Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (827)

rvp 

všechny recenze uživatele

prvních 7 dílů top, za ty bych dal 5 hvězd bez mrknutí, napínavé, dramatické, surové.. všechno se ale rozplynulo posledním dílem, který z mého pohledu absolutně nevyužil potenciál celého seriálul a zakončení mi přišlo úplně mimo.. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

No bratia Češi, máte rozhodne čo prekonávať :-) Na tuzemskom poli som asi nevidel kvalitnejší seriál/sériu! Hlavne atmosféra, herecké výkony (Dušek!) a hudba sú na svetovej úrovni. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Kvalitních českých filmů nebo seriálů natočených po roce 2000 je jako šafránu. A Pustina vyniká. Trochu jsem se jí vyhýbal, protože depresivní seriály/filmy nejsou úplně něco, co bych vyhledával. Ve všech ohledech je pro mě však Pustina filmařské dílo té nejvyšší kvality. >| ()

Boris. 

všechny recenze uživatele

Je super zjistit, že i u nás vznikají parádní seriály. Pustina je skvěle natočený temný případ v opravdu děsivém prostředí. Obsazení a herecké výkony taky považuji za nadprůměrné. Jen bohužel závěr mě trochu zklamal. Nebýt to Česká produkce tak bych dal 4*, ale budu vlastenec 😁 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V tý záplavě Ordinací v Prostřený Ulici je tohle vysloveně zjevení. Pustina je hutná minisérie, s téměř neopakovatelnou atmosférou česko-polského pohraničí. Má skvělý scénář i výpravu, těžko předvídatelný děj a herce, které známe z různých známějších piškutálií. Jenže oni také jasně potvrzují, že když mají plnokrevný a uvěřitelný postavy, hrát umí jedna báseň (hlavně pánové Jan Cina, Oskar Hes si ve svých vedlejších rolích kradou každou scénu pro sebe, dokonalý jsou ale všichni). 8 dílů šedi, bezpráví, snahy vypořádat se se životem a nalezení vraha malé holky. Skvělý, HBO prostě umí.. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Sedmý a osmý díl slabší. Mám pocit, že při tom pomalejším tempu to chtělo nějak důstojněji zakončit i s vedlejšími postavami. 9/10 ()

Mitchl 

všechny recenze uživatele

Atmosféra,herecké výkony ( Dušek !! ) ,kamera,hudba všechno bravo ...po delší době čeksý seriál na top úrovni.A pak že česká tvorba nestojí za nic .... ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Tož dobré. Vizuál a tak. Nadržený Dušek, civilní Áda, překvapivě dobrý Cina. Pěkná vesnická sebranka. A krásný pasťák k tomu. ()

vladivostok 

všechny recenze uživatele

Kazdy jeden diel bol zazizkom. Dej sa stupnoval, postavy sa menili a posobili realne. Vyborny serial. Naozaj, skoda reci, tu nie je co vycitat. Serialovy pocin roka :-) ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Někdo tu psal, že je to český True Detective...já si dovolím nesouhlasit...za mě je Pustina daleko lepší, přístupnější a propracovanější....zatímco u prvně jmenovaného mě trvalo dobré 4 epizody, než sem si k němu vybudoval nějaký vztah, Pustina chytne od prvních scén a stačil jeden díl a musel jsem okamžitě dávat další...což je pro mě jakožto filmového amatéra a laika dostatečné měřítko kvality. Špína, bordel, fet, prostituce a naprosté morální dno zabalené do ponuré atmosféry česko-polského pohraničí, kde ani slunce nevychází. Na české poměry nevídaná záležitost...proč není takových seriálů (a filmů) více, ale místo toho se neustále točí ty nekonečné seriály, různé "troškoviny" a všemožné sociální rádoby dramatické vypláchy? Vždyť i ti naši herci umí sakra dobře zahrát, když zrovna neposkakují někde v Kameňáku, nebo neagitují u Krause...Zuzana Stivínová i Jaroslav Dušek fantastičtí. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

HBO seriálová tvorba je TOP. Jako rodilý seveřan z Ústí si Pustinu užívám možná ještě více než běžný divák. On ten sever je prostě specifickej, a já se s Pustinou vrátil tak trochu domů. Vznikl povšechně kvalitní počin, kterému velice svědčí volnost, kterou HBO dvojici Zachariáš - Nellis poskytlo. Zachariáš dokazuje, že není jen reklamním režisérem, snad tohle bude startem jeho úspěšné televizní a filmové kariéry. Herecké výkony jsou všechny kvalitní, táhne ale jasně Stivínová a Dušek. Veledůležitým hercem je krajina, která dodává seriálu hutnou atmosféru. Pro mě perfektní záležitost, skvělý příběh + skvělá atmosféra. Třikrát hurá, dokážeme točit na světové úrovni. ()

Franche 

všechny recenze uživatele

Něco tak znepokojivého jsem dlooouho neviděla - kor z české produkce. V seriálu jsou nastíněny snad všechny možné sociální problémy dnešní doby, které v totálně depresivním prostředí vynikají ještě 10x více. Zvraty, propletené dějové linie a hlavně výkony postav vrhají tenhle počin hodně vysoko (Dušek a Stivínová excelentní). Některé okamžiky jsou zobrazeny tak surově a reálně až mě místy natahovalo. Nemůžu jinak než 5* ()

watteville 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, že v Česku se dobré seriály už nikdy točit nebudou a je to tady. Drsný, nebo spíš obyčejný, příběh života na české vesnici s kriminální zápletkou. Několik dílů jsem si musela zvykat na to, jak je to syrové a děsivé. Ke konci už trochu začínal ztrácet tempo, ale pro změnu se zúročovaly v průběhu rozehrané postavy a situace. Působivé, díky za něj! ()

Honzin10 

všechny recenze uživatele

Jestli se vám líbila první sezóna True Detective, neváhejte a Pustinu si zapněte hned teď. Lepší český seriál jsem neviděl. Na druhou stranu, dokoukal jsem asi tři. Ale už ten fakt, že Pustina je v tý dokoukaný trojce o lecčem vypovídá, ne? ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Jako šlo by určitě přitlačit víc na pilu, ale kdo by to byl kdy řekl, že až HBO a tohle režisérské duo vymáčkne z Jaroslava Duška jeho životní roli. Myslím, že i on sám si velmi přeje, aby si ho pamatovali odteď za Pustinu a ne Pupendo nebo Pelíšky. Geniálně hráli i Petra Špalková a Martin Sitta. Role Špalkové byla tak dobře zahraná, že jsem měl chuť probodnout televizi. Čisté české vesnické zlo. Bez mučení přiznávám, že pro mě, jakožto člověka, který strávil dětství podél silnice I/13, je to trochu i srdcová záležitost. Ale tahle část je zodpovědná maximálně za půl hvězdy. Pustině se podařilo ve mně dokonale pohřbít jakékoliv vzpomínky na Kosmo jakožto příklad letošní české produkce. Ano, vlastní detektivní linka možná nehraje na 100 %, ale možná že bychom se na to neměli dívat jako na detektivní příběh s pozadím české vesnice sedící na uhlí, ale přesně obráceně. ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Momentálně jsem u 4 epizody a nevím co by se mělo stát, abych své rozhodnutí o nejlepším českém "seriálu" změnil svá hodnocení, rozhodnutí ..... Naprosto úžasně natočený snímek, kdy jsem hltal každý kameramanovů záběr do zdevastované krajiny, která dodává příběhu naprosto neskutečnou atmosféru. Už teďka mě mrzí, že seriál má jen 8 dílů! Skvělé!!!! 89% Netrvalo to ani 24h a seriál jsem dokoukal. Nebudu se opakovat, ale jedno ALE si opravdu neodpustím. Vraha by ho 7 epizodách neodhalil ani Colombo, čili pokud si hrajete po celou řadu na detektiva, budete trochu zklamáni. Stejně tak upadnou v zapomění další postavy, které by si zasloužili jisté vysvětlení... 85% ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Nechci použít trapnou formulku "na český poměry", kterou se dá omluvit všechno. Je to seriál s velkým rozpočtem, tudíž na světový úrovni. Takže stručně: První dva díly jsou dějově prázdnější, ale nasazují seversky temnou atmosféru, která se v průběhu seriálu zcela vytratí. Střídání režisérů je více než patrné. Skvělé herecké výkony kazí pár přehrávačů (vyšetřující kriminalista a jeho rádoby drsný ksichty). A nakonec, odfláklej konec, jako by to scénáristi chtěli už mít rychle za sebou (opomněli dokonce ukončit pár dějových linek). Ale na český poměry dobrý :-D ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Žánr, který u nás moc k vidění není, by ve společnosti všech možných Románů v naději nebo v pokušení, Nestyd a Pohádkářů vynikl sám o sobě. Pustina ale vyniká i ve svém žánru samotném. Složitým charakterem postav, dobrým scénářem a v neposlední řadě ... Duškem. Líbil se mi i společenský přesah s trestnou odpovědností mladistvých. Myslím, že to ze mě ještě dlouho nevyšumí. ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama