Reklama

Reklama

Krkonoše

Trailer 1
Česko, 2017, 90 min (Televizní verze: 48+50 min)

Obsahy(1)

Téměř v každém člověku tkví touha po poznání krásných věcí. Někdy je to výtvarné umění, jindy architektura, poezie nebo literatura, které zaujmou pro své mimořádné hodnoty. Avšak prazákladem tohoto obdivu je sama příroda. Krásná v každém ročním období, kdy každé údolí, hora, jáma či skalní útvar má svůj osobitý charakter, jiný ráz a své kouzlo. (Dech hor)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krkonoše jsou až profesorsky zpracovaným dokumentem. Dozvíme se o všemožných lučních bylinách, zvířatech, vodopádech, ale též tradicích a chatách nacházejících se v tomto NP. Shlédneme opravdu krásné panoramata, údolí, lesy atd. Znalci Krkonoš možná opravdu čekají, že se dozví něco nového, co nevěděli. Na druhé straně...takoví jako já, kteří v Krkonoších nikdy nebyli jsou rádi a jejich oko dostane krásně zpracovanou učebnici Krkonoš. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Kérkonoše jsou bezesporu moje malá, ještě tolik neobjevená, avšak srdeční záležitost v rámci naší vlasti. Nejsou to sice Alpy, ale člověk je doma a připadá si malý mezi těmi óbr kopci (hory). Navíc je tam božský klid, tedy pokud se vyhnete turistickým Václavákům. Nyní se k nim nacházím daleko více nablízku a těším se jak s rodinou procestujeme všechna možná zakoutí. Dokument jednoznačně inspiroval k další toulkám, ale je pravda že neukázal vše, což by ani 90 minut logicky nemohlo pokrýt. Mnohdy profi záběry se střídají s těmi jako z toulavky nebo od amatérů - proto skromnější hodnocení. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

1. Díl: Kdo čeká hezké putování po Krkonoších tak bude zklamán. Je to spíš přírodopisecká záležitost plná různých odbočení k fauně a flóře. Občas se tam objeví nějaký hezký záběr, ale spíš budete stále poslouchat jak se kde utvářela jaká skála a jak se to tam před XX milióny let tvořilo. Což je podle mě zajímavé tak pro 2% lidí. Uvidíme co bude druhý díl. 2. Díl: Už trošku víc putování. Hlavně se mi líbily ty části, kde se hovoří o turistických cestách a také o Boudách, které slouží v těchto horách lidem už od nepaměti. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Většina přírodovědných nebo naučných filmů je zajímavá tím, že ze zajímavého tématu vybere pár jednotlivostí a ty pěkně poutavě a detailně rozebere a předvede. A to tady není, nebo aspoň povětšinou. Tady se hrnou data a obrazy v rytmu quickstepu pro roboty, pročtyvole? Jsem snad robot nebo je to test na závratě pro budoucí studenty letectví? Přitom Krkonoše jsou tak krásné, že je opravdu těžké zkazit dokument o nich. Úvodních patnáct minut je úplně katastrofických, jeden obrázek střídá druhý po dvou vteřinách, je to jak sledovat vnitřek hlavy epileptika při záchvatu, to vše za nevábného vypravěčského hlasu při přednášce o vzniku pohoří, kterému by pro představivost slušela lépe jednoduchá animace. Naopak příspěvky o botanice, boudách a hornictví jsou zajímavé. I tady by to chtělo ale informace tak nehrnout a nechat je trošku plynout a vyniknout. Méně je někdy více. Kdybych byl sám, nikdy bych to nedokoukal... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného, než jsem očekával. Doufal jsem, že zde najdu nějaké památky, místa, která nejsou tak známá, která bych mohl navštívit a tak dále, jenže tady jsou spíš takové hlavní "atrakce" jako Sněžka, vodopády a různé boudy a vrcholky. Stejně tak se tu až příliš zajíždí do historie a o tom, jak byly tyto hory vytvořeny a to není příliš zajimavé. Působilo to na mě, jakoby to bylo tvořené pro školy do hodiny dějepisu, či přírodopisu. Taky to působí strašně staře, jako dokumenty vytvořené před dvaceti lety a na rok vzniku 2016 bych to teda rozhodně nehádal. Aspoň to je tedy trochu naučné, jako že boudy nikde jinde nenajdeme a naštěstí se tu našla i chvíle na "pro mě" neznámou památku - vikingský kostel Wang na polské straně, který budu chtít jednou navštívit. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama