Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (828)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Byl to takovej Killing po cesku a Duškův herecky koncert! Takovej serial nasi produkce (i kdyz pod zastitou HBO) tady asi jeste nebyl... ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je kvalitný, je kvalitný asi ako vysokopercentná čokoláda alebo veľmi ostrá paprička -- v určitom momente začne byť neznesiteľný, a ten moment sa volá šiesta epizóda. Keby mali tvorcovia trochu súdnosti a citu, bolo by to perfektne tvrdé, ale fér. keby aspoň jedna z postáv bola trochu sympatická a prívetivá. Tento seriál má 0% prívetivosti. Preto to bolo jednoducho mučenie s poetickým koncom. ()

Mufuck 

všechny recenze uživatele

Jestli je tenhle počin naším nejlepším seriálem desetiletí, jak tu někteří uživatelé dychtivě uvádějí, tak asi užívají to, co jim ten Šáry uvařil a jaký čáry jim pak z toho postavil někde v tom špinavým paneláku v Chánově. A nebo to spíš  svědčí o tom, jak nízko máme (hlavně oproti Skandinávii) nasazenou laťku naší seriálové tvorby (a filmové vlastně taky). Ano, tím to je. No nic. Každopádně, jestli je to kriminálka, tak pak nechápu to množství zbytečných dějových linek, kterým nesmyslně jednou dají tu přepáleně velký prostor napříč celými epizodami, aby v dalších dílech prakticky najednou neexistovaly. Bavím se hlavně o pasťáku nebo tý šlapce od bistra. Tři díly to je hlavní téma, poslední dva tři ani nevíte že nějaký/á je. Takhle se tempo asi nebuduje. A rozuzlení? Asi to mělo být poučné, něco ve smyslu "nikdy nevíš kterej debil ti zabije dceru". Nízkej motiv, nic šokujícího. Přitom jsem se těšil na "něco víc" od proradného kapitalistického dolu Turkowo. A ono ho*no. Atmosféra samozřejmě super, však taky bydlím v severních Čechách kus od LBC, dokážu ocenit jak to působilo hezky depresivně a špinavě. Ale jen atmoška by asi detektivní seriál táhnout neměla. Takže je to spíš než krimi - policie v čele s vlasatou Nohou vlastně stejně vůbec nic nevyřešila - takové sociální drama. To ovšem bylo taky moc, protože koukat se víc jak sedm hodin na bandu kreténů z pasťáku, množství smažek a cikánů žijících ve špíně, co si kolem sebe sami udělali, nemusím v TV. Stačí se projít po městě a zastavit se u Kaufu. Takže těm pětihvězdičkovým nástřelům absolutně nerozumím. Asi jste neviděli BRON? ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. Tvůrci si s divákem hrají až do samotného konce. Pár podivných nelogických náhod v seriálu bylo, proto jedna hvězda dolů. Skvělá atmosféra a příběh. Parádní Jára Dušek. ()

BrianStorker odpad!

všechny recenze uživatele

Na Pustinu jsem dostal tip jako na nejlepší český seriál všech dob. Namísto toho jsem v prvních dvaceti minutách dostal pohled na několikanásobnou soulož s ku*vou, znásilnění, holou prdel Duška, vyšetření análu pubescenta, prdění, feťáky, ztroskotance ve výchovném ústavu s patřičnou náloží, mírně řečeno, peprných slov která se ani nedala spočítat. Účinkujícím (záměrně nepíši hercům) jsem nevěřil ani slovo, neboť jen trapně citovali plochý scénář. Mysteriózní drama? Ani náhodou. Absolutně nechápu zde silně nadhodnocenou ovaci tohoto počinu nejen zde na CSFD, ale i u Filmové akademie. Opět jsem se přesvědčil, že česká kinematografie je v posledních více než dvaceti letech v silné krizi a svou tvorbu staví téměř výhradně na vulgarismech, sprostotě, nahotě a výběrem účinkujících, kteří se jen naučí pár slov, které bez "hraní" odříkají před kamerou. Pokud se toto někomu líbí, budiž... já jsem asi náročnější. P.S. Kdosi se zde nad tímto počinem rozplýval až tak, že tento seriál přirovnal k Městečku Twin Peaks! To snad asi nemyslel vážně!!?? Já to po dvou dílech vzdávám... ()

regentor odpad!

všechny recenze uživatele

Mysteriozní drama ? Ale kdepak . Sociopaticko dilematický náhled na jednu oblast v severních Čechách.Těžaři chtějí těžit ,netáhla netěžit. První mají řešení druzí iluze. Dětský útulek provozovaný v maringotce jako protiklad pasťáku na zámku. Hlavní hrdinka je čestná a tak nabízí prebendy o hlasování v referendu, ale je to žena ...takže genderově v podstatně správně. Fetky a povaleči si nehledají zaměstnání ale jezdí závody aut s vybavením za mnoho tisíc i s tahačem kde na to berou je snad jediné mystérium této drogově-cikánské story pro psychouše Duška který má různé záliby mimo jiné v análu svých studentek. Uzavřená komunita kde každý každého zná a zřejmě i šoustá má svoje specifika. No prostě taková pustina i v podání tvůrců této společenské hard and heavy , kde se odebrání vzorků DNA děje až po zásahu těžařské firmy. To snad není možné ani v Jemenu...kam na ty nápady někteří chodí..,? Zřejmě do Pustiny pod vlivem nějaké extáze pak produkují tyhle nemožné konstrukce jako výplod chorého mozku. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly celkem nadprůměrné, třetí silně nudný a o ničem - nejde postavit celý seriál jenom na autentičnosti ve stylu dokumentu a bezútěšných exteriérech. Jinak sondička, ale chtělo by to více akce jinak asi přestanu sledovat, koukat na nekonečné stesky různých lůzrů a fetujících cikánů... to začne brzo nudit. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Na české poměry velkolepý seriál. Temná atmosféra, nápaditý děj, kvalitní herecké obsazení v čele s brilantním Jaroslavem Duškem. Jasných 5 hvězd. ()

pestak 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech naprostá spokojenost kombinace kriminálky,sociálního dramatu zasazeného do zdevastované průmyslové krajiny, je fascinující.Stejně jako hudební motivy a herecké výkony všech herců v čele se Zuzanou Stivínovou v roli starostky obce. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tak za nesmysli ve scénáři ubírám hvězdu - na můj vkus celkem přeceňované dílo. To je tak na houby, když si scénáristi tak lacině pomáhají. Hlavně ta scéna s tou fetnou v tom romským paneláku v 5. díle. To bylo tak debilně laciný. A to mi je líto. Děsně líto. Hlavně že seriál jede. A Cina nemá ani tucha, co tam jako má hrát. ()

lolaloka 

všechny recenze uživatele

Dodívala jsem všechny díly a musím konstatovat, že jsem se těšila vždy celý týden na nový díl. Nicméně po shlédnutí celé série se mi zdá, že je seriál skutečně zbytečně natahován a že by stačily 4/5 dílů. Jinak slušné dílko, smutné a chvílemi beznadějné. Na druhou stranu tak odporně chovající se postava otce Sikory je nakonec hrdinou, matka s dcerou opouští škaredé místo s vidinou na lepší budoucnost . Hodně se mi líbila hudba, která děj hezky doplnovala. Výkony herců byly na jednu stranu velmi dobré ( Sikora, detektiv, Markéta, chovanci, prostitutka), některé slabší ( Cina). Režie obou režiséru slušná. Takže hodnotím poměrně vysoko a zaslouženě 4 hvězdy. Největší přínos seriálu vidím v otevření tématu trestní odpovědnosti nezletilých. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Stivínová, Dušek, Křenková, Špalková, Noha, Zachariáš, Nellis, pokud se ještě někdy sejde tahle parta, tak slibuju, že budu koukat a nebudu ani dutat. Geniální, dopředu neznámý vrah, neskutečně hluboko vyprávěné lidské osudy, perfektní atmosféra, skvělá muzika, obrazový podkres pod titulky z něhož běhá mráz po zádech, kamera jako z jiné planety, osvětlovači musej dostat Oskara. Nevím co dodat, snad jen vřele DOPORUČUJI P.S. není vidět jediný skrytý podělaný PP, děkuji pane režisére. ()

joelly01

všechny recenze uživatele

Druhy dil mam za sebou a dojem spis rozpacity. Moc me to nebavi, a to jsem prosim velka fanynka Stivinove (podle me nejlepsi Ceska herecka soucasnosti). "Syrova" a "temna" atmosfera to je jako ze musim cumet na nekoho na zachode, na Duska hrajiciho souloziciho uchyla, sprosta slova, lehce retardovane vidlaky a na krajinu severnich cech zabiranou zasadne kdyz je hnusne? Jako asi se kouknu co bude dal, ale uz mam techhle pozerskych nesmyslu pomalu ale jiste plne zuby. Klenot byl otraven prevelice a rekl ze je to takovy "druhy extrem k Babovreskam". Hvezdy udelim az po poslednim dilu. Jestli se k nemu teda dostanu. Doufam ze jo. ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a prostředí, na který já prostě slyším. Bída, hnusný počasí, závislosti, vesnice v pohraničí - hned jsem si vzpomněla na film Poupata. Ale i když je to vlastně detektivka, nedá se říct, že byste tu narazili na napětí, které se dá krájet, všechno je to v dost pomalém tempu, v některých dílech se ani vyšetřování nikam dál neposune, pár odboček mi přišlo naprosto zbytečných (především ta část s bývalou studentkou)... Scény z výchovného ústavu jsem nesla docela těžce, byla jsem ráda, že se od nich od nějaké poloviny upustilo. Celkově si myslím, že kdyby se vše urychlilo a vměstnalo do řekněme 6 dílů, sérii by to prospělo. Ale výsledek je stejně dost dobrej. Dušek a Stivínová - pane jo, klobouk dolů. 85% ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Česká depna. Žádný úsměv. Velmi dobrá kamera. Plno podezřelých. Luxus v šedi. Hnusný Dušek. První díly odpudily. Zvědavost zvítězila. Opičárna. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Na české poměry opravdu luxusní záležitost: atmosféra, herci, děj. V druhé polovině to mírně ztrácí dech, ale nikterak dramaticky. Prostě jak začnete, tak už musíte pokračovat. ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama