Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (827)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pustina si na začátku trochu uškodí tím, že rozehraje detektivní notu a pak přebere otěže sociální drama s "čekáním na Godota" (tedy než konečně scenáristé opustí to falešné směrování na příliš očividného pachatele a dají prostor skutečnému pátrání). Opravdu šlapat pro mě seriál začal někdy okolo pátého dílu, kdy najede pořádné tempo a až do konce nesleví. Ocenit je třeba přímo dokonalý casting s řadou neokoukaných tváří, excelentní práci se zvukem a výborně vybrané lokace. Mínus za některé nadbytečné linky, které seriál zbytečně natahují (například celá pasáž s prostitutkami a jejich pasáky tam vůbec být nemusela a na výsledku by to nic nezměnilo). I přes určité výtky spokojenost. Pustina je silnou ukázkou toho, že u nás může vzniknout světově vypadající minisérie, která by si bez problémů měla najít cestu i na jiné trhy. Příště by to možná jen chtělo něco vyloženě vlastního. Pustina je navzdory svým kvalitám pořád "jen" rip-offem svých zahraničních vzorů. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Byl jsem přetěšen, takže mě seriál první dvě, tři epizody chytil méně. Pak ale začalo psychologično houstnout a všechny obsese, strachy a tajemství se z postav lepily na diváka a konec … ten byl až o zástavu srdce. Jak už pár let říkám, našemu audiovizuálnu nechybí režiséři, ale scénáristi a dramaturgové, Štěpán Hulík je opravdu supr. Ivan Zachariáš, i když jsem o něm nikdy předtím neslyšel, si řemeslo na znělkách a reklamách opravdu nacvičil a supervize v podobě Alice Nellis nebyla potřeba. Nej český seriál desetiletí je málo, skutečně, dlouho tady nebylo dílo tak společenské, tajemné, na kterém je důležité, kdo, co kdy říká, jaký to má význam krátko i dlouhodobý. I když bychom mohli mít něco vůči nadnesenosti určitých momentů nebo manýře v obraze, pořád jsou to miniaturní vady. 90%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dalo by se tomu vyčítat kdeco, ale tu severočeskou depresi, hrátky s pochmurným vizuálem a rozkrývání charakterů národní povahy v bohem zapomenutém koutu republiky, beru jako devízu, protože až doteď nikdo neměl odvahu natočit to u nás právě takhle. Hulíkova nepopiratelná inspirace u Nica Pizzolatta není na škodu, ta umanutost jedné z hlavních postav, která projde v polovině zásadní změnou, je stejně uvěřitelná, i když má kyvadlo diváckých sympatií jako na orloji. Jediná věc, která mě opravdu mrzí, je že to Zachariáš nezrežíroval celé. Díly od Nellis postrádají tu opravdovou vnitřní tenzi a jsou spíše „jenom“ velmi dobře splněným zadáním, bez ohledu na cokoliv dalšího. PS: Pátý díl, se svým dějovým bezvětřím a pochmurným tichem, je dokonalou ukázkou unikátní režie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

HBO s každou další českou produkcí zachází do vyšších kvalit. Až mám vždycky pocit, že víš už to snad ani nejde. Pustina totiž skrývá hned plejádu těch nej. Například nejlepší seriálová atmosféra za posledních dvacet let. Oblast kolem Pustiny pokrytá uhelnými doly a lesy kombinuje jak severskou mrazivost, tak českou pustost prošpikovaných Krušných hor. Sice jsem věděl, že Pustina je vymyšlená vesnice, ale vlivem hned několika faktorů jsem stále přemýšlel nad tím, kam bych si ji zařadil. A Liberecké SPZky tomu teda vůbec nepomáhaly. Dalším nej jsou určitě herecké výkony. Kdybych byl spravedlivý, tak bych tu musel vyjmenovat snad všechny obyvatele Pustiny. O stupeň víš byl ale přeci jen Jaroslav Dušek a Zuzana Stivínová, kteří se zhostili pro ně dost netypických postav. No a třetí nej a dost, je určitě originální příběh. Dlouho se mi totiž u seriálu nestalo, abych díl po díle přemýšlel, jak se bude další díl odvíjet. Přemýšlel, mluvil a dumal…Za to všechno si Pustina zaslouží plný počet pětihvězdového seriálového zázraku z Česka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

A pak že se v Česku neumějí točit temné detektivky... tak ponurý, tak syrový a tak autentický pokus se v tomhle žánru objevil tady v místní tvorbě naposledy někdy na konci 60. let v kalašovce Petra Schulhoffa Po stopách krve... Prvků, které tenhle projekt dělají výjimečným, je hned několik - atmosféra zapadlé části republiky, konce světa, příhraničí, Sudet, opravdu vynikající kamera, střih a režie, minimalistická hudba a práce s ruchy, skvělé herecké výkony (vynikající Jaroslav Dušek obsazený konečně mimo svou tradiční hereckou škatulku, skutečně skvělá Zuzana Stivínová, jakož prakticky všichni herecky zúčastnění...), vynikající scénář, sociálně-kritický prvek...Pustina je real. Není tu žádná nadsázka nebo umělecká licence. Všechny ty figury jsou skutečné. A skutečný je i ten svět zobrazovaný v seriálu. Svět odvrácené strany Česka. HBO skutečně umí vygenerovat kvalitu té nejvyšší jakosti. Pustina je česká seriálová událost dekády, první ryze český projekt, který je kvalitativně srovnatelný s tím, co se točí ve světě! Mistrná sonda do života lidí na kraji společnosti. Bezradnost a nefunkčnost systému shrnutá v jedné větě - A co mi jako uděláte?! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Režijně trestuhodně rozhárané, kdy Zachariáš jede na zcela jiné vlně než Alice Nellis. Není to o tom, že by jeden z přístupů byl lepší druhého (oba jsou výtečné), ale o tom že pospolu nepůsobí jako součást jednoho celku. Jako by tomu chyběl dramaturg, který by si tak základní aspekt pohlídal. Jsou samozřejmě seriály, kde to nehraje roli. Ne tak u Pustiny, která má působit jako jeden dlouhý celovečerák. Zamrzí i to, že když už se tuzemské HBO rozhoupalo k původnímu projektu namísto dosavadních sázek na jistotu v podobě předělávek, tak i tak je výsledkem důsledné převzetí osvědčených zahraničních vzorů. Nemá to vlastní ksicht, tohle je ksicht à la Trapped/Fortitude/Killing apod. Což je sice smutné, ale nejde o výtku v pravém slova smyslu, protože si to s nimi v ničem nezadá (a to už je sakra co říci). Snad jen že v úvodní čtveřici epizod je krimi linka odsunuta do pozadí a slouží čistě jako spojující nitka nikoli tahoun. Jenže v druhé polovině se role zrcadlově obrátí a rázem má kriminální složka hrát prim, byť na to do značné míry nemá (a ne, problém není v její civilnosti). Důsledkem jsou linie vyznívající do ztracena, kdy nejedné je v první polovině věnována klidně i polovina stopáže jednotlivých dílů a v druhé polovině se ke slovu dostane na jednu dvě scény napříč několika epizodami. Navíc mi tam pocitově schází jeden díl mezi šestým a sedmým. Tolik k tomu v čem Pustina kvalitou pustne. A čím že vlastně exceluje? Vizuální stránkou, severočeským geniem loci, zašlou autenticitou, čecháčkovstvím, dialogy a především charaktery spolu s jejich psychologií a ztvárněním; v čele se Stivínovou a Duškem, který (opět) přichází s nabídkou kvalitního sexu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý to bylo. Řemeslně mega na výši a díky rozkopané krajině je z toho cítit atmosféra nefalšovaného wastelandu. Scénáristicky také nemám co vytknout. Postavy se chovají uvěřitelně a trousí normální repliky, které nepůsobí nepřirozeně. Akorát mi malinko drhla postava Jaroslava Duška, který je půl seriálu úplnej magor téměř neschopnej normální existence, a pak najednou vede velmi chytré vyšetřování na vlastní pěst. A herci do jednoho skvělí. Je vidět, že to i u nás prostě jde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍŠ, ŽE JE TO NĚJAK TRÁPÍ? JEJICH DÍTĚ TO NEBYLO...“ /// Možná nejlepší (novodobej?) českej seroš. Parádní casting, kterej Zachariáš a Nellis vyždímali do morku herecký kosti. Pak ta lokalita – temnej prdelákov jménem Pustina, kde můžete najít všechno… kurvy, pasťák, drogy, smrt a hlavně lidi, který žijou i kolem vás. Dokonalá je Stivínová a famózní Dušek. Postavy mluvěj úplně normálně a příběh – ano milé HBO – tohle je drama (a ne ta vyčpělá píčovina). Mám dojem, že takovejhle svět opravdu existuje. A jak jste na tom vy? Co víte o svých sousedech?... (Hmm, nemá cenu se divit, vždyť často nevíme nic ani o svých dětech.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že bydlím v totální prdeli. 2.) Od seriálu očekávám všechno. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "A co mi jako uděláte?" No ty vole. Na začátku jsem doufal, že se z toho třeba vyklube taková malá obdoba True Detective, nebo že to zamíří někam do těch mrazivých severských kriminálek, které si spousta lidí tak chválí. Nicméně Pustina nakonec není ani jedno, za což jsem možná ještě radši. Je to ryze česká věc, která se nejlíp pozná právě na postavách. Už dlouho jsem neviděl naše herce hrát natolik dobře, že v nich přestanete vnímat herce, a začnete vidět jenom ty charaktery. Za tohle u mě mají tvůrci obří respekt, za to plus za perfektní scénář, kterej díkybohu vydržel být napínavej až dokonce, kdy vás nejdřív naprosto položí svou pointou a nakonec definitivně zlomí ultimátním dobrem, které tu naši společnost přece jen ještě pořád drží před vlastní záhubou. Zkrátka a dobře depka, která ovšem věří na lepší zítřky. 9,5/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

65% V kostce: zvítězila forma nad obsahem (herci, režie, atmosféra, hudba, lokalita) - budu teď jen opisovat: v místních vodách tu skutečně nic takového nikdy nebylo! Jen by to chtělo lepší scénář: vážně jsem musel zkonzumovat 8 x 56 minut abych se probral k naprosto fušerskému a banálnímu rozuzlení, které je vykonstruované stylem "tohle jste fakt, ale fakt nečekali, co?" Chápu, že velká mystika, konspirace, spiknutí nádnárodních korporací atd. jsou už okoukané, a že po TRUE DETECTIVE víme, že zlo se skrývá všude, ale skutečně se v celé Pustine nenašel nikdo nápaditější než ***SPOILER*** ten malej vošoust s účesem na pěšinku ("protože si dělal srandu z mojí mami", LOL)? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Co když už nebudeme nikdy nikomu věřit?" Miluju deprese a proto se mi seriál líbil. Vlastně ne. Deprese nemám rád, protože se s nimi střetávám takřka denně a proto mě to v Pustině moc nebavilo. Byl tam sice skvěle zapomnětlivý nabíječ Karel, jeho úžasně vyrovnaná dcerka Klárka nebo hodný vařič perníku Šary, ale taky tam byla tlupa dementů z pasťáku, poldové ve svetrech a detektiv, kterému někdo neustále stál na vedení. Již z obsahu jsem vytušil, že mě to nijak zvlášť bavit nebude, ale nechal jsem se nachytat hláškami o nejlepším seriálu desetiletí. Dobře mi tak, měl jsem dát na instinkt, ale když už to vzbudilo takový ohlas, tak jsem to prostě musel vidět. Nyní jsem pro referendum, prolomení těžebních limitů a vybagrování Pustiny, protože bych do ní nerad znovu zabloudil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tuze depresivní a naprosto špičkový seriál, který není jen o vyšetřování jednoho zmizení, ale o kompletním vykreslení atmosféry českého zapadákova včetně osudů řady barvitých a v jádru velice reálných charakterů. Pustina není "Český True Detective", je ještě o fous lepší (byť se tady nikdo nemůže rovnat s Mathewem McConaugheym). Komplexní je to pravé slovo pro Pustinu. Policejní vyšetřování hraje až druhé housle právě za vykreslením prožívání postav a to nejen těch hlavních. V tomto seriál stoprocentně boduje, má totiž několik vedlejších linek, které jsou i samy o sobě zajímavé a funkční. Nevím a nezajímá mě, zda obec Pustina takhle skutečně vypadá, ale řekl bych, že v obecné rovině odvrácená strana českých maloměst je zde zachycena perfektně. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděno komplet.) Pocity jsou různé. Některé věci se mi líbily hodně, některý věci mě trochu zklamaly. Dobrý byl Dušek, jeho postava neztratila mou pozornost, a Stivínová skvěle unesla, co na ní bylo naloženo. Ale třeba dějová linka v pasťáku se vůbec neobhájila a působí zpětně dost zbytečně. Pustina je rozhodně dobrá, ale pořád hlavně jako exhibice toho, co HBO umí a co může. Hořící keř na mě působil pevněji - režie a scénář byly ve shodě, všechno bylo odůvodněné a provázané. Hořící keř byl souhra prvků, kdežto Pustina mi přijde naopak jako střet, kde se scénář, zpracování a (mnou odhadované + vyzvěděné od tvůrců) záměry vzájemně přetahují a tlačí se přes sebe. Jako platforma, kterou přítomní využívají k tomu, aby se předvedli, a to i nad rámec přirozenosti díla. V něčem je to pozitivní a zajímavé, v něčem negativní. Ten obrovský hajp tomu může jednak pomoct (lidi budou chtít, aby to bylo geniální, a záminky, aby tomu opravdu uvěřili, najdou), tak negativní (někdo čeká tolik, že ho ta "dobrá žánrovka", kterou Pustina je, neuspokojí). Pořád je to ale spíš "quality TV po česku" než "česká quality TV", což z toho nedělá nekvalitní seriál, ale vzhledem k tomu, že mnoho lidí čeká právě překročení téhle hranice, bych nadále očekávání už tolik nenastřeloval. Nakonec jde o Pustině určitě říct, že je to nejlepší český seriál (když Hořící keř a Modré stíny nepovažuju za seriál), ale na druhou stranu: Stačí to? Asi by mělo, ale ta očekávání z toho dělají vlastně relativní zklamání. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zpustošená krajina, drogy, prostitutky, vesničtí burani, sígři z polepšovny, nepřizpůsobiví spoluobčané, zoufalství, beznaděj - prostě severní Čechy jak vyšité. Český počin roku, a už teď je jasné, že Štěpán Hulík u nás nemá konkurenci (sorry Štefane:) Výtku bych měl jen k několika křečovitým cliffhangerům (závěr dílu "Něco jsme našli!", začátek dalšího dílu: "to je jen prase, hledáme dál", závěr dílu: "Tady čouhaj nohy", začátek dalšího dílu: "To je jen nějaká štětka") a k tomu, že Hulík ve snaze, aby vraha uhodlo co nejméně lidí, udělal vraha z úplně bezvýznamné postavy, jejíž čas na obrazovce byl do sedmého dílu celkem asi tak dvě minuty a pamatoval jsem si jen jednu(!) scénu, a místo toho nastrkal do seriálu spoustu falešných stop ve formě chovanců z polepšovny, kterážto linka pak vyšuměla do ztracena.___ Dušek je strašně odpornej, respect. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: Tak nevím. Zatímco ještě před jedním či dvěma desetiletími byly vyměšovací procesy ve vážném filmu víceméně tabu, dnes tu máme pro jistotu přesný opak, kdy sraní, chcaní, blití a šukání tvoří tak nějak jádro vizuální tvorby. Silné výrazy, jenže vole drsný jako jó, jako prostředí. Do dvacáté minuty první epizody už tu byly všechny zmíněné jevy zastoupeny, a to i v situacích, kdy to fakt nebylo nezbytné. V téhle minutě přišly na řadu kurvy, ty dvounohé. Ty slovní jsem přestal počítat asi u páté. Když oškrábu tenhle moderní nános, zůstane story o starostce, co se staví proti prolomení těžebních limitů spíše proti vůli většiny obyvatel zapadlé zdevastované obce, kterou slibuje pozvednout. Jeden se ptá, jak se vlastně ocitla ve funkci, když jsou všichni tak proti (a otázka těžby rozhodně nespadla najednou z nebe). Celé je to skvadra lidí, jejichž společnost bych nevyhledával v reálu, musím se tedy ptát, proč bych se jimi měl nechat obtěžovat na obrazovce. Na konci přichází malý háček v podobě zmizelé dcery naší starostky (a zřejmě bývalé to ženy úchylného důchodce - umělce). Možná to bude důvod, proč si pustit další díl, ale zcela upřímně také jediný, protože ten zbytek, jemně řečeno, mě vůbec nezajímá. Hodnocení dodám, pokud vytrvám a podívám se na další díly. Update: Tak jsem to dorazil, abych to měl za sebou. Věděl jsem, že když to nedám dneska, už se k tomu nevrátím. Verdikt. Pustina, čistě dle mého osobního a nikterak obecně platného názoru, není dobrý seriál, naopak je to seriál velice špatný, pouze zakrytý nánosem kvalitní a profesionální produkce. Jenže pro mě je důležitý scénář a ten, abych nemusel užívat silných výrazů, visí na vlásku. Pokouší se spojit několik témat, od těch zásadních celospolečenských až po mezilidské vztahy, jenže většina toho jde úplně do prázdna a nemá vlastně vliv ani na ústřední zápletku, ani nevyvolává nějaké zásadní otázky a úvahy. Pokud jde o tu detektivní linii, ne že by třeba osoba pachatele byla nereálná, ale způsob dobrání se výsledku je až urážlivě primitivní. Asi tak šest epizod se scénář brodí víceméně v marastu, zabývá se nepodstatnými postavami a liniemi, které vůbec nikam nevedou (a ne, není to sofistikované odvádění pozornosti), aby si někdy v půlce předposlední epizody Hulík vzpomněl, že vlastně ještě nevyřešil to hlavní. Tak se z Duška stane spasitel všehomíra a za pomoci několika těžkých deus ex machina rázem klepe doslova pachateli na dveře. Možná kdyby to bylo celé skrouhnuté do dvouhodinového filmu, osídleno aspoň trochu zajímavými postavami (tohle panoptikum somrů, delikventů a ztroskotanců mě naprosto nezajímá), oproštěno o zbytečnosti a s trochu reálnějším závěrem, pak při stejném provedení by mi to mohlo imponovat. Takhle ale ne. Docházím k velmi podobnému názoru jako kolega salahadin v závěru svého komentáře, jen na hvězdičky budu podstatně skoupější. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Můžu upřímně říct, že jsem byla velmi příjemně překvapena. Musím si to nechat ještě projít hlavou, ale jsem i v pokušení udělit plný počet hvězdiček, neboť krucinál ty detaily a jak tvůrci všemu dopřávají potřebný čas!!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V některých komentářích se objevují věty typu seriál dekády, na to odpovídám, že by to znamenalo znevážit význam a kvalitu Pustiny, protože česká seriálová tvorba se dlouhodobě pohybuje na úrovni bahna vypuštěného rybníka. Poslední český seriál, který ode mě dostal 5 hvězdiček, vznikl v režii Karla Smyczka v roce 1994, ano, mluvím o Bylo nás pět. A to mělo výhodu ve výjimečně kvalitní literární přeloze Karla Poláčka, která je kultovní klasikou české literatury. Ve skutečnosti vstoupila Pustina na půdu teritoria, kam se přes určité nedomrlé pokusy dosud nikdo v Česku nedostal. Je to první seriál, který naplňuje podstatu termínu quality TV. Ale ano, máme tu např. velmi slušné Případy 1. oddělení, ale ať se na mě jejich početný fanklub nezlobí, s plným vědomím, že je to v našich podmínkách nedosažitelné, říkám, že takhle by měl vypadat seriálový průměr, ne jeho vrchol. Pustina je nejen ambiciózní, ale i zatraceně dobře natočená záležitost, s citem pro postupné budování atmosféry, pro modelování uvěřitelných postav s hodnověrnými dialogy, skvělými hereckými výkony a špičkovou kamerou. Je prostě radost sledovat, jak režisér pracuje s jednotlivými prvky, buduje napětí a ukazuje, že česká televizní tvorba nemusí být jenom středoevropská napodobenina latinoamerických mýdlových oper. Hodnocení seriálu si nechám až na jeho závěr, konec konců, hlasy zasvěcených tvrdí, že finále zaostává za očekáváním, ale dosud zhlédnutých 6 epizod si uchovává spolehlivou pětihvězdičkovou kvalitu, takže doufám, že finále nebude tak bolestným zklamáním, abych musel jít s hodnocením níž. Appendix po závěrečném 8. díle: Žádný výraznější sešup kvality jsem nezaznamenal. Řada slavných seriálů končí tím, že jednoduše vyhnije poté, co je producent vyždímal domrtě. Za tohle finále se Štěpán Hulík stydět nemusí. Stojím si za tím, že Pustina je nejkvalitnější seriál vyprodukovaný u nás za poslední 2 dekády. Není bezchybná, vytknout se dá třeba reklamní estetika záběrů nebo motiv otce rodiny coby invalidního důchodce, který je pravidelný návštěvník místních bordelů, co strká prostitutkám několikatisícové částky a vozí se v luxusní káře. Ale pozitiva výrazně převažují. Pětihvězdičková nadílka je v tomhle případě namístě. Celkový dojem: 90 %. ()

choze

všechny recenze uživatele

První díl solidně napsaný a s luxusním, atmosférickým vizuálem. Ale že by nutně musel vidět i další... ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama