Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Katarine

Katarine (hodnocení, recenze)

SPOILER pro ty, co neviděli sedmičku! Já si furt myslím, že to udělal ten, co fotil Baloga u Froda a u obojího byli spolu. Takže zhruba od 4. dílu pořád stejný tip  - ten spratek od nové starostky Špalkové.

emma53

emma53 (hodnocení, recenze)

Mně ale vážně jako ten nenápadnej připadá Skamene ? :-) Ale na sedmičku teprve jdu. A ten dům vzorných dětí tam asi není taky jen tak náhodou ?

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Myslím, že tvůrci házejí úmyslně tyhle falešné stopy i po divácích (nápadné záběry "podezřelých").

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

No to sice ano, ale ne halucinogení nebo opiovou drogu, ale pervitin. Po perníku máš víc síly, více výkonosti a bla bla bla....

kuri-noha

kuri-noha (hodnocení, recenze)

Bluntman

Aha, tak díky za mini spoiler... :D Myslím si, že kdybych se podíval znovu na první 2 díly, tak by to z toho mělo bejt jasný. Syn prodavačky mi přišel divnej od doby, co seděl na ty stráni když obyvatelé Pustiny vyrazili hledat Michalu... Každopádně je to známka kvality a dotažení záměru režiséra do dobrý podoby, když já, netelevizní a neseriálovej divák, takhle vyšiluju kvůli vrahovi. Kór když kriminálky nemusím. :)

Parabot

Parabot (hodnocení, recenze)

Znovu jsem si pustil první díl a jako největší "favorit" se mě jeví syn Špalkové (scéna, kdy Stivínová z obecního rozhlasu rozhlasu vyhlašuje pátrání dle mě říká víc, než je na první pohled vidět). Ale třeba je vše jinak.

Jinak Pustina je v českém seriálovém kontextu super. Jen mě trochu irituje kolísavá kvalita mezi díly, které režíroval Zachariáš a Nellis. Zachariáš  je preciznější.

na příspěvěk reagoval Alena77

Katarine

Katarine (hodnocení, recenze)

Gogen

Naprostý souhlas. Už dlouho nad tímhle trendem kroutím hlavou. I hodnocení různých sérií seriálů mi leze na nervy, natož každý díl zvlášť. Chápu ještě, když se série liší hereckým obsazením a celkově dějem (Fargo, True Detective, apod.), ale ty ostatní? Taky mi to připomíná hodnocení různých částí jednoho filmu a prostě to nechápu.

Gogen

Gogen (hodnocení, recenze)

...nějak si nemůžu pomoct, ale připadá mi strašně divné hodnotit jednotlivé díly krimisérie ... byť je patrné, že jsou trošku nevyrovnané, přesto je to jako hodnotit film po půlhodinách ... jakože začátek filmu byl fakt luxusní potom trochu vata a závěr opět skvělý 90-60-90 ... ale jinak je Pustina skvělá a fakt se nemůžu dočkat posledního dílu :-) ...

na příspěvěk reagoval Katarine

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Jo , jo, Ondra mě už taky napadl. Je takovej skoro poctivej.....

Jinak jsem si říkala, že by bylo dobrý, kdyby to nakonec Karel byl, už jenom kvůli tomu, že s tím prostě nikdo nepočítá a pro každého by to byl totální šok.

Sedmý díl jsem ještě neviděla, ale příjde mi trochu nesmyslný, že by někdo zabíjel mladou holku, kvůli referendu atd.

Nejsme v americkým filmu....

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

kuri-noha: Slabé není, všechny roviny se tam ústrojně propojí, jenom je to fakt o rozpadu místa a lidí v něm, detektivní rovina je tomu podřízená. A z toho výčtu tipů - snad to můžu napsat - je jeden správný. :)

na příspěvěk reagoval kuri-noha

kuri-noha

kuri-noha (hodnocení, recenze)

Tak ze 7. dílu je jasný, že Vašíček (hraje Vladyka) kreje pachatele (není-li to on sám), protože pořád ukazuje na Karla a snaží se ho očernit. Z toho stejnýho důvodu hodili holku k němu do studně. Vašíček v tom tak i tak musí mít prsty. Možná je to organizovaný více lidma. Motiv je jasnej - umrtvit snahu Sikorové o petici za odmítnutí prolomení limitů. Tudíž ten bohatej majitel rubačský společnosti měl důvod někoho najmout, aby Sikorový "nějak" zavařil. Jestli to bude někdo naprosto bez doposud nezjevnýho motivu, tak mě tím tvůrci nakakají, protože lidi samoúčelně matou ve snaze zakrejt svou neschopnost vytvořit dobrý rozuzlení. Možná že Vašíček kreje svýho staršího syna... Čili okruh podezřelejch, který vlastníma rukama zabili, je jasnej: starej Vašíček, jeho starší syn (vychovatel), pak plešatej pasák kurev no a můj tajnej (stále slábnoucí) tip z 4./5. dílu: kluk prodavačky. Podle recenzí je rozuzlení slabý, tudíž třeba nejde o žádnej velkej komplot a naprosto banálně tu holku zabil nějakej kolemjdoucí a celej seriál je pak jen o analýze společnosti v Pustině.

copyrig4t

copyrig4t (hodnocení, recenze)

Alena77

V sedmém díle zase nezvykle hodně delších záběrů na Vladyku. Podle mě to bude nakonec někdo velice nenápadný

Mira00

Mira00 (hodnocení, recenze)

Tak co máte po sedmým dílu jasno? já se neodvážím tipovat, ale podle mě se to stejně ještě otočí jiným směrem.

na příspěvěk reagoval DwayneJohnson

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel Davidx smazal svůj příspěvek.

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama