Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Davnejsie som mal aj ja 3*, ale oproti sucasnej konkurencii to je film, ktory si tu poctivu beckovu stvrtu hviezdu zasluzi.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

No ale měl jsem při tom zkřížený prsty 😊 objektivně to vidím pořád na ty lepší 3*, ale zase se nabízí to porovnání oldschool kousky vs dnešní tvorba :)

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Nad tym, ze by som si zopakoval Celuste som aj ja rozmyslal. Hlavne jednotka je proste klasika. Dvojka o trochu horsia ale stale dobra. Trojku som skusil dvakrat a po pol hodine som to vzdy vzdal a stvorka je celkom v pohode.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Zatím jsem dal repete Čelisti 1,2 s perfektním původním dabingem a Viktorem Preissem na Roye Scheidera bezva zážitek. K tomuhle se asi dostanu během tohoto víkendu.

na příspěvěk reagoval Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Dobrej tip. Dlouho jsem tenhle filmek neviděl a k mýmu překvapení k němu nemám ani komentář. Dám repete a napravím :) Myslím si, že v kontextu toho co se v žánru točí dneska nebude možná problém své hodnocení lehce upravit směrem vzhůru :)

na příspěvěk reagoval Lacike

stanod

stanod (hodnocení, recenze)

Nie celkom som pochopil ako zvacsenie objemu mozgu suvisi so znalostou mechanickch vlastnosti materialov, konstrukcii morskych stavieb a psychologie ludi, ci som ten film pochopil uplne zle? Tiez nerozumiem tomu preco tam mali elektrcke obvody (navyse dokonale odolne voci morskej vode) bez istenia, ale najskor preto, ze keby tam zavladla realistickejsia uplna tma, tak film by sa z toho robil dost tazko... ;o)

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Počítačové efekty sú na dnešnú dobu velmi slabé, zato scény s vodou a hlavne valiacou sa vodou sú urobené velmi dobre, vyzerajú velmi akčne a dramaticky. Príbeh celkom ujde, herci iba priemer. Hodnotenie: 60%

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

slatkac: souhlas, a díky té všudypřítomné ironii a nadsázce, překvapivosti úmrtí a pomrkávání na klišé žánru rozhodně zábavnější.. Až na ty digitální žraloky

Steawi

Steawi (hodnocení, recenze)

Jakože filmy se žralokama nesnášim,tenhle mě bavil od začátku dokonce.Akorát mi docela vadily ty příliš viditelné počítačové "triky".Jinak je to podle mě slušný kousek a já dávám 5 hvězdiček.

Rosselanor

Rosselanor (hodnocení, recenze)

Ehm, nepatří náhodou ty zajímavosti k jinému filmu? Něco podobného jsem tuším slyšela o filmu Open Water/Otevřené moře. Jinak příjemný filmík se sympatickými herci (i když by mohli líp hrát, přece jen, když vám žralok sežere kamaráda/lásku, čekala bych víc emocí :) )a vyjímečně nesympatickými digi žraloky. Edit: Ověřeno na IMDB, ty zajímavosti vážně patří k jinému filmu.

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Kdo napsal do zajímavostí tu kravinu s opravdovýma žralokama, marja boha?

cermak

cermak (hodnocení, recenze)

best bylo jak se inteligentní žraloci vždy zmenšili, když proplouvali ocelovýma futrama

harvy

harvy (hodnocení, recenze)

no neviem ja som sa vcelku bavil ;) hoc večšiu hrôzu mi nahaňali žraloci vo filme hladá sa nemo :D neviem no proste tie žraloky sa im ozaj nevydarili :( škoda inač by to mohla byť vcelku ešte lepšia zábava

Vibrik

Vibrik (hodnocení, recenze)

Po Čelistech nejpovedenější film typu Žralok - zabiják!!! Parádní jízda!!! 5*

Reklama

Reklama