Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hraný dokument Lubomíra Hlavsy podle scénáře Mileny Štráfeldové přibližuje závěrečné období života mistra Jana Husa. Nejde ale o zfilmovanou učebnici. Z historických dokumentů víme, že se mistr Jan v době svého kostnického věznění sblížil s jedním ze svých žalářníků, s jistým Robertem. Dokonce pro něho napsal jedno své významné dílo – traktát De matrimonio (O manželství). Tato skutečnost inspirovala vznik filmu, který k představení charakteru, myšlenek i osudu Jana Husa využívá fiktivní příběh lásky dívky Markéty a žalářníka Roberta. Mistr Jan Hus, hrdina z učebnic, tu dostává lidskou tvář. Ztvárnění hlavní role se ujal Vladimír Javorský. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Jan Hus Cesta bez návratu - velmi dobře natočený hraný dokument. Přišly i okamžiky kdy jsem brečela jak želva :-), např. kdy přišla za Husem dívka lehčích mravů a on se za ni pomodlil a požehnal ji. Dal jí to, v co už nedoufala. A díky němu zažila Kristův dotek. 

Škoda, že tento snímek nemohl být natočen pořádně a jako hraný film. Davové scény a víc kvalitních českých herců. Když někdo tohle téma umí natočit, ale nemá dost prostředků, je to škoda. Hus od Svobody se mi nelíbil a stál majlant. 

Držím Ivě a Lubošovi Hlavsovým palce k další tvorbě. .-)

kinderman

kinderman (hodnocení, recenze)

V našem kině premiérováno loni v listopadu, včera ve 20.00 šel film na ČT2, a nelze přidat hodnocení? Něco mi uniká?

Reklama

Reklama