Reklama

Reklama

Mark Felt: Muž, který zradil

  • USA Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (více)
Trailer 2

Dlouholetý a oddaný agent. Zásadový člověk ve vedení FBI. Informátor tisku v době největšího politického skandálu USA... Americké drama vychází ze skutečných událostí kolem aféry Watergate, jejíž počátek a hlavní viníky se s obtížemi snažil v roce 1972 rozkrýt Federální úřad pro vyšetřování. Vůdčí postavou příběhu je Mark Felt, dlouholetý agent a náměstek ředitele FBI, který po dobu vyšetřování musel odrážet snahy Bílého domu, ministra spravedlnosti a dokonce i samotného ředitele FBI vedoucí k rychlému uzavření případu. Pokud by totiž Feltovi lidi získali dostatek času na sběr důkazů, před soudem by mohl stanout i nejvyšší ústavní činitel USA, prezident Richard Nixon. Felt se tak odhodlá k nepřímému napomáhání spravedlnosti: spojí se s reportérem Washington Post a postupně tisku vynáší klíčové důkazy o korupci Bílého domu. Otázkou ale je, jak dlouho se takový informátor dokáže udržet v úřadu známém svými sledovacími praktikami a neustálou nedůvěrou... Životopisný snímek vypráví o jednom z nejznámějších amerických whistleblowerů a vychází ze stejnojmenné autobiografické knihy. Ve filmové adaptaci se hlavní role zestárlého agenta chopil Liam Neeson, jeho manželku ztvárnila Diane Laneová a mezi jeho politickými protivníky lze rozeznat řadu známých herců: například Michaela C. Halla či Toma Sizemorea. Samotný Mark Felt snímek nikdy neviděl, zemřel o dekádu dříve v úctyhodném věku 95 let. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (35)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzít tak zajímavé téma jako je pozadí Watergate, tak zajímavý příběh, který napsala sama skutečnost a zmrvit ho s tolika herci, kteří jsou opravdu dobří, to je prostě škoda. To je hodně trestuhodné. Liam Neeson je dobrý, ale i na něm je poznat, že prostě jen rutině hraje něco, co je celkově hodně rutinní a strašně nudné. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

J. Edgar Hoover umírá a jeho nástupcem v pozici ředitele FBI by se měl stát Mark Felt (Liam Neeson), ale vše dopadne úplně jinak... Ten název nemusel být tak doslovný, protože prozrazuje příliš a na diváka tak nečeká nějaké větší překvapení. K plusům snímku patří herecký výkon Liama Neesona a k mínusům příliš poklidné tempo vyprávění. HODNOCENÍ 50% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami som videl All the President's Men, ktoré by som osobne doporučil pozrieť pred týmto filmom. I napriek jeho vysokému hodnoteniu sa mi Mark Felt páčil viac. Prezidentovi muži mi prišli dosť zmätení kvoli obrovskému množstvu neustále sa striedajúcich informácii. (Mien spomínaných vo filme je snád' vyše, ako štatistov v slávnom Gandhi s Benom Kingsleym!) Každopádne je to film výborný a dosť osvetlí situáciu okolo odpočúvania a celého škandálu Watergate, kde figuruje práve Mark Felt. P.S. Pravdepodobne by snímka bola hodnotnejšia, keby vznikla v sedemdesiatych rokoch. Tu sa tvorcom to retro doby bohvieako nepodarilo, podľa mňa, zachytiť. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Liama Neesona moc nemusím, ale v úlohe Marka Felta bol naozaj dobrý! Čo sa ale filmu týka, tak pre nezainteresovaného človeka je to dosť neprehľadné a hodnú chvíľu trvá, kým sa človek vôbec zorientuje, že kto je kto a o čo tam vlastne ide. Keď si predstavím, že ja som aspoň zhruba vedel, o čo išlo v afére Watergate, a mal som ťažkosti s pochopením deju a postáv, tak čo to musí byť pre toho, kto o tom nevie nič? Takže práve z tohto dôvodu bol môj celkový dojem z filmu trochu oslabený, ale rozhodne to nebolo na zahodenie. Práve naopak, politické thrillery majú takmer vždy riadne grády, a Felt nebol výnimkou. Teda až na ten počiatočný chaos... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O kauze Watergate už bylo natočeno mnoho filmů a stále se najdou nové náměty na zpracování. Začal bych J.Edgarem, pokračoval The Post a Všemi prezidentovými muži a zakončil právě Markem Feltem, což je strašně zajímavá postava v amerických dějinách a přitom se o něm z mého úhlu pohledu zas tolik nemluví. Mnoho věcí je samozřejmě klasicky poupraveno pro účely filmu a taktéž nekorespondují s výše vypsanými snímky, ovšem ve filmu jako takovém to funguje velmi dobře a v člověku to vyvolá tu potřebnou trošku napětí. Liam Neeson je tu prostě výborný a tyhle úlohy mu budou ještě pár let skvěle sedět. Nejen Američané se v těch konspiracích přímo libují a Deep Throat je podobně jako vražda JFK silné téma k věčnému fantazírování. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama