné motivy, do toho hned několik linek hmatatelné morální poníženosti (pletichy kolem bourání vesnice a dolů, výroba a prodej drog, prostituce, grázlové v pasťáku, sousedská nevraživost a závist, prostituce a pasáci), ale vše se možná nakonec ukáže být jen pozadím zcela banálního motivu. Proto souhlasím s návrhem níže, že Míšu zabil Vladyka. Pro starostku Sikorovou má očividně slabost, možná po ní touží už dlouho, vztah z manželkou zřejmě není ideální, nemá práci. Starší dceru Sikorové mu vyhmátl syn, a tak svou touhu z frustrace obrátil vůči náctileté Míše. A když odmítla... Rád se ale budu mýlit a budu překvapený. 

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

BarryLyndon

BarryLyndon (hodnocení, recenze)

Věc, kterou jsem u českého seriálu nečekal, že v životě napíšu. Tohle je absolutní seriálová topka snesoucí to nejpřísnější hodnocení a srovnání s čímkoliv.

na příspěvěk reagoval Alena77

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

A co ten spratek od Špalkové, a nějaké banda k němu, chlapci v pubertě, chtěj rebelovat, tak si chtěj užít se spolužačkou, ta nechce, tak jí budou chtít trochu "domluvit", přeženou to, ta to nepřežije, a tak jí hoděj k bláznivému otci do studny

na příspěvěk reagoval Alena77

Příspěvek byl smazán administrátorem.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Pátý díl byl úplný koncentrát deprese. Nepamatuju si na nic podobného z české tvorby.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Serafina

Asi možná Rapl. Jinak pokud jsi přes atmosféru, doporučuju i Městečko Twin Peaks. Tam sice nejsou šedé filtry (spíš naopak, barvy jsou tam dost syté), ale taky je to z periferie, lidi jsou tam divní a na horské maloměsto je tam docela vysoká kriminalita.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Serafina

Nedělám. Z interních zdrojů vím, že když je na scéně pan Donutil, ženou to všechno přes šedý filtr aby tolik nezářil.

Maerlyn0

Maerlyn0 (hodnocení, recenze)

Tohle že je nejlepší českej seriál, jo? :D Tvůrci viděli True detective a snaží se být cool, ale leda hovno.

Serafina

Serafina (hodnocení, recenze)

Než bude další díl, dejte mi nějaká doporučení na seriály s podobnou atmosférou. Šedý filtr, hnusná krajina, hnusný lidi, detektivní žánr není podmínkou, ale potěší.

na příspěvěk reagoval rushid, L_O_U_S

dr.ramoray

dr.ramoray (hodnocení, recenze)

Nikdy se nebabrám v ději filmů,nebo lépe,nebádám co nám chtěl autor skrytě sdělit...Ale dost dobře jsem nepochopil,proč mě autoři 4 díly nutili sledovat několik dějových linek,aby se to v 5 dílu všechno stočilo na jednu...to mi hlava nebere....Zlatá Kobra 11... :D

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

SPOILERY

 

Otec říká, že nechtěl být sobecký. Pakliže má někdo bipolární poruchu  nebere léky ( nevím proč je nebral), tak ty vztahy pak takhle dopadnou. Kdyby nechtěl být sobec tak bral přeci léky a snažil se normálně fungovat.

Ok, sice , prvděpodobně" M nezabil , ale je výbušný, nekontrovatelný, znásilnoval a škrtil tu prostitutku.  Lukáš asi taky vrah nebude, to by bylo moc jednoduchý, ale určitě ví víc než řekl Kláře. Bud to bylo víc kluků nebo třeba takový manžel Holubový ( jako kladná postava). 

Katarine

Katarine (hodnocení, recenze)

filmator

Za mě byla ta 5. epizoda zatím nejlepší. Děj se sice opravdu skoro nepohnul, ale zato mě to dost dobře emočně vyždímalo.

filmator

filmator (hodnocení, recenze)

SPOILER Alespoň že už se objevilo tělo a seriál se v půlce může přehoupnout z pátrání po nezvěstné v pátrání po vrahovi. Přitom tedy pátá epizoda celým dějem posunula si tak o milimetr. Alespoň že Jaroslav Dušek měl co hrát a zahrál to. Taky mi to trochu připomíná Killing.

na příspěvěk reagoval Katarine

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama