Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (181)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Právě jsem na tom byla v kině a mohu jen doporučit! Nějaké nedostatky to má, trochu tomu chyběl rytmus a hladký tok, hlas Kryštofa Hádka by možná mohl znít příjemněji - ale jinak úžasný projekt! Tetřeví tok a modré žáby jsou velice vzácné úlovky - takový Modrý Mauricius každého fotografa přírody. Povedlo se dobře podat i další neobvyklé zvířecí příběhy. Jednou z myšlenek filmu je, že za divočinou a dramatickými dokumenty o přírodě vůbec není potřeba jezdit do Afriky, stačí mít trochu trpělivosti a zvědavosti. A to film rozhodně dokázal. I pomocí humoru a nadsázky - třeba pošťuchování syslů na sídlišti prezentované dramaticky jako souboj zuřivých lvů - to opravdu stálo za to :-) Přispěla k tomu i hudba, za kterou by se nemusel stydět ani John Williams. Klobouk dolů a více takových filmů! - Mimochodem - trailer, kde se píše: "v hlavních rolích: užovka podplamatá, kulíšek nejmenší" atd. mně připomíná reklamy na Lesy Lotyšské republiky, které jsem vídala v Lotyšsku v roce 2010: Film VÝRÁTOR. V hlavní roli: Výr velký. Režie: Matka příroda. Osvětlení: hvězdy. :-) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozumná eko agytka (díky za to), lemovaná milým malým českým hajlíčkem. Obecně u podobných snímků postrádám měřítko: když stavím narativ o celém druhu na příběhu konkrétního zvířete, nutně je třeba doplnit sdělení o kvantitativní data (například předpokládaný počet čápů černých na našem území dnes a před 100 lety), jinak je výsledný dojem značně zkreslený a romantizující a slábne kritický rozměr díla. Záběry jsou krásné. Dále souhlas s Roverem. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pár super záběrů, hrst zajímavých informací a uteče to fakt rychle. Nejvíc mě zaujalo poukázání na fakt, že i když do přírody zasahujeme více než je zdrávo, stejně si najde nějakou svou cestu, jak přežít a leckdy i negativa přetočit ve svůj prospěch. A to dokonce způsoby a na místech, kde bych to fakt nečekal. Jenže takový je jen zlomek fauny, ten zbytek prostě vyhyne... Planet Earth se, navzdory sebevědomému názvu, samozřejmě nekoná a  i když je mi snaha o osobnější přístup ze strany režiséra do určité míry taková sympatická, paradoxně snímku ubírá na serióznosti a nechtěně ho sráží pocitově na takovou lehce poloamatérskou úroveň. A to je trochu škoda. Minimálně o ty scény s režisérovic děckama bych to prostříhal, to tam imo vůbec nepatří, a nechal pouze věnování. Ten zbytek ale velmi dobrý a cením si podobných dokumentaristů. Ta trpělivost a disciplína trávit v terénu hodiny a hodiny, byť jen třeba pro jeden jediný unikátní záběr, zasluhuje obdiv. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka skvělá, mnohé záběry jsou opravdu jedinečné. Koncepční a dramaturgická stránka je ale taková jakási jako by dělaná na koleně, a dvojhlasnost vypravěče je také divná. Celek tak působí spíš nadšenecky než profesionálně, což je s takovým materiálem škoda. (O tom děsivém popěvku na závěr radši pomlčet.) ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Záslužný filmařský počin a moc hezky se na to koukalo, ale čekal jsem více komplexnosti...přišlo mi, že z toho šlo vytřískat mnohem víc...těch kouzelných míst a vzácných živočichů máme u nás snad mnohem víc...v tomto směru mi to přišlo lehce odfláknuté. Výběr K. Hádka jako vypravěče mi přišlo trošku mimo...nevěřil jsem mu z hlasového projevu, že ho to bavilo nebo ´že byl okouzlen´.... Bylo toho prostě málo.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Podle slov režiséra Mariána Poláka trávil ve stanu na jediném místě kvůli pořízení záběrů až 20 hodin. (Jaroslaf)
  • Před oficiální českou premiérou proběhla premiéra na Jihlavském dokumentárním FF 25. října 2017. (Varan)
  • Natáčelo se mj. v bývalém vojenském prostoru Milovice. Natáčelo se cca 200 dní. (ČSFD)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama