Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (9)

Pustina (2016) 

Jeden z nejlepších českých kriminálních seriálů posledních let. Sice jsem se občas přistihl, jako bych se trochu nudil, ale jinak je to hutná depresivní atmosférická krimi. Tento žánr není můj šálek kávy, takže jsem byl celkově spokojený, aniž bych pitval drobné nelogické detaily, jako zkušení a pozorní milci kriminálních filmů. Občas nás tvůrci poslali až moc daleko na vedlejší kolej, ale na dobrém dojmu z celé série mi to rozhodně neubralo. Pachatele jsem až do posledního dílu neodhalil, takže i v tomto směru jsem spokojený. Oceňuji taktéž skvělou kameru, lokace a casting. Stivínová, Dušek, Holubová, Vladyka a pro mě překvapivě i Noha zahráli skvěle. Ke zhlédnutí doporučuje i zdejší hodnocení. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Depresivní, ošklivý, pesimistický, ale bezchybný úvod seriálu. Z filmu čiší temnota a beznaděj i při záběrech na děti ve školce. Úvodní díl mě ale vtáhl do děje, na obrazovce tvůrci rozehráli velice náročnou a napínavou šachovou partii. Jezeří a jeho okolí jsem nedávno navštívil a skutečně tato krajina působí tíživě. Herecké obsazení je nadmíru povedené, rád opět vidím Jaroslava Duška, který ukazuje, že je skutečně hercem s velkým H. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Po úvodním díle nám tvůrci začali objasňovat vztahy mezi postavami. Atmosféra je stále stejně temná, jako je cítit marnost v jednání aktérů, obyvatel Pustiny. Po bezdechém úvodu se děj maličko rozvolnil. Ale ty konce jednotlivých dílů!!!!! ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Tento díl trochu ztratil dech. Na úkor hlavní dějové linky se rozjíždějí ty vedlejší a je otázkou, jak moc jsou v příběhu důležité. Sociální drama převážilo nad krimi složkou. Stav naší mládeže je podán krajně pesimisticky. U tohoto dílu jsem měl čas i trochu se nudit a přemýšlet okolo, až jsem si vzpomněl na drama jednoho klasika, o Hamletovi...bez Hamleta. O Míše se hodně hovoří, ale nikdo ji zatím neviděl. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Napětí by se dalo občas krájet, dějové linky se nám pěkně rozjely (jen jestli ale zapadnou do soukolí, ale to se snad ukáže nakonec) a konec dílu mě opět opravdu nepotěšil. Tedy, jak se to vezme. Podezřelých jen přibylo, ale nikam jsme se v hlavní dějové lince neposunuli. Jsem zvědav, co nám nabídne další díl, "Studna". ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Po "akčnějším", byť paradoxně trochu psychologicky odlehčeném dílu, přišla těžká rána. Ačkoli se v této epizodě téměř nic nestalo, působil zatím nejtíživěji na psychiku. Skládám poklonu herectví Jaroslava Duška a Zuzany Stivínové. ()

Epizoda 6 (2016) (E06) 

Rozplétání případu je velice pomalé, ale ve stále ponuré a dusné atmosféře. Skoro se již dají vyloučit někteří možní pachatelé, ale obávám se, že možné je vše. Jako obvykle to nejlepší na konec...uf, potřebuji vidět hned další díl. ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

Tento díl byl pěkná jízda! Je jen otázkou, jestli se vyšetřování ke konci nepohnulo příliš rychle a zda je za zmizením spiknutí, které se nabízí od začátku. Ani nevím, zda by mě má dedukce potěšila, na poslední díl se ale opět těším. ()

Epizoda 8 (2016) (E08) 

Pro rodiče těžká deprese na konec, pro zkušené kriminálkaře asi trochu nuda. Moje teorie primitivního konce nefungovala. ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama