Reklama

Reklama

Učitelka Samantha Caineová byla před osmi lety nalezena na pláži u New Jersey a nepamatuje si nic ze své minulosti. Má osmiletou dceru Caitlin, hodného přítele a najala soukromého detektiva Mitche Hennessyho, aby pátral po její minulosti. Poté, co se objeví v televizi ve vánočním průvodu, je přepadena mužem, který s ní má nevyřízené účty. V ohrožení života ho však ke svému překvapení profesionálně zabije. Ve stejnou dobu objeví Mitch stopu a Samantha najde ve dvojitém dnu svého starého kufru pušku pro odstřelovače. Při dalším pokusu o její zavraždění opět zcela profesionálně zlikviduje útočníky a zachrání sebe i Mitche. Od muže, který tvrdí, že byl její instruktor, se dozví, že se jmenuje Charly Baltimoreová a byla elitní vládní agentkou a nájemnou vražedkyní. Doba se však změnila a pro nové zájmy svých zaměstnavatelů se stala hrozbou. Jenže zabít ji není tak snadné, a proto vrazi unesou její dcerku. Charly je odhodlána zachránit ji a přitom odhalí, že měla být odstraněna. Stojí totiž v cestě zrůdnému plánu, kterým by její pronásledovatelé vydělali miliardy za cenu smrti tisíců nevinných lidí. Aby plán překazila a zachránila dceru, rozpoutá s pomocí Mitche malou soukromou válku. (TV Nova)

(více)

Recenze (272)

golfista 

všechny recenze uživatele

Lehounce nadprůměrný akční film ozvláštněný pouze ženskou hlavní hrdinkou. Jinak jsme už všechno někde viděli. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

V kontextu Harlinovy pocliffhangerovské tvorby docela solidní akční oddychovka. Trochu míň slzopudných scén by samozřejmě neuškodilo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Za extrovní roli Geeny Davisové (její blonďaté alter ego nemá chybu), za skvělého "hrdinu proti své vůli" , Samuela L. Jacksona, za pár opravdu vychytaných scének (třeba nádraží) a za hudbu Alana Silvestriho. Ale souhlasím, že ten závěr byl až moc explozivní a hlavní záporák celou dobu působí jako poněkud trapná figurka s opravdu vážným problémem:) Celkově 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

TV NOVA svým zařazením filmu na 22:40 a plánovaným skončením v 0:55 s reklamním dvacetimunový časovým posunem skutečným skončením v 1:25, byla fakt stylová. Ten film byl skutečně velmi dlouhý akční polibek na dobrou noc. S vypjetím všech sil jsem se dodíval a rozhodně nelitoval. Zdařilé akční scény mě vždycky odradili od klimbání. Navíc některé hlášky hlavně v podání Samuela L. Jacksona byli osvěžující více než energetický drink co jsem pochlastával. Geena Davis mě tam sice nesedla, ale jsem gentlaman a dělám, že to nevidím. Po dvou hodinách dlouhého líbání jsem usínal s pocitem dobré noci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Shane Black si svoj rekordný honorár za túto porciu hlášok zaslúžil - aj keď je to vlastne nepriznaná adaptácia Bourne Identity, akurát s ženskou v hlavnej úlohe. "Šéfe, tady Timothy, umírám!"; "Rozumím. Pokračuj v umírání. Končím." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $33,447,612Tržby Celosvetovo $89,456,761║ Tak akčné nárezy to je to, čo Renny Harlin dokáže najlepšie, len škoda že sa toho stále nedrží a pokúša sa robiť žánre, ktoré potom od neho vyznejú takmer katastrofálne, treba uznať že film má spád aj keď sa nevyrovná jeho najväčším hitom stále je to príjemný akčný film, s dobrým obsadeným. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Béčkové až to není hezké, ale jednoznačně jde o upřímný film, který si nehraje na velké áčko, které vypustil Hollywood do světa, aby trhal divácké rekordy. Renny Harlin natočil velmi zábavnou jízdu, v které se to hemží všemocnými ženami s rozdvojenou osobností, černochy s tvrdými hláškami, protivníky a velmi dobrými herci. Ať jde o Geen Davis, která dala své hrdince vše možné i nemožné ze sebe, přes Samuela L Jacksona, který snad neumí hrát špatně až po Briana Coxe. Pokud někdo hledá zábavnou a trhlou akční záležitost, v které se opravdu neustále střílí, prohazuje "nechápavou" hlavní postavou zdí nebo střílí za jízdy na bruslích po zamrzlém jezeře, tohle je film pro vás. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Trochu se to vleče a je v tom kupa vaty, ale hlášky nikdy nedojdou a to brutálně gradující finále je prostě epic! :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý kontrast mezi zábavnou maminou a profesionální vražedkyní. Geena Davis byla skvělá hlavně v maminovské poloze. Tu mašinu na zabíjení jsem jí měl trochu potíže uvěřit. Když už to začne ztrácet dech, tak se do toho přimíchá malá dcera a začne to být totálně koulervoucí. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::: Scénaře Shanea Blacka mám rád, ale tohle mne nějak nevzalo. Chyběly tady jeho obvyklé hlášky a Geena Davis není zrovna dvakrát můj typ. Měli spíše vybrat nějakou sexbombu ......... ,-) Neříkám, že je to špatný film, ale nějak mne to neoslovilo ...... Zajímavé komentáře: lesumir :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Female Bourne akčňák z 90 let s výbornou Geenou Davis a hláškujícím Samulem L.Jacksnem. Film má spád, slušné akční scény i spolehlivě dokáže napnout. Užil jsem si to i dnes, vidět film v době vzniku nejspíš bych šel na plný. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice podobné akční šílenosti jsem schopna odpustit jen jistým pánům, ale kašlu na to. Geeně ta role (a blonďaté hřívá) sakra slušela. Společně se Samuelem mi připravili zábavu a plno akce, která mě bavila od začátku až do konce.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Z toľkej intimity sa vzruším." V polovici 90. rokov si Renny Harlin po sérii hitov (Smrtonosná pasca 2, Nočná mora z Elm Street 5, Cliffhanger) povedal, že je výborný nápad urobiť akčnú hviezdu zo svojej manželky Geeny Davis. Nakrútil s ňou Ostrov hrdlorezov, megaprepadák, jeden z najväčších desaťročia, ktorý zruinoval dovtedy úspešné štúdio Carolco. Zostáva záhadou, že im o rok neskôr dal niekto takmer 70 miliónov na nový akčný film. Nevyšlo to ani po druhý raz, o 2 roky neskôr sa rozviedli a odvtedy sú obaja, čo sa filmov týka, česť výnimkám v temnom tuneli bez konca. Dlhý bozk na dobrú noc sa môže pochváliť scenárom legendárneho Shanea Blacka (Smrtonosná zbraň, Posledný skaut), ktorý bol vtedy tak v kurze, že si mohol dovoliť vypýtať za scenár 4 milióny dolárov a dali mu ich. No hoci je scenár fakt šikovný (v jednej scéne sa hrdinka zmení na krasokorčuliarku, aby dohnala autá), originálny (špičkový zabijak ženského pohlavia sa po amnézii zmení na poslušnú paničku v domácnosti, ale len do chvíle, kým si ju temná minulosť opäť nenájde) a obsahuje zapamätania hodné okamihy (príprava večere), nikdy ma nebavil a dosť ma nudil. Stopáž je smrtiaca, akcie je prekvapivo málo (a je pravdupovediac ťažkopádna), medzi Geenou a Samuelom L. Jacksonom to neiskrí a inak schopní herci vo vedľajších úlohách (Brian Cox, David Morse) si týmto tu do svojich filmografií práve najvydarenejšie výkony určite nepripísali. Prestrelené a pritom nezáživné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu to nizky hodnoceni, me tohle prislo jako jeden z nej filmu Harlina. Na akcni film tu je paradni pribeh, sice nic vylozene originalniho, ale jelikoz tu je hlavni hrdinka zenska, tak je to dostatecne zajimavy. Geena Davis hraje navic naprosto skvele a obstoji i v akcnich scenach, zvlast kdyz ma oporu v perfektnim hlaskujicim Jacksonovi. Samotnejch prestrelek by tu sice na dve hodiny mohlo bejt vic, ale film nenudi a kdyz uz tu naka je, tak fakt stoji za to. Podle me perfektni akcni film. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Shane Black už napsal lepší kousky, ale tohle je taky dost slušný...Proti Davisové nic nenamítám, ale nejlepší je Jackson-ten prostě nezklame.Nikdy! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi vždycky tak blbej nebo jsi prošel kurzem?" Skloubit povolání učitelky a zabijáka je jistě obtížné, ale s amnézií to celkem jde. Mě tedy až tak moc nebavila usedlá Samantha ani divoká Charlie, ale bavil mě Mitch. Od první chvíle mě zaujal svým pozpěvováním, pak mě bavil postupným pochopením svého poklesu na žebříčku potravního řetězce a vrcholem byla jeho reakce na to, jak ho Charlie vyhodila za jízdy z auta. To si musí užít každý cynik. Tohle je prostě slušně prohláškovaná akce a u těch já se bavím bez ohledu na problémy v zaměstnání, zpomalující tempo růstu ekonomiky či logiku příběhu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Cliffhangera by jeden čekal trochu míň hluchých míst a více akčních lahůdek jako je třeba výskok z třetího (nebo kolikátého) patra do zamrzlého jezera. ()

Související novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Reklama

Reklama