Reklama

Reklama

Učitelka Samantha Caineová byla před osmi lety nalezena na pláži u New Jersey a nepamatuje si nic ze své minulosti. Má osmiletou dceru Caitlin, hodného přítele a najala soukromého detektiva Mitche Hennessyho, aby pátral po její minulosti. Poté, co se objeví v televizi ve vánočním průvodu, je přepadena mužem, který s ní má nevyřízené účty. V ohrožení života ho však ke svému překvapení profesionálně zabije. Ve stejnou dobu objeví Mitch stopu a Samantha najde ve dvojitém dnu svého starého kufru pušku pro odstřelovače. Při dalším pokusu o její zavraždění opět zcela profesionálně zlikviduje útočníky a zachrání sebe i Mitche. Od muže, který tvrdí, že byl její instruktor, se dozví, že se jmenuje Charly Baltimoreová a byla elitní vládní agentkou a nájemnou vražedkyní. Doba se však změnila a pro nové zájmy svých zaměstnavatelů se stala hrozbou. Jenže zabít ji není tak snadné, a proto vrazi unesou její dcerku. Charly je odhodlána zachránit ji a přitom odhalí, že měla být odstraněna. Stojí totiž v cestě zrůdnému plánu, kterým by její pronásledovatelé vydělali miliardy za cenu smrti tisíců nevinných lidí. Aby plán překazila a zachránila dceru, rozpoutá s pomocí Mitche malou soukromou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu to nizky hodnoceni, me tohle prislo jako jeden z nej filmu Harlina. Na akcni film tu je paradni pribeh, sice nic vylozene originalniho, ale jelikoz tu je hlavni hrdinka zenska, tak je to dostatecne zajimavy. Geena Davis hraje navic naprosto skvele a obstoji i v akcnich scenach, zvlast kdyz ma oporu v perfektnim hlaskujicim Jacksonovi. Samotnejch prestrelek by tu sice na dve hodiny mohlo bejt vic, ale film nenudi a kdyz uz tu naka je, tak fakt stoji za to. Podle me perfektni akcni film. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) DLOUHÝ POLIBEK NA DOBROU NOC, další z mnoha filmů, které v poslední době doháním. Režiséra Rennyho Harlina mám v oblibě a jsem rád, že mi i tento jeho počin po x letech sedl – prostě takový typický, poctivý akčňák z 90. let. Děj to má poměrně jednoduchý, ale zajímavý. Líbil se mi přerod hlavní hrdinky, kdy se po druhé půli snímku víceméně dostane z amnézie a odhalí tvář profesionální agentky se vším všudy. Herecké obsazení krom výborné Geeny Davis bylo obstojné. Sekundoval jí Samuel L. Jackson, který snad nikdy ani nemůže zklamat. Hudba od Silvestriho se vydařila jako vždy. Akce je rozložena po celém snímku, je rozmanitá, obsahuje mnoho přestřelek, výbuchů apod. Hlavně v druhé části snímku a zejména ve finále jí máme požehnaně. Samozřejmě tu máme plno přehnaných sekvencí, kdy se nepřátelské kulky naší hlavní hrdince vyhýbají, ale to mi zde nijak extra nevadilo. Spíš je zde moc postav, zejména těch záporných – mnohdy se mi stalo, že jsem se hůře orientoval – a tím pádem mi určité pasáže nudily (ale nebylo jich moc). Víc se tomu vytknout nedá. Jsou lepší filmy, co Harlin natočil, viz Smrtonosná past 2, Cliffhanger apod. Ale i tak se na to někdy ještě při dobré náladě s chutí podívám. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Harlinovi v polovici 90. rokov šťastie neprialo. Po komerčnej stránke neuspel nielen jeho fascinujúci OSTROV HRDLOREZOV, ale aj tento opäť vydarený snímok. Ultravydarený. Ohromujúca akcia, geniálne hlášky, Geena Davis a Sam Jackson ako dvaja parťáci ala hrom a blesk, réžia, ktorá nieje bordelovo klipovite zostrihaná a tá pravá cool atmosféra. Rozhodne si tento akčný klenot svoj neúspech nezaslúžil. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

1 / 10 Takže si to zhrňme: Samuel L. Jacson je celkom v pohode, Geene Davis má charizmu asi ako menzes počas svadobnej noci, réžia Rennyho Harlina nemá šťavu, šmrnc a štýl, hudbu som ani raz nezachytil, čo znamená, že nie je ani vyslovene zlá, ale ani dobrá (bola tam vôbec?), a scenár... no, scenár... tu zacitujem bývalého spolužiaka: "Je to tak plytké, že aj miska je oproti tomu džbán." Koniec citátu a komentáru, ďakujem za pozornosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V rámci mého „oprašování starých pecek“ jsem se s chutí pustil do The Long Kiss Goodnight, u kterého si rád vybavuju, jak mě kdysi i nyní dostal úvodní střet se sobem, následná rošáda v kuchyni či přestřelka na nádraží. Zábavně trhlá jízda věhlasného scénáristy (Shane Black má na svědomí třeba Smrtonosnou zbraň nebo Posledního skauta), která tu byla hluboko před Jasonem Bournem a která znamenala zřejmě poslední záblesk slávy Fina (toho času s vizáží motorkáře) Rennyho Harlina. Po výtečném Cliffhagerovi byl zřejmě naposledy ve formě, jeho další snímky místy vypadají zhruba tak, jako kdyby se Chuck Norris pokusil hrát v kostýmní romanci. Škoda, že jemné hrátky s rozdvojenou duší ustupují hollywoodským konvencím, v závěru navíc tvůrcům lehce dochází dech a brusle se tu nasazují skutečně bleskurychle. Plus netečnou roli přijíždějících policistů k mostu v úplném závěru jsem taky zrovna nepobral. Přesto velmi slušné tři hvězdy!! ()

Galerie (76)

Zajímavosti (29)

  • Kvůli scéně podvodného mučení musel režisér vyzkoušet, jak dlouho vydrží jeho tehdejší manželka Geena Davis pod vodou se zadrženým dechem. Zkoušeli to v jejich soukromé vaně. (POMO)
  • Zo všetkých filmov, ktoré natočil, Renny Harlin označil tento film za svoj najobľúbenejší: "Určite áno. Pre mňa je to veľmi jednoduché. Je to film, ktorý mal naozaj dobrý scenár, čo znamenalo, že som dokázal získať naozaj dobrých hercov... Natočiť film je vždy náročné, ale určite to zjednoduší, keď mať dobrý scenár ako v tomto. Keď máte postavy, ktoré sú zložité, máte dobrú drámu, máte nejaký humor a dobrú akciu, máte v podstate všetky ingrediencie. Keď ich máte, ani nepotrebujete nejaké bláznivé špeciálne efekty – stačí nechať postavy, aby robili svoje. Bol to skvelý zážitok.“  (Arsenal83)

Související novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Reklama

Reklama