Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Recenze (181)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument. Obdivuji velkou trpělivost, péči i obětavost při natáčení a snahu autorů přiblížit lidem více naše bezprostřední životní okolí, kterého si mnozí z nás ani nevšimnou a navíc si jej ani neváží. Zcela souhlasím s komentářem Vančury ovšem s připomínkou, že profesionálně natočené a ozvučené dokumenty mě nikdy nenudí. V lese, či v horách nebo u rybníka i na pasece se vždy oprošťuji od civilizačních myšlenek a problémů a nechávám se unášet nádherou tohoto kouzelného světa viděným nejen z povrchu země, ale i ze vzduchu jako pták. Tedy, ... prosím, nezničme si ho, a děkuji pane Poláku. ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Je pěkné vidět českou přírodu a to i tam, kde už zkulturněla (někde až moc). Ale pořád mi to přijde nějaké chudé, autoři mohli ještě přidat, zvířat tu žije mnohem víc (návrat na Šumavu v druhé polovině mi přišel zbytečný). ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedeně natočený dokument s jakýmsi příběhem. Pouze takový pocit, že název Planeta Česko působí mnohem monumentálněji a všeobsáhleji než dokument ve skutečnosti je. Uvítal bych vícero dílů s dalšími živočichy v Česku. Poté by to ono pojmenování bylo více na místě. 3 až 4 hvězdy 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pár super záběrů, hrst zajímavých informací a uteče to fakt rychle. Nejvíc mě zaujalo poukázání na fakt, že i když do přírody zasahujeme více než je zdrávo, stejně si najde nějakou svou cestu, jak přežít a leckdy i negativa přetočit ve svůj prospěch. A to dokonce způsoby a na místech, kde bych to fakt nečekal. Jenže takový je jen zlomek fauny, ten zbytek prostě vyhyne... Planet Earth se, navzdory sebevědomému názvu, samozřejmě nekoná a  i když je mi snaha o osobnější přístup ze strany režiséra do určité míry taková sympatická, paradoxně snímku ubírá na serióznosti a nechtěně ho sráží pocitově na takovou lehce poloamatérskou úroveň. A to je trochu škoda. Minimálně o ty scény s režisérovic děckama bych to prostříhal, to tam imo vůbec nepatří, a nechal pouze věnování. Ten zbytek ale velmi dobrý a cením si podobných dokumentaristů. Ta trpělivost a disciplína trávit v terénu hodiny a hodiny, byť jen třeba pro jeden jediný unikátní záběr, zasluhuje obdiv. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry české přírody. Chyběly mi třeba rysové nebo vlci, ale zase to vyvážili lososy a černí čápi. Myslím, že bylo trochu na sílu namontovat do dokumentu režisérův příběh o starém dokumentu z dětství, ale jinak se mi to líbilo. I hlas Kryštofa Hádka do dokumentu sedl jak sokol do svého hnízda. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Má to nedostatky, které zde diváci co film shlédli přede mnou uvádějí, ale poselství filmu zvítězilo.:) Vizuální stránka je nádherná. Na film navíc chodí do kina celé školní třídy a mnoho dětí se tak může nejenom něčemu přiučit, ale možná se stát i vnímavější k přírodě, kterou mají za dveřmi nebo třeba přímo nad hlavou v nádražní hale (viz usídlené vlaštovky)...:) Registrovat více zvířata naší krajiny a to i tam, kde by jsme je nehledali... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pokud jste zhyckani ultra kvalitou prirodnich dokumentu typu Planeta zeme, tak tohle je vlastne takovy o dost slabsi CZ odvar. Pekne zabery krasne prirody tam stale jsou, ale jelikoz v ramci CR to s tou florou/faunou neni zas takova pecka, tak linearne stejnou uroven ma pak zazivnost celeho dokumentu, kde tech 81minut pocitove pusobilo jako 3h. Par hezkych skoro mrtvych stromu na sumave v mlznem oparu, par ptaku, nejake ty uzovky, nebo sysel a to by bylo cca vse. Proste to logicky neni takove zradlo jako Amazonka & spol. K tomu kapku otravny soundtrack, ktery misto toho aby vam hral na pozadi nejakou prijemnou hudbu, jako doprovod k pekne prirode, tak se vam snazi uplne zbytecne agresivne rezat usi. 6/10 ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Přírodovědné dokumenty mě uspávají a informace z odborného komentáře mi jsou vždy jedním uchem tam a druhým uchem ven. To asi Planeta Česko těžko změní. Nicméně mám radost, že někdo natočil první celovečerní dokument o české přírodě, že chtěl ukázat zvířata i na ne zrovna obvyklých místech (sídliště, nádraží) a že dokument obdařil i svou malou osobní rovinou, díky které to celé má i nějaký příběh. Pan Martín Polák má mé sympatie a já si tedy dovolím trochu nadhodnocovat. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Popravdě - čekal jsem víc. Zbytečně moc zaměřené na autora, kterého bůhví proč mluví jiná osoba. Samozřejmě, některé záběry jsou hezké, jiné méně. Ale celkově jako koncept mi Planeta Česko nepřišel tak dobrý jako "konkurenční" Krajinou domova. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Každý filmařský počin z české přírody v přehršli cizozemských pořadů vítám a chválím. Jen ten Hádkův hlas mi neseděl k chlapské postavě režiséra a kameramana v jednom. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celovečerní přírodovědný dokument jsem doposud přežila pouze jeden (o surikatách, které nepokrytě zbožňuju), což už je samo o sobě pochvalou pro režiséra Poláka a jeho tým. V tomto případě si navíc cením snahy tvůrců ukázat hlavně našim nejmenším, že se nejen v exotických krajinách, ale i v naší malé zemičce najde tolik krásy. Asi nejvíc mě každopádně pobavil sysel na sídlišti. A moc se mi líbil závěrečný seznam účinkujících (kulíšek nejmenší atd.). Subjektivní černý puntík ale dávám za na můj vkus až příliš časté zobrazování hadů (ty na rozdíl od surikat vážně nemůžu). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jasně,není to Planet Earth,která je úplně někde jinde,ale ty 4 si to zaslouží nejen za skvělé záběry,ale i za myšlenku...70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že děvčata Polákova mohou být na tatínka pyšná. Dokument kratší než hodinu a půl za sebou ukrývá dlouhodobou a leckdy úmornou práci. Dalo by se vytknout mnohé, nejvíce asi chybějící logické uspořádání dokumentu. Ovšem myšlenka rozháraný dojem přebíjí. Přestože jsme naši přírodu tak hodně změnili (zničili) stále nám ukazuje svou až zázračnou sílu. Vždyť třeba já jsem chocholouše neviděl roky. Zato muflony v dole ano. Máme stále ještě kusy krásné přírody a rostliny a živočichy, jež navzdory našemu leckdy zvácenému úsilí můžeme u nás stále ještě, či znovu potkat. Pokoru autora k přírodě vystihují i "účinkující" v závěrečných titulkách. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prostě takový ten dokument o přírodě, ale v Česku. Překvapivě to není zkažené a má to rozumnou stopáž, i když ke konci už jsem se začínal trochu nudit. Některé záběry vypadají dost dobře a taky mě dost zajímalo, že první amatérské počiny pana režiséra byly černobílé statické záběry divočiny, takže tu dokonce máme českého Benninga. Škoda, že u toho nezůstal, i když o no to je spíš dobře, tenhle styl rouzhodně nesedne každému, na ten,co je ve filmu, jsou všichni zvyklí. Na Česko to je překvapivě dobrý, tak dávám 4* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I s minimálním rozpočtem (oproti třeba BBC a tak), i s malou zemí, jakou ČR je a i s nepříliš rozmanitou přírodou, jakou máme, se dá natočit parádní dokument o všech možných zvířatech, jaká u nás žijí. Dokonce mi to přišlo jako skvělý výukový materiál pro děti. 85% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

K 5* hodnoteniu chýba akurát hlas Davida Attenborougha. Inak dokument v ničom nezaostáva za počinmi svetovej triedy. Akurát pre našinca môže pôsobiť príliš málo exoticky. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tento dokument, ktery opevuje nasi prirodu neni o nic horsi nez zahranicni konkurence. Komentar neobtezuje ani obsahem ani mnozstvim. Pekny film. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Serenáda nádherných záběrů, které Česká republika může nabídnout. Tento dokument ukazuje nemusíte chodit do Zoo, abyste spatřili krásu přírody. Stačí zajít na pole za barák a trochu se porozhlédnout. Čas vás odmění. Tohle se povedlo a my, Češi na to můžeme být právem hrdí. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Vážení priatelia – áno. Tento dokument som si pozrela náhodou a tlieskam nadšením. Mariánovi Polákovi ide nielen práca s kamerou, ale celkovo sa jeho tímu podarilo vytvoriť film, za ktorý by sa nehanbil ani David Attenborough. Jeho zábery sú nádherné, navyše im nechýba príbeh, vidno, že strávil mnoho hodín, aby si počkal na konkrétny moment. Výborné sú aj zábery časozberného charakteru a kraľuje im poučný výklad. Možno je niektoré druhy ťažšie preložiť do slovenčiny, ale kto chce, preklad si nájde. V pozadí je citlivo zvolená hudba alebo máte možnosť načúvať zvukom prírody. Bonusom je, že nám Marián trochu pootvorí aj súkromné dvere a vidíme ho so svojou rodinou. Marián sa nevyhýba ani drastickým záberom, keď silnejší požiera slabšieho, zvieratá narazia na prekážku a nemajú šancu prežiť. V prípade lastovičiek vás čakajú aj zábavné zábery, lastovičia mama sa dokáže dostať do budovy stanice tak, že sa naučí otvárať dvere na fotobunku. Príroda je mocná čarodejka. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama