Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (180)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prostě takový ten dokument o přírodě, ale v Česku. Překvapivě to není zkažené a má to rozumnou stopáž, i když ke konci už jsem se začínal trochu nudit. Některé záběry vypadají dost dobře a taky mě dost zajímalo, že první amatérské počiny pana režiséra byly černobílé statické záběry divočiny, takže tu dokonce máme českého Benninga. Škoda, že u toho nezůstal, i když o no to je spíš dobře, tenhle styl rouzhodně nesedne každému, na ten,co je ve filmu, jsou všichni zvyklí. Na Česko to je překvapivě dobrý, tak dávám 4* ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Co člověk ještě nezažije v kině.Tak jsem si zašel na dokument Planeta Česko.Středa odpoledne,nebude tam moc lidí,říkám si.Kromě mě tam přišli ještě 4 dámy v letech.Ženám se nemá hádat věk,já vím,ale těmhle už určitě bylo každé přes 60 let.Aspoň bude klid a neuslyším žádné křupání,srkání atd.CELÝCH 80 MINUT bylo slyšet: Jéééé to je krásný brouček!Jéééé to je krásný ptáček!Jéééé tam jsme se byli tenkrát koupat!Jéééé tam jsme byli jako malé holky!Fuuuuuj jak ten had žere tu rybu!A co víc.Jedné zazvoní telefon a já jen slyším:Ahoj......Jsem v kině......Že jsem v kině!......Planeta Česko.......Krásnej dokument......Zítra přijdu.....Že zítra přijdu.....Co?.....Jo.....Ahoj.Od nějakých puberťáků bych to i čekal,ale od takových starších ženských určitě ne.Ono se sice říká,že nevidět film na plátně,je jako nevidět film vůbec,ale co z toho,když s vámi v sále sedí negramoti. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Autor shodou okolností v rámci Česka vypíchnul celou řadu míst, které sám osobně znám. Zubři, pakoně, čáp černý, sysli....Ti všichni si opravdu zaslouží naší pozornost a důkaz, že příroda v Česku není tak suchá, jak může na první pohled působit. Sám každé léto z okna špicluju kalouse ušatého, který nám houká za barákem a přitom jich v přírodě také tolik není. Osobně mi vůbec nevadí mluvený projev Kryštofa Hádka, ani pro někoho nelogické seřazení jednotlivých záběrů a scén, které nahlíží na zvířenu i v blízkosti lidí. Myslím si, že to, co tady zdejší uživatelé kritizují, chtěl autor zrovna poukázat. Pokud si jindy ojedinělý chocholouš vytvoří hnízdo v sousedství největšího kruháče v Mladé Boleslavi, pak si to podle mě opravdu zaslouží pozornost. Stejně jako sysli na Radouči v Mladé Boleslavi, které je v těsném sousedství s paneláky. Příroda je prostě mocná čarodějka a pan Marián Polák si pro tento dokument připravil opravdu překrásné záběry. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být tak dobrý dokument, kdyby Marián Polák zůstal za kamerou a před ni vůbec nechodil, kdyby ústřední myšlenku "všechno tohle máme doma" neopakoval do úmoru a kdyby projev Kryštofa Hádka působil více zasvěceně. Záběry jsou totiž krásné a třeba mufloni na Mostecku jsou úplně magická scéna. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

I vzhledem k úchvatným záběrům je mi opravdu líto, že jako celek není Planeta Česko dokumentem jakým by mohla být. Největším problémem shledávám dramaturgii. Snímek není příliš koherentní a chybí mu jasná linie. Vyprávění o zvířatech, která se nečekaně adaptovala na nové podmínky je opravdu zajímavé. A to ať se mluví o vlaštovkách na nádraží nebo vojenských areálech a blahodárných vlivech těžké techniky na přírodu. Se zbytkem vyprávění však chybí jasná pojící linie. Tu se snaží filmař nahradit osobním příběhem, který je však zbytečně rozptilující a osoba režiséra bude málokoho opravdu zajímat. Krom nesouvislého děje a přeskakování je problematické i nedokončování načatých témat. Kupříkladu fascinující rozmnožování modráska bahenního by si zasloužilo i závěrečnou část, kdy dospělý motýl opouští mraveniště. Zvlášť když filmaři měli k dispozici tak úžasné záběry přímo z jeho nitra. Vydávat pak zvířata v oboře za českou divočinu už bohužel osciluje na hranici výsměchu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Štáb v čele s režisérem najezdil desítky tisíc kilometrů autem, vlakem i na kole a použil celkem patnáct různých kamer a fotoaparátů. (Zdroj: Aerofilms)
  • K filmu existuje ještě druhý scénář, který je zpracovaný jako hraný film. (MTHRFCKR)
  • Ne vždy měli filmaři na zvířata, která chtěli natočit, štěstí hned napoprvé. „Natočit dobře bobry žijící na mnoha místech naší země byl docela oříšek, protože jsou to noční zvířata s vynikajícím čichem. Trvalo nám mnoho dní a nocí, než se nám podařilo jejich příběh pro film zachytit,“ vysvětluje Marián Polák. (Zdroj: Aerofilms)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama