Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (28)

  • Příběh obce Pustina připomíná letitý boj obce Horní Jiřetín v Krušných horách. I tady obec leží na zásobách uhlí, i tady občané nevědí, zda obec bude ještě příští rok existovat a i zde se vyskytli spekulanti, kteří skupovali v obci nemovitosti, aby až těžaři zvítězí, přišli k bezpracnému zisku. A i zde byla obec rozdělena na dva tábory, na ty, co chtějí zůstat a obec zachovat, a na ty, co jsou připraveni odejít a podepsat tak obci s historií sahající až do středověku ortel. (sator)
  • Pustina získala hlavní cenu Trilobit 2017. Vyjádření poroty: „Porota oceňuje v kontextu naší současné dramatické tvorby zcela výjimečnou, svébytnou poetiku a naléhavou společenskou a mravní výpověď o našem světě. Promyšlený scénář, nekonvenční režie, emotivní kamera i hudba a strhující herecké výkony z něj činí dílo světových parametrů.“ (Fipa)
  • Úvodní znělka je v každém díle trochu jiná. Některé záběry se přizpůsobují ději v seriálu. (Poky15)
  • Policisté chodí ještě ve starých uniformách, které se vyřazovaly v roce 2012. (thomasnikrs)
  • Seriálovou hospodu Na radosti byste hledali marně. Dům stojí na návsi obce Vrbice u Rakovníka, která také posloužila jako náves seriálové Pustiny. (rakovnik)
  • Jan Cina (Lukáš Vašíček) získal řidičský průkaz jen krátce před natáčením. Ve filmu pak závodil v automobilu. (salahadin)
  • Seriál se natáčel mimo jiné v Praze na Proseku, v Mimoňské ulici, na nymburském hřbitově, u Karlových Varů ve vybydlené Vrbici, v Chomutově nebo v zapadlém lomu u Berouna a v Kersku. Natáčelo se také na Kladně, zejména v okolí hutě Poldi Kladno a na Mostecku (uhelná pánev, zámek Jezeří). Jezero, do kterého Hana (Zuzana Stivínová) v páté epizodě vjede autem, se nachází v lomu Kosov na Berounsku. Scéna v 6. epizodě na zimní stadionu byla natáčena ve sportovní hale ve Slaném. (Vecko99)

Pustina - Epizoda 1 (2016) (epizoda) (E01)

  • Natáčelo se v obci Běsno, Buštěhrad, Beroun, Kladno - Dubí. (M.B)

Pustina - Epizoda 1 (2016) (epizoda) (E01)

  • Budova výchovného ústavu je zámek Jezeří, ale interiér se natáčel v bývalé vojenské nemocnici v Terezíně na adrese Fučíkova 284. (rakovnik)

Pustina - Epizoda 2 (2016) (epizoda) (E02)

  • Pohled na Pustinu během úvodních titulků se točil v obci Výsluní na Chomutovsku, v pozadí je vidět Tušimická elektrárna. (sator)

Pustina - Epizoda 2 (2016) (epizoda) (E02)

  • Natáčelo se ve Svrkyni, Spořicích, Vrbicích, Kladně, Praze - Proseku, Terezíně. (M.B)

Pustina - Epizoda 2 (2016) (epizoda) (E02)

  • Policie najde balení léku Sudafed. Ten obsahuje pseudoefedrin, z nějž se vyrábí pervitin. (rakovnik)

Pustina - Epizoda 3 (2016) (epizoda) (E03)

  • Bunkr v lese je řopík č. D-16/12/A-180 u obce Kryry na Karlovarsku. (sator)

Pustina - Epizoda 6 (2016) (epizoda) (E06)

  • Natáčeno v Rudné, Nymburce, Svrkyni, Běsně - Kryry, dole Komořany. (M.B)

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama