Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (181)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prostě takový ten dokument o přírodě, ale v Česku. Překvapivě to není zkažené a má to rozumnou stopáž, i když ke konci už jsem se začínal trochu nudit. Některé záběry vypadají dost dobře a taky mě dost zajímalo, že první amatérské počiny pana režiséra byly černobílé statické záběry divočiny, takže tu dokonce máme českého Benninga. Škoda, že u toho nezůstal, i když o no to je spíš dobře, tenhle styl rouzhodně nesedne každému, na ten,co je ve filmu, jsou všichni zvyklí. Na Česko to je překvapivě dobrý, tak dávám 4* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Obrazově to je krásné. Od syslího hemžení mezi paneláky přes ptačí sněm na parkovišti až po miniaturní projevy nového života v bývalém vojenském prostoru. Vlaštovky ovládající automatické dveře v nádražní hale překvapí asi nejvíce. Hlavně děti, které se mohou v kině bavit skoro stejně přirozeně jako režisérovy dcery na plátně.Rodinný motiv sice posouvá Planetu Česko k upovídanosti snímku Aldabra: Byl jednou jeden ostrov, ale to by vadilo méně než sám obsah komentáře, kde se opakují zbytečná klišé o nezdolné síle přírody. Trochu ruší osobní komentáře autora. ()

Reklama

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, vynikající technické zpracování, dokument vymykající se českým standardům, který potvrzuje, že česká příroda rozhodně má co nabídnout. Jenže i přes krásný vizuál, je Hádkův komentář místy dost zbytečný, jako celek to je občas roztrhané a tematicky nesourodé, také mi nesedly režisérovy vstupy, které celkový dojem poměrně sráží. Vizuálně to ale v kině vypadalo moc pěkně, cením si náročné práce a panu režisérovi do budoucnosti fandím. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozumná eko agytka (díky za to), lemovaná milým malým českým hajlíčkem. Obecně u podobných snímků postrádám měřítko: když stavím narativ o celém druhu na příběhu konkrétního zvířete, nutně je třeba doplnit sdělení o kvantitativní data (například předpokládaný počet čápů černých na našem území dnes a před 100 lety), jinak je výsledný dojem značně zkreslený a romantizující a slábne kritický rozměr díla. Záběry jsou krásné. Dále souhlas s Roverem. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Vážení priatelia – áno. Tento dokument som si pozrela náhodou a tlieskam nadšením. Mariánovi Polákovi ide nielen práca s kamerou, ale celkovo sa jeho tímu podarilo vytvoriť film, za ktorý by sa nehanbil ani David Attenborough. Jeho zábery sú nádherné, navyše im nechýba príbeh, vidno, že strávil mnoho hodín, aby si počkal na konkrétny moment. Výborné sú aj zábery časozberného charakteru a kraľuje im poučný výklad. Možno je niektoré druhy ťažšie preložiť do slovenčiny, ale kto chce, preklad si nájde. V pozadí je citlivo zvolená hudba alebo máte možnosť načúvať zvukom prírody. Bonusom je, že nám Marián trochu pootvorí aj súkromné dvere a vidíme ho so svojou rodinou. Marián sa nevyhýba ani drastickým záberom, keď silnejší požiera slabšieho, zvieratá narazia na prekážku a nemajú šancu prežiť. V prípade lastovičiek vás čakajú aj zábavné zábery, lastovičia mama sa dokáže dostať do budovy stanice tak, že sa naučí otvárať dvere na fotobunku. Príroda je mocná čarodejka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Snímek vznikl jakožto jeden z výstupů projektu „Příroda, koho to zajímá?“ díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů Evropského hospodářského prostoru. [Zdroj: eeagrants.cz] (hippyman)
  • Natáčelo se mj. v bývalém vojenském prostoru Milovice. Natáčelo se cca 200 dní. (ČSFD)
  • Štáb v čele s režisérem najezdil desítky tisíc kilometrů autem, vlakem i na kole a použil celkem patnáct různých kamer a fotoaparátů. (Zdroj: Aerofilms)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama