Reklama

Reklama

Mark Felt: Muž, který zradil

  • USA Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (více)
Trailer 1

Dlouholetý a oddaný agent. Zásadový člověk ve vedení FBI. Informátor tisku v době největšího politického skandálu USA... Americké drama vychází ze skutečných událostí kolem aféry Watergate, jejíž počátek a hlavní viníky se s obtížemi snažil v roce 1972 rozkrýt Federální úřad pro vyšetřování. Vůdčí postavou příběhu je Mark Felt, dlouholetý agent a náměstek ředitele FBI, který po dobu vyšetřování musel odrážet snahy Bílého domu, ministra spravedlnosti a dokonce i samotného ředitele FBI vedoucí k rychlému uzavření případu. Pokud by totiž Feltovi lidi získali dostatek času na sběr důkazů, před soudem by mohl stanout i nejvyšší ústavní činitel USA, prezident Richard Nixon. Felt se tak odhodlá k nepřímému napomáhání spravedlnosti: spojí se s reportérem Washington Post a postupně tisku vynáší klíčové důkazy o korupci Bílého domu. Otázkou ale je, jak dlouho se takový informátor dokáže udržet v úřadu známém svými sledovacími praktikami a neustálou nedůvěrou... Životopisný snímek vypráví o jednom z nejznámějších amerických whistleblowerů a vychází ze stejnojmenné autobiografické knihy. Ve filmové adaptaci se hlavní role zestárlého agenta chopil Liam Neeson, jeho manželku ztvárnila Diane Laneová a mezi jeho politickými protivníky lze rozeznat řadu známých herců: například Michaela C. Halla či Toma Sizemorea. Samotný Mark Felt snímek nikdy neviděl, zemřel o dekádu dříve v úctyhodném věku 95 let. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi jsem měl pocit, že když je ve filmu Liam Neeson, tak že mě to bavit bude. Takže jsem ignoroval téma filmu a pustil se do sledovačky. Téma je ale v rámci tajných amerických organizací čistě americky špionážní a tváří se víc jak komorní drama, než jako stylová záležitost. Nuda a po herecké stránce, ještě k tomu, klasická rutina. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bílý dům, Spravedlnost a CIA budou chtít vědět všechno, co víme ... a my jim to neřekneme." Děsí mě tajný služby žijící si svůj tajnej život. A je mi jedno, jestli se jedná o americký nebo český čučkaře. Proto pro mě bylo poměrně těžký najít si cestu k morousovi, u něhož jsou ty nejtajnější tajnosti v bezpečí. Tedy ve složce, která už od doby Hoovera určitě neslouží k vydírání. Přesto mě nakonec Mark Felt dostal na svou stranu. Možná to bylo proto, že na to dostal mnohem víc času než prezident Nixon, ale to je jedno. Prostě jsem se podíval na Watergate z jinýho úhlu pohledu a zase jsem dospěl k závěru, že politika je svinstvo. No to je tedy objev. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O kauze Watergate už bylo natočeno mnoho filmů a stále se najdou nové náměty na zpracování. Začal bych J.Edgarem, pokračoval The Post a Všemi prezidentovými muži a zakončil právě Markem Feltem, což je strašně zajímavá postava v amerických dějinách a přitom se o něm z mého úhlu pohledu zas tolik nemluví. Mnoho věcí je samozřejmě klasicky poupraveno pro účely filmu a taktéž nekorespondují s výše vypsanými snímky, ovšem ve filmu jako takovém to funguje velmi dobře a v člověku to vyvolá tu potřebnou trošku napětí. Liam Neeson je tu prostě výborný a tyhle úlohy mu budou ještě pár let skvěle sedět. Nejen Američané se v těch konspiracích přímo libují a Deep Throat je podobně jako vražda JFK silné téma k věčnému fantazírování. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Takový klasický film, který neurazí. Z prostředí Watergate, kteréžto téma se zdá již zcela vyčerpané, přesto se mu ale daří zaujmout a divákovi přinést nové informace a úhel pohledu. Solidní průměr. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

J. Edgar Hoover umírá a jeho nástupcem v pozici ředitele FBI by se měl stát Mark Felt (Liam Neeson), ale vše dopadne úplně jinak... Ten název nemusel být tak doslovný, protože prozrazuje příliš a na diváka tak nečeká nějaké větší překvapení. K plusům snímku patří herecký výkon Liama Neesona a k mínusům příliš poklidné tempo vyprávění. HODNOCENÍ 50% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami som videl All the President's Men, ktoré by som osobne doporučil pozrieť pred týmto filmom. I napriek jeho vysokému hodnoteniu sa mi Mark Felt páčil viac. Prezidentovi muži mi prišli dosť zmätení kvoli obrovskému množstvu neustále sa striedajúcich informácii. (Mien spomínaných vo filme je snád' vyše, ako štatistov v slávnom Gandhi s Benom Kingsleym!) Každopádne je to film výborný a dosť osvetlí situáciu okolo odpočúvania a celého škandálu Watergate, kde figuruje práve Mark Felt. P.S. Pravdepodobne by snímka bola hodnotnejšia, keby vznikla v sedemdesiatych rokoch. Tu sa tvorcom to retro doby bohvieako nepodarilo, podľa mňa, zachytiť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak a už za desaťročia máme túto kauzu filmársky sprostredkovanú z každej strany, čo je rozhodne len a len dobre. Inými slovami by nebolo vôbec od veci si pozrieť Všetkých prezidentových mužov, The Post, Nixona a nakoniec aj tento film na jeden záťah, aby bol zážitok intenzívnejší a informačne čo najbohatší. A možno som na niektoré snímky zabudol, samozrejme môžete doplniť aj o Forresta Gumpa, ak chcete. Mark Felt je fajn politický thriller, kde by sa ale dal prirovnať jeho distribučný názov k niečomu podobnému, ak by sa napríklad Obvyklí podozriví u nás volali Páchateľ, ktorý oblbol vyšetrovateľa. Len si treba vopred uvedomiť, že ak ste presvedčený obhajca amerických inštitúcií a americkej demokracie vo všeobecnosti, tak tento film môže zásadne nalomiť váš svetonázor. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film nemá moc napětí, je takový plochý, ale Neeson je vynikající. Výbor pro znovuzvolení republikána prezidenta Nixona nainstaloval tajná odposlouchávací zařízení do kanceláří demokratů. Noviny, zejména The Washington Post měly dispozici tajného informátora s krycím názvem Deep Throat. Film ukazuje, kdo byl tímto záhadným mužem, který způsobil Nixonovo odstoupení z funkce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Aféra Watergate kráčející ruku v ruce se snahou Nixona a spol. ovládnout FBI je pro mě atraktivním tématem a film tehdejší spletité události podává dostatečně přehledným způsobem. Na druhou stranu je místy až příliš procesní, což se odráží na zábavnosti. A vzhledem k tomu, že tady člověk musí dávat pozor, je to občas k vzteku. Ale nutno dodat, že těch nestravitelných sekvencí je málo, takže se dají přivřít oči. Další věcí, ze které jsem trochu na rozpacích, je Feltova snaha najít dceru, která zmizela v nějaké hipísácké komunitě. Jestli měla tahle rodinná linka přiblížit hlavního hrdinu divákovi, tak to zrovna moc nevyšlo, protože Neeson zůstával téměř za všech okolností chladným zaměstnancem úřadu. Ale jinak se mi jeho výkon líbil, což se dá říct i o dalších přítomných, ačkoliv Csokas místy neadekvátně přehrával. Celkově se jedná o solidní záležitost, která se dá i přes mírné výhrady doporučit. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzít tak zajímavé téma jako je pozadí Watergate, tak zajímavý příběh, který napsala sama skutečnost a zmrvit ho s tolika herci, kteří jsou opravdu dobří, to je prostě škoda. To je hodně trestuhodné. Liam Neeson je dobrý, ale i na něm je poznat, že prostě jen rutině hraje něco, co je celkově hodně rutinní a strašně nudné. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Ten styl se mi líbil. Ale je to dost stylizované, právě aby se to líbilo. Přesněji, aby se ten hodný líbil, a ti zlí byli poznat od prvního záběru. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Liama Neesona moc nemusím, ale v úlohe Marka Felta bol naozaj dobrý! Čo sa ale filmu týka, tak pre nezainteresovaného človeka je to dosť neprehľadné a hodnú chvíľu trvá, kým sa človek vôbec zorientuje, že kto je kto a o čo tam vlastne ide. Keď si predstavím, že ja som aspoň zhruba vedel, o čo išlo v afére Watergate, a mal som ťažkosti s pochopením deju a postáv, tak čo to musí byť pre toho, kto o tom nevie nič? Takže práve z tohto dôvodu bol môj celkový dojem z filmu trochu oslabený, ale rozhodne to nebolo na zahodenie. Práve naopak, politické thrillery majú takmer vždy riadne grády, a Felt nebol výnimkou. Teda až na ten počiatočný chaos... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

téma okolo Watergate tu bylo už několikrát a prakticky pokaždé to bylo lépe než v tomhle případě.Tady už samotný název filmu prozrazuje hlavní pointu,takže divák tak nějak doufá,že když už ví co se bude dít,bude to aspoň dobře natočené.Bohužel není.Samozřejmě technická stránka a herci jsou fajn a není moc co vytknout,ale jinak je to bohužel vzhledem k tématu docela nuda...40% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitý a nepříliš záživný film, který se věnuje jedné z největších politických afér v poměrně nedávné historii USA. Doprovodná hudba působí dramatickým dojmem, což se tedy o stylu vyprávění rozhodně říct nedá. Ráda jsem se dozvěděla něco zajímavého ze zákulisí celého skandálu, ale podruhé už tento snímek vidět nemusím. (60%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Boha ale ten Landesman točí tak zaujímavé filmy, že pri každom sa mám chuť dopichať nejakým tupým predmetom. Zas proste temná minulosť nejakého amerického prezidenta, obrovská kauza a nahliadnutie za oponu, ako to bolo. Dobre, tie infošky tam berem, to je všetko v pohode, Neeson skvelý, ale to podanie, to tempo, ten vyprávačský štýl mi už pije krv. 2 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Aféra Watergate z pohledu FBI. Škoda, že tvůrci zamíchali do filmu víc zápletek a na samotnou aféru Watergate neměli už tolik prostoru. Osobně si myslím, že tohle byl jen vzorek toho, co Felt vynesl ven a určitě by neuškodila delší stopáž, která by se zavrtala do detailů. Škoda, každopádně je to výborný film a to hlavně díky Neesonovi. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o afére Watergate, teraz z pohľadu Marka („Deep Throat“ ) Felta. Pomalé tempo a skvelý L. Neeson. Vedľajšie postavy vedľa neho pôsobia ako len štatisti (tým nechcem žiadneho herca uraziť, len fakt z toho, čo som videl, mám taký pocit). Jedinou výnimkou je D. Lane. Miestami som uvažoval o štvrtú hviezdu, ale ten dych berúci záver tu chýba. P.S.: „Vidím, že pravda je pre Vás ťažká.“ Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Reklama

Reklama