Reklama

Reklama

Mark Felt: Muž, který zradil

  • USA Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (více)
Trailer 1

Dlouholetý a oddaný agent. Zásadový člověk ve vedení FBI. Informátor tisku v době největšího politického skandálu USA... Americké drama vychází ze skutečných událostí kolem aféry Watergate, jejíž počátek a hlavní viníky se s obtížemi snažil v roce 1972 rozkrýt Federální úřad pro vyšetřování. Vůdčí postavou příběhu je Mark Felt, dlouholetý agent a náměstek ředitele FBI, který po dobu vyšetřování musel odrážet snahy Bílého domu, ministra spravedlnosti a dokonce i samotného ředitele FBI vedoucí k rychlému uzavření případu. Pokud by totiž Feltovi lidi získali dostatek času na sběr důkazů, před soudem by mohl stanout i nejvyšší ústavní činitel USA, prezident Richard Nixon. Felt se tak odhodlá k nepřímému napomáhání spravedlnosti: spojí se s reportérem Washington Post a postupně tisku vynáší klíčové důkazy o korupci Bílého domu. Otázkou ale je, jak dlouho se takový informátor dokáže udržet v úřadu známém svými sledovacími praktikami a neustálou nedůvěrou... Životopisný snímek vypráví o jednom z nejznámějších amerických whistleblowerů a vychází ze stejnojmenné autobiografické knihy. Ve filmové adaptaci se hlavní role zestárlého agenta chopil Liam Neeson, jeho manželku ztvárnila Diane Laneová a mezi jeho politickými protivníky lze rozeznat řadu známých herců: například Michaela C. Halla či Toma Sizemorea. Samotný Mark Felt snímek nikdy neviděl, zemřel o dekádu dříve v úctyhodném věku 95 let. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (35)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bílý dům, Spravedlnost a CIA budou chtít vědět všechno, co víme ... a my jim to neřekneme." Děsí mě tajný služby žijící si svůj tajnej život. A je mi jedno, jestli se jedná o americký nebo český čučkaře. Proto pro mě bylo poměrně těžký najít si cestu k morousovi, u něhož jsou ty nejtajnější tajnosti v bezpečí. Tedy ve složce, která už od doby Hoovera určitě neslouží k vydírání. Přesto mě nakonec Mark Felt dostal na svou stranu. Možná to bylo proto, že na to dostal mnohem víc času než prezident Nixon, ale to je jedno. Prostě jsem se podíval na Watergate z jinýho úhlu pohledu a zase jsem dospěl k závěru, že politika je svinstvo. No to je tedy objev. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

J. Edgar Hoover umírá a jeho nástupcem v pozici ředitele FBI by se měl stát Mark Felt (Liam Neeson), ale vše dopadne úplně jinak... Ten název nemusel být tak doslovný, protože prozrazuje příliš a na diváka tak nečeká nějaké větší překvapení. K plusům snímku patří herecký výkon Liama Neesona a k mínusům příliš poklidné tempo vyprávění. HODNOCENÍ 50% ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitý a nepříliš záživný film, který se věnuje jedné z největších politických afér v poměrně nedávné historii USA. Doprovodná hudba působí dramatickým dojmem, což se tedy o stylu vyprávění rozhodně říct nedá. Ráda jsem se dozvěděla něco zajímavého ze zákulisí celého skandálu, ale podruhé už tento snímek vidět nemusím. (60%) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Aféra Watergate kráčející ruku v ruce se snahou Nixona a spol. ovládnout FBI je pro mě atraktivním tématem a film tehdejší spletité události podává dostatečně přehledným způsobem. Na druhou stranu je místy až příliš procesní, což se odráží na zábavnosti. A vzhledem k tomu, že tady člověk musí dávat pozor, je to občas k vzteku. Ale nutno dodat, že těch nestravitelných sekvencí je málo, takže se dají přivřít oči. Další věcí, ze které jsem trochu na rozpacích, je Feltova snaha najít dceru, která zmizela v nějaké hipísácké komunitě. Jestli měla tahle rodinná linka přiblížit hlavního hrdinu divákovi, tak to zrovna moc nevyšlo, protože Neeson zůstával téměř za všech okolností chladným zaměstnancem úřadu. Ale jinak se mi jeho výkon líbil, což se dá říct i o dalších přítomných, ačkoliv Csokas místy neadekvátně přehrával. Celkově se jedná o solidní záležitost, která se dá i přes mírné výhrady doporučit. 65% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

téma okolo Watergate tu bylo už několikrát a prakticky pokaždé to bylo lépe než v tomhle případě.Tady už samotný název filmu prozrazuje hlavní pointu,takže divák tak nějak doufá,že když už ví co se bude dít,bude to aspoň dobře natočené.Bohužel není.Samozřejmě technická stránka a herci jsou fajn a není moc co vytknout,ale jinak je to bohužel vzhledem k tématu docela nuda...40% ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama